Plush Bio review, dupa peste un an de folosire cosmetice Plush Bio

Plush Bio atunci cand apare intr-o postare pe Social Media in ultimii 3-4 ani este un fel de tornada. Este un brand ce a polarizat intens consumatoarele de skincare. Este un brand ce a dat o lectie grea pietei romanesti si a provocat limitele unui antreprenor.

Despre marele tam-tam din presa nu trebuie sa mai povestesc. Despre faptul ca si eu am ajuns sa cred ca acele lucruri erau chiar asa, nu mai trebuie sa spun. Am ironizat acest brand. Am fost luata de iures. Insa la un moment dat, asa cum am invatat din strategiile acelea vechi de marketing, am dat un pas inapoi.

Am facut un pas in spate si am stat stramb. Am analizat asa cum am crezut drept. M-au fascinat mereu crizele de imagine din strategiile de marketing. Am mai trecut prin cazuri in cariera mea si am invatat ca de multe ori se poate porni o furtuna dintr-un pahar cu apa.

Plush Bio, demersul meu

Dupa ce ma saturasem de atata valva ce parea un pic cam din telenovele, am scris direct catre sursa. Lucru pe care il recomand tuturor. Inainte de va lamenta in Social Media despre cat e de neprofesionist orice brand, incepand de la un supermarket si pana la un hotel de lux, scrieti problema direct catre sursa. Eu fusesem abordata deja de Plush Bio sa primesc produse. Initial nu am vrut sa primesc, am pus doar niste intrebari. Mi s-a raspuns detaliat.

Am intrat apoi pe site. Erau listele de ingrediente scrise clar. Incercam sa inteleg ce anume din acele formule puteau produce acele catastrofe pe fetele a multor fete ce se plangeau in Social Media. Da, am vazut uleiuri esentiale in formule. Am vazut niste ulei de cocos ce este controversat in lumea industriei de frumusete. Adica sunt producatori si specialisti ce recomanda acest ulei, altii nu. Despre uleiuri esentiale asemenea, sunt pe piata sute si mii de produse ce contin aceste uleiuri esentiale. Ce sa mai zic, sunt medici ce mi-au recomandat mie uleiuri esentiale pentru diverse probleme. Cum tot asa sunt medici ce le detesta. Dar tot nu era clar, adica nu erau singurele cosmetice cu acest gen de formule de pe piata.

Am luat apoi la puricat in anturajul meu. Usor si fara sa fac valuri. Am identificat oameni care aveau in rutina produse Plush Bio.

Am intrebat cum li se par. Nu am primit nici laude, nici reprosuri. Fiecare a zis ceva de genul ,,da, e ok, ma dau zilnic”, ,,da, imi comand mereu cu prietena mea”. Am identificat oameni ce o cunosteau pe Ioana Marinescu ca farmacista. Culmea, nimic care sa ma duca pe ideea de problematica similara.

Istoria mea personala cu iritatii de la cosmetice

Am analizat istoria mea personala si cazuri cand tenul mi-a fost iritat de anumite cosmetice:

  1. Am facut acnee dupa sarcina. O dermatoloaga renumita mi-a recomandat Effaclar Duo de doua ori pe zi timp de o luna. In a doua saptamana am renuntat. Tenul meu se exfolia groaznic si ma manca de imi venea sa plang. Tot acea dermatoloaga mi-a interzis dur sa folosesc alte produse, gen SPF. Cand i-am spus ca seara imi fac masaj cu ulei facial si apoi ma spal, a spus ca daca mai vin cu asemenea afirmatii, sa nu mai intru in cabinetul dumneaei. Tot acea doamna la final de aprilie imi recomanda 4 sesiuni de peeling cu care ajungeam in mai. Am spus clar nu. Am adoptat tratament adaptat cu ce mi-a dat ea si cu ce am invatat eu singura.
  2. Am cumparat si eu ca multe femei faimosul ser Genifique inca de pe la inceputuri. Nu mi-a fost bine deloc cu el. Senzatia de fierbinte si apoi roseata ma deranjau. Am tot incercat an dupa an mostrele primite la cumparaturi din acest ser. Nu am putut intelege de ce tenul meu facea asa urat. Am crezut ca de la alcool denat, al treilea pe lista de ingrediente, dar altcineva mi-a zis ca nu. In fine, nu am mai stat sa ma intreb, am renuntat la produs.
  3. M-am ars pe fata la propriu cu doua produse faimoase, dar care contineau acid glicolic: un ser de la Guerlain si o crema de la Collistar. Doua pete rosii ca doua buburuze au stat o zi pe tenul meu imediat dupa aplicare. Era vitala o clatire imediata pentru ca simteam ca tenul imi ia foc. Atunci am inteles ca tenul meu nu tolereaza acidul glicolic. Persoana ce se ocupa de Collistar pe acea vreme, mi-a zis ca nu poate sa creada asa ceva, sigur am pus altceva. Am mai incercat o data si la fel.
  4. Nu pot folosi faimosul ser de la Guerlain recent relansat, Advanced Double R Renew & Repair, din acelasi motiv. Are acid glicolic in partea de exfoliere.
  5. De la Paula’s Choice nu pot folosi faimoasele tonere cu AHA sau BHA. Si nici serurile ce contin putin din acesti acizi. Ma pisca, ma inteapa. Am o stare care ma duce urgent la baie sa ma dau cu multa apa si apoi pulverizez apa termala.

