Picioarele deschid cutia Pandorei

Picioarele deschid cutia Pandorei si inchid portile tacerii

Picioarele sunt un alt motiv de discutie eterna asupra frumusetii femine. Lungi, subtiri, zvelte, tonice, cu celulita, vergeturi, cu rotunjimi, cu genunchi mai marcati sau nu, moda si aparitia femei s-au invartit mereu dupa picioarele ei. Candva, glezna unei doamne era semn de indecenta. Zarirea pulpei unei femei printre faldurile rochiei era un fel de fantezie ce aprindea dorintele domnilor. Fetele care dansau franch can-can ameteau audienta cu miscarile rapide si incitante ale picioarelor, coapsele erau dezvelite complet si audienta era in delir.

Picioarele mele, pana la urma cat si cum expun

Am postat o poza pe Instagram in care mi se vad picioarele exact cum mi se vad vara cand port pantaloni scurti. Inca imi permit sa port pantaloni scuri. Nu stiu inca cat, dar inca nu arat a bau-bau. Bon, dupa ce am postat poze, am starnit si reactii de oameni care au considerat ca este o nerusinare sa imi arat picioarele. Altii au zis ca e ok si ca sunt tonifiata bine pentru varsta mea. Ceea ce nu e tocmai asa, am inceput sa fac sport organizat tarziu, am fost descurajata mereu sa fac sport si nu am picioare atat de misto, insa am invatat cum sa ma bucur de ceea ce am si sa expun cu atentie.

Am ajuns ca dupa ani si ani sa imi placa picioarele mele. Intre 26 si 27 de ani eu aproape nu am purtat deloc fusta. Tocmai pentru ca am ascultat mai mult de spuneau altii, ca nu as avea picioare de expus. Am avut apoi o prietena care mi-a spus ca ea viseaza sa aiba picioare ca ale mele, ea fiind foarte slaba si visa sa aiba genul acela de rotunjime pe care eu, chipurile, o am.

E greu sa faci cunostinta cu tine la modul deschis. Sa te vezi asa cum esti si sa eviti a te autoflagela pentru ceva ce nici altii nu ar ataca. Avem tendinta sa ne vedem mai urate decat suntem si sa luam complimentele primite ca si lucruri cu un al doilea inteles. Exista moduri de a te expune, acelasi centimetru de piele aratat in contexte diferite devine vulgar sau devine ceva frumos. Nu inseamna ca oricine isi arata picioarele este vulgar, asa cum nu inseamna ca expunerea corpului nu poate fi ceva frumos. Depinde cum o faci si asta inseamna sa te cunosti.

Photo by Cristina crisplusina.ro, foarte putin editate de mine cu lumina si contrast

Loc: Casa Wagner Brasov, rezerva aici

Tinuta mea: 100% Lidl ( o, da, fashionistele au lesinat).