Povestea deodorantelor

In fiecare vara sunt in cautarea unui deodorant bun si care pentru mine ar trebui sa aibe urmatoarele caracteristici:
– sa nu blocheze transpiratia prea mult, adica sa o reduca , dar sa nu o blocheze;
– sa asigure un miros placut macar 10 ore;
– sa aibe cat mai putini compusi pe baza de saruri de aluminiu sau parabeni;
– sa fie  fara alcool, daca se poate.
– sa aibe un miros placut, spre fresh, insa sa nu miroasa ca un detergent sau ca un sapun;
– sa nu irite , as vrea eu sa ma pot da si dupa epilare, insa aici am un singur produs in care am incredere, deodorantul de la Uriage.

In afara de deodorantul de la Uriage, care momentan imi lipseste pentru ca l-am terminat de vreo 2 luni (abia astept sa inceapa Babyexpo sa imi refac stocul de produse Uriage), in acest moment am mai multe deodorante pe care le folosesc alternativ: deodorantul Calm and Care de la Nivea, un roll-on de la Oriflame Nature Secrets, primit cadou de la Lorena, un roll-on de la Yves Rocher fara parabeni si saruri de aluminiu, un deodorant BU In Action ( BU este acum la super oferta la real , cam 11.5 lei doua bucati).

Surprinzator dintre toate cel mai mult imi place cel de la BU de la care am avut cele mai slabe asteptari.

Nu reduce ingrijorator transpiratia cum am patit cu deodorantul cel mai recent lansat de Nivea, despre care am scris AICI si care in final a ajuns la gunoi, si mentine un miros de curat, nu imi da acea senzatie de uscat excesiv, nu mi-a ingalbenit nici cele doua bluze albe purtate zilele acestea .

Celalalte 3 sunt ok, cel de la Yves Rocher este foarte natural si neiritant, insa cam fara protectie contra mirosului de transpiratie, e de purtat in week-end acasa sau pe langa casa. Cel de la Oriflame miroase foarte placut, insa nici cu el nu se mentine senzatia de curat daca il folosesc cand plec la birou, e tot pentru drumuri scurte.
Deodorantul Calm and Care de la Nivea este placut, este complet neiritant, nu am avut eu curaj sa ma dau cu el dupa epilare, insa m-am dat cu el la vreo 4 ore dupa epilare si efectul a fost bun. Totusi nu asigura protectie mai mult de 4-5 ore si pentru ca capacul nu se inchide bine…l-am si pierdut.

In perioada de vara eu trec cam prin toate marcile de deodorante, nu suport insa Lady Speed Stick solid si nici un alt deodorant solid. Ce urmeaza sa cumpar in transa urmatoare, dupa Uriage, bineinteles, vor fi deodorante de la Dove, care imi plac foarte mult, si vreau sa mai incerc si Fa, am vazut ceva noutati prin magazine, deasemenea Bourjois si ma bate gandul sa incerc si unul de la Vichy.

Deci…sa pornim povestea deodorantelor!!