Din toate cele 5 serii de produse mentionate mai sus daca as folosi pe termen lung, nu vreau sa stiu ce efecte ar da pe fata mea.

Vad in perioadele cand infloreste ambrozia cum tenul meu are de suferit.

De asta am invatat sa aplic regula aia de care am senzatia ca uitam si noi si producatorii. Inainte de a folosi pe termen lung un produs, incercati dupa ureche, pe antebrat, pe mandibula si vedeti reactia in 24 de ore. Apoi ne decidem daca folosim pe termen lung.

Primele produse Plush Bio pe tenul meu

La inceput de 2021 primeam primele produse Plush Bio. Caut acum prin clipuri sa vad cand a fost acel unboxing. Da, in iunie am facut unboxing dupa ce folosisem deja primele produse de la ei. Le-am intors pe toate partile. Pentru ca din partea lor am primit un set generos, am dat si catre doua cunostinte pe care le-am rugat sa imi spuna detaliat pareri.

Tot feedbackul a fost bun si foarte bun. Una dintre amicele mele chiar mi-a zis cand mai am de la Plush Bio ceva, asteapta cu placere sa incerce iar. Nu am incercat produsele strict dedicate tenului gras ca nu aveam ce face cu ele.

Am avut ocazia sa discut cu Ioana Marinescu si mi s-a parut un om deschis si foarte comunicativ. Nu s-a ferit sa accepte ca au fost greseli de comunicare de brand, insa in nici un caz nu poate intelege de ce a primit aceste acuze legate de calitatea produselor. Ca atare, dupa atata furtuna, au iesit si concluziile anchetelor legale. Nu e nimic relevant in a acuza acest producator ca a facut produse neconforme. Totul este publicat si expus, gasiti pe net rezultatele anchetelor facute asupra produselor si chiar in fabrica Plush Bio.

Cosmetice bune si cosmetice rele

Ii spuneam si ei si va spun si voua, daca vezi un produs ca nu mai merge, nu il folosesti. Te opresti. Totodata daca un produs cosmetic poate face el singur atata rau, inseamna ca unele ar putea face si extraordinar de bine si sa depaseasca efectele chirurgiei estetice.

Tot cu dumneaei am vorbit despre faptul ca astazi piata romaneasca este foarte, foarte plina de produse de toate felurile. Unele mai bune, altele mai putin, dar ca sunt si mii de tipologii de clienti. Sunt persoane ce adora Genifique. Altele ca mine care nu il suporta pe fata.

Unii adora uleiul de cocos. Si-l pun din cap pana in picioare si sunt persoane ce nu il sufera.

Sunt persoane sensibile la vitamina C. Unii sunt sensibii la retinol si care daca ar folosi acest ingredient, nu s-ar simti ok deloc. E vorba de profile diferite si e vorba sa iti selectezi cu atentie cosmeticele.

Intre stigmatizare si ipocrizie

Pe mine m-a socat stigmatizarea unui brand de cosmetice. De ce nu se face atata valva cand vine vorba de alimente de fast food ce se dau copiilor??? De ce nu face nimeni scandal pe baza procentului de indulcitori din medicamentele pentru copii? Sau chiar a zaharului din anumite cereale indicate pentru un mic dejun sanatos pentru copii?

