Riviera Verbena, Nicolai Parfumeur Createur

Riviera Verbena, noul parfum al casei Nicolai Parfumeur Createur, mi-a ajuns in format travel size acum vreo doua saptamani din partea Nicheparfumerie.ro si le multumesc. Nu m-am putut abtine sa nu merg si in magazinul din Bucuresti din Calea Dorobantilor 111 sa fac niste poze la sticlele in format mai mare si sa mai miros parfumurile semnate de Patricia de Nicolai.

Despre ceea ce inseamna Nicolai Parfumeur Createur pentru mine, nu vreau sa ma repet, va invit doar sa vedeti interviul meu cu doamna Patricia de Nicolai, un om care mie personal mi-a marcat evolutia ca adult. Nu, nu, nu o sa ma apuc de maine sa fac facultatea de chimie, sa ipotechez apartamentul ca sa ma inscriu la o scoala de parfumerie din Franta, ci din contra, discutia cu dumneaei a fost o lectie de viata. Am aflat ce inseamna o pasiune reala, cum sa tii echilibrul in viata, cum sa fii pregatita sa spui nu, ce inseamna o adevarata relatie de iubire, ce inseamna stabilitate si disciplina si cum e sa fii o mama cu adevarat buna. Da, desi interviul a fost mult despre lumea parfumeriei, eu am plecat de acolo cu o lectie unica de noblete umana.

Dar sa revenim la parfumuri ca sunt sigura ca nu despre revelatiile mele personale sunteti curiosi si oricum nu o sa va dezvalui tot.

Riviera Verbena, noul parfum lansat sub semnatura Patriciei de Nicolai, aduce un mix oflactiv potrivit vacantelor de vara. Nu am ajuns inca pe riviera franceza, insa parfumul promite sa aduca ceva arome de acolo, incepand de la aromele citrice, de menta, cimbru, iarba proaspat taiata, bineinteles verbina. Aromele acvatice sunt aduse de calone, acest ingredient care ne aduce acea senzatia de aer marin, de fapt doar cum ne imaginam ca ar mirosi. Baza este paciuli si mosc alb, era sa zic un mosc curat, dar cam asa duce cu gandul.

Am purtat parfumul zilele acestea, chiar daca nu am avut vacanta. A insotit foarte bine mersul meu pe la sala, pe la pilates, combinat uneori si cu alte parfumuri usor florale.

Eu sunt o mare amatoare de tot ce inseamna parfumuri usoare de vara, dar cu accent distinctiv. Adica nu doar o limonada. Imi plac anumite Aqua Allegoria, imi plac de la Chanel acele Les Eaux precum Deauville sau Biarritz, Riviera sau Venise. Ca atare, acest parfum mi-a venit foarte la indemana.

Stiu ca suntem obsesiv o natie ce doreste persistenta si proiectie, suntem inca in faza infantila de a purta un parfum despre care sa stie ceilalti, ca despre o amenintare sau o infatuare, ei, este persistent pentru un asemenea parfum. Gi-ul meu, adica uniforma mea de karate, poarta intens amprenta acestui parfum in ultimele doua saptamani, deci duce bine, ca sa folosesc o expresie colocviala. Mi-as dori tare mult sa sarim odata si peste patima PH-ului care nu are nici o treaba cu cat de persistent este un parfum sau nu. Parfumul poate mirosi diferit la mine pentru ca si mirosul meu personal este diferit, insa variatiile sunt minore, va asigur, mai ales in cazul unei formule atat de bine gandite precum este un parfum creat de Patricia de Nicolai. Parfumul trebuie sa insemne intai pentru tine ceva, foarte putin pentru altii. Ideal este ca atunci cand iesi in lume sa nu porti parfumuri agresive.

Nu as spune ca pentru mine Riviera Verbena este preferatul de la Nicolai, raman inca fidela catre Ambre Cashmere si New York, insa chiar am in plan achizitia de mai multe parfumuri de la Nicolai Parfumeur Createur si recunosc ca as dori sa le cumpar tot de la Paris. Deci e foarte posibil ca peste niste ani sa va spun de alt favorit de la Nicolai Parfumeur Createur.

La capitolul pret, parfumul acesta incepe de la 49 euro pentru 30 ml, iar echivalenta in lei o gasiti la Nicheparfumerie.ro.

Riviera Verbena este un citrus aromatic de referinta, chiar imi era dor de un parfum nou de vara, simplu in aparenta si cu adevarat diferit.