Protectie termica pentru par, Kérastase Nutritive Nectar Thermique

Protectia termica pentru par as spune ca este astazi o categorie de cosmetice foarte importanta. Folosim uscator de par, ondulator, placa, iar parul se fragilizeaza in timp. Folosesc produse pentru protectia termica a parului de foarte multi ani. E drept ca nu am facut mereu cele mai bune alegeri pentru parul meu, uneori am exagerat cu ondulatoarele. Dar daca nu as fi pastrat in rutina aceste produse de protectie cu siguranta nu imi permiteam sa imi mentin parul lung.

Kérastase este de peste 15 ani o marca care imi place. Prima data am cunoscut produsele in afara Romaniei, apoi la un salon care folosea aceasta marca si am ramas atasata de calitatea acestor produse.

De ce este bine sa folosim produse cu protectie termica

In momentul in care incepem sa folosim produse de styling cu actiune termica asupra parului, putem afecta elasticitatea firului de par. Deja cand trecem de 130 de grade, o gramada de efecte negative se pot intampla. Se pierde din hidratarea parului, keratina se degradeaza si de asemenea cuticula ce imbraca firul de par se poate rupe. Pentru cine are parul vopsit, efectul termic se vede si la degradarea culorii. La parul blond, se pierd acei pigmenti de stralucire si parul pare si mai uscat.

Produsele cosmetice pentru protectia termica aduc un strat protector, insa nici acesta nu garanteaza o protectie 100%. Dar cred ca sunteti de acord cu mine ca mai bine o protectie existenta decat complet absenta.

Produsele cu protectie termica contin copolimeri, proteine din grau sau soia hidrolizate plus alte substante care au dovedit in urma mai multor teste ca pot asigura o protectie destul de important pentru firul de par. Aceste substante imbraca practic firul de par asigurand hidratarea si mentinand elasticitatea keratinei. Fireste ca abuzul de placa si ondulator reduc si din efectul acestor produse.

Toti specialistii recomanda sa nu trecem de 130 de grade atunci cand folosim placa sau ondulator, sa folosim mereu produse de protectie aplicate cu atentie si sa avem si perioade cand sa nu folosim acest gen de styling termic.

Kérastase Nutritive Nectar Thermique, experienta mea

Kérastase Nutritive Nectar Thermique este unul dintre produsele pe care le folosesc in mod curent in ingrijirea parului. Il folosesc si cand nu imi ondulez parul cu ondulator, pentru ca este si un foarte bun hidratant si ajuta la mentinerea sanatatii firului de par.

Ideal ar fi sa fie folosit intr-o rutina completa Kérastase Nutritive, insa si produsul in sine aduce multe beneficii.

Are un complex de ingrediente de hidratare si protectie termica precum: extractul de Royal Jelly, extract de rizom de iris si xylose. Xylose este unul dintre ingredientele cheie pentru protectia termica oferita de acest produs.

Dupa ce ma spal pe par si aplic balsam sau masca, imi infasor parul in prosop ca sa se absoarba apa in exces. Apoi aplic din acest lapte protector Kérastase Nutritive Nectar Thermique pe toata lungimea firului de par si pieptan parul cu un pieptane cu spatii mai mari intre dinti. Daca vreau sa folosesc uscator de par, folosesc mereu cel mult treapta medie si alternez cu aerul mai rece. Nu usuc niciodata complet parul.

Daca folosesc ondulator, aplic chiar de doua ori acest produs si in timp ce imi ondulez parul daca simt ca anumite zone mi se par prea uscate, mai aplic din Kérastase Nutritive Nectar Thermique.

Este foarte usor ca textura, nu incarca deloc firul de par, permite aplicare de mai multe straturi si chiar isi pastreaza parul un aspect frumos.

In ultimii 3 ani majoritatea produselor de haircare le cumpar de pe Notino pentru ca am mereu reduceri interesante si cadouri la cumparaturi.