De ce acesti influenceri ce au dat de pamant cu Plush Bio nu vin sa dea de pamant cu firmele ce incurajeaza copiii sa manance chipsuri si dulciuri? Ati vazut cati copii obezi sunt astazi? De ce nu ii vad iesind in strada pe ziaristi si bloggeri sa manifeste pentru legile ce condamna definitiv violatorii de minori? Imi aduc aminte de un ziar celebru ce publica cu scarba o chestie despre Plush Bio. Pai gazetarii de acolo de ce nu folosesc excesul de scarba pentru sistemul legislativ? Pentru nedreptatile fata de comunitatea LGBT? Fata de legile ce permit sa defrisezi legal paduri? Unde sunt marile anchete jurnalistice?

Ne dam virgine cand se vorbeste de video chat, insa nu vedem ce se intampla in tara asta si ca legea nu te ajuta suficient in caz ca exista cu adevarat o agresiune sexuala.

Ne dam putin ocupati cand se vorbeste despre infectiile din spitale, dar sarim in sus cand cineva isi irita tenul de la o crema.

Acneea, un fel de demon complex al tenului

In toata cazuistica Plush Bio, cei ce acuzau calitatile produselor erau persoane cu ten acneic. Acneea este o afectiune complexa si afurisita.

Am vazut persoane chinuindu-se ani si ani pe la medici. Plus cosmeticiene, tratamente diverse si care cu greu au gasit o cale de vindecare.

Cunosc persoana apropiata care a schimbat 3 medici dermatologi .

Am avut colege in facultate care au facut tratamente posibile si imposibile .

O colega de munca care a plecat si in strainatate. A ales un tratament mai special si extrem de costisitor. La fiecare persoana problematica era complexa, nu o singura cauza.

Am avut acnee chistica, asa mi s-a spus la dermatolog, la 9 luni dupa sarcina. 3 luni au fost crunte si am zis ca cine stie ce microb am. Eu am mixat atunci si vizita la ginecolog, medic de familie, dermatolog si propria mea documentare de ore si ore. Plus am mers pe variante de eroare si incercare. Am schimbat si alimentatia, am schimbat multe cosmetice atunci, chiar si detergentii cu care spalam hainele. Dupa cele 3 luni de criza au urmat 3 luni mai acceptabile si abia dupa jumatate de an incepusem sa vad lumina de la capatul tunelului. Insa la mine a fost ceva episodic. Imi este groaza sa imi imaginez prin ce trece cineva cu aceasta afectiune pe ani de zile.

Povestea acneei, o poveste personala

Ioana Marinescu mi-a povestit propria ei drama cu acneea. Cum s-a luptat ani si ani, apoi studenta fiind la farmacie a spus ca trebuie sa gaseasca o cale. Tot ea mi-a spus cat de complexa este abordarea acneei si ca nu e deloc usor. Cum a creat primul produs si apoi ca acum studiaza intens formule ce urmeaza sa apara. Si ca ea sunt multi producatori si specialisti ce incearca sa gaseasca produse pentru a combate acneea. Pare a fi un fel de afectiune ce iese din acele reguli de acnee juvenila cum stiam acum niste ani.

Culmea, compar povestea ei cu multe alte istorii similare ale multor alti producatori de cosmetice ce au plecat de la o cautare personala. Daca dati search pe Google si incercati sa faceti o documentare despre acnee si personalitati ce au suferit de acnee, ati ramane socati de cate tratamente ciudate au incercat.

Brad Pitt si acneea

Personal m-am amuzat de povestile lui Brad Pitt care isi lasa uimite iubitele cu o rutina de skincare atat de complexa incat si ele se simteau intimidate. Una dintre actritele cu care a avut o relatie si povestea ca atunci cand a fost prima data acasa la el s-a simtit prost. Ea ca femeie avea un pouch cu 3-4 produse, iar Brad avea in baie un magazin intreg cu zeci si zeci de produse. Frumosul Brad a suferit ani de zile de o acnee grava. A ramas marcat de asta si a continuat sa fie extrem de atent cu tenul lui.

Nu pot da mai multe detalii, insa stiu actrite romance ce solicita machiozei sa le dea cu fond de ten pe tot spatele, pe brate, chiar pe picioare, in scene unde apar mai dezbracate pentru ca au acnee si pe corp si se simt complexate. Si consuma tuburi intregi de fond de ten la filmari.

Acneea este o afectiune ce da peste cap . Are multe cauze si e greu sa le identifici mereu pe toate. Apoi formele de tratare la unele persoane merg, la unele nu. Cunosc persoane ce adora Effaclar Duo. Eu l-am folosit cu greu si am renuntat pentru ca imi exfolia dureros tenul. Asadar e greu de spus ca exista ACEL produs bun si ACEL produs rau.

Concluzie

Dupa peste un an de folosire Plush Bio, iata ce pot spune. Am ales produse de la ei si am si primit in plus, asa ca am putut sa ma lamuresc ca vreau sa continui sa folosesc.

Ce folosesc acum in mod curent si imi place mult:

  1. apa micelara cu apa de trandafiri
  2. masca cu acid hialuronic si ulei de rodie, as putea sa spun ca a fost o revelatie si le-am scris si lor ca la capitolul masti mi se pare foarte reusita
  3. doua creme Morning beauty si In Heaven, folosite in tandem cu mama
  4. Crema de lifting cu placenta, dupa antrenamentele solicitante de la sala este fix ce trebuie.
  5. Pure 02 Colagen spray pentru fata
  6. Jitana ulei accelerator de bronzare iluminator, nu de bronzare il folosesc, ci decorativ si pentru efect pe piele si miros.
  7. demachiant cu carbune si acid salicilic, il folosesc cam la 10 zile, uneori fix inainte de menstruatie cand imi apar niste cosuri mici.

Luata la inceput de valul acela agresiv si cu atatea dovezi ca ei sunt ,,bau bau”, am ezitat sa ma gandesc a folosi asa ceva. Insa dupa propria mea analiza ce a durat niste luni, strangere de pareri si opinii, comparare lucruri am vrut sa incerc si acum nu regret deloc. Din contra. Iar Ioana Marinescu este un interlocutor deschis si generos la capitolul informatie.

Pentru toti cei ce mi-au sarit in cap ca sigur mi-am luat bani sa folosesc produsele si sa spun ca sunt bune, am cateva lamuriri. Pana la ora asta nu am luat nici macar un leu pe ceea ce comunic despre Plush Bio. Am un cod de reducere BB20 care va aduce 20% reducere la orice produs Plush Bio si mie un comision din vanzare. Cand se va aduna o suma, voi factura, asa cum fac cu alte minim 4 companii cu care lucrez in acest sistem de comision.

Eu aleg si aceasta forma de colaborare pe baza de comision ce mi se pare cea mai relevanta pentru inceput sau pe termen lung. Asa ma lamuresc si eu daca aduc un aport sau nu si daca recomandarile mele folosesc la ceva. Am un principiu de cand ma stiu, invatat din familie, sa nu iau bani aiurea si doar din vanitatea ca ce desteapta as fi.

Da, imi doresc sa am proiecte platite nu doar cu Plush Bio, ci cu multe alte companii de cosmetice si sustin maxim ideea ca munca trebuie sa fie platita. Tot asa cum sustin maxim ideea ca un influencer comunica ceva dupa ce isi ia un ragaz sa faca propria analiza, incercare si adunare de informatii despre produsele ce urmeaza sa le comunice public. Si fireste daca are relevanta. Daca maine va comunic aici despre rulmenti si tractoare sau cafea si bere, sa ma trimiteti la plimbare. Despre creme si ingrijirea tenului pot scrie inca 3 bloguri ca acesta daca as avea vreme si resurse.

Si asa cum zic si de creme, sunt cosmetice ce ne plac si sunt altele ce nu ne plac. Asa cum sunt influenceri ce ne plac si unii ce nu ne plac. Ideea este sa invatam sa selectam, revin pe temenul invatare care inseamna disciplina si repetare. Daca ne-am autoeduca mai intens asupra a tot ce folosim, incepand de la apa bauta si pana la parfum, de la materialele hainelor si la cata carne mancam, am fi mult mai bine.

Eu raman mereu extrem de curioasa pe tema cosmeticelor, nu ma sperie nici scandalurile si chestiile create artificial. Incerc mereu sa fac si eu analiza mea si asta recomand tuturor. Plus ca avem de unde alege in materie de cosmetice si avem si surse sa invatam.