Scoala de Beauty Blogging by l’Oreal Paris

Am avut o mica banuiala ca lucrurile pot deveni mai serioase atunci cand am scris primul meu articol pe un blog ce mi-l doream a fi de beauty, adica prin martie 2012. Mai serioase insemnand ca un hobby ca acesta nu va insemna doar relaxare, ci si munca, ceva ore de research si analiza, lecturi nocturne si liste de intrebari fara raspuns. Nu va mai fi suficient doar sa imi placa cremele si parfumurile si sa povestesc simplu despre ele.

Nici bine nu publicasem primele articole si l’Oreal Paris lansa un concurs pentru bloggerii de beauty: Scoala de Beauty Blogging by l’Oreal Paris. In 2012 citeam cateva bloguri de beauty si cochetam cu ideea sa devin un beauty blogger. Bineinteles ca nu ma incadram in conditiile de participare, cred ca aveam maxim 10 articole cand pe Facebook a aparut anuntul ca se lanseaza acest concurs.  M-am inscris totusi si eu, doar la prima faza, de exercitiu.
Le-am comunicat celor de la l’Oreal Paris ca desi nu indeplineam conditiile, am vrut sa am si eu o legatura oricat de mica cu aceasta poveste. Surprinzator, desi nu am intrat in concurs, cei de la l’Oreal Paris mi-au si raspuns si m-au si incurajat sa scriu in continuare. A fost prima mea corespodenta cu o companie de cosmetice in care eu eram un blogger de beauty. Un blogger de beauty foarte mic si neinsemnat, dar eram un beauty blogger si cineva cu adresa de email @loreal.com mi-a scris mie. Deschideam mailul de cateva ori pe zi ca sa fiu sigur ca acel mesaj era inca acolo si ca nu era doar in imaginatia mea.

Am urmarit in 2012 participantele si am vazut ce inseamna competitia in acest domeniu, cat de mult se munceste la un articol, dar si ce inseamna sa ai sustinerea unui brand important.

In anii urmatori m-am inscris iar si competitia in sine m-a ajutat foarte mult ca sa imi dau seama incotro vreau sa merg cu acest blog. Este hobby-ul meu favorit, este un spatiu virtual creat de mine si in timp completeaza foarte bine ceea ce eu doresc sa fac.

Anul acesta ma inscriu din nou in competitia l’Oreal Paris. Stiu sigur ca voi avea ceva de invatat, asa cum am avut de invatat de la fiecare moment l’Oreal Paris prin care am trecut cu blogul meu.  Anul trecut am avut bucuria sa fiu printre semifinaliste si sa merg la un workshop cu Alexandru Abagiu. Si acum imi suna in minte discutiile despre influenta culturii in machiaj, cum apar tendintele in machiaj si  destainuirile despre “acele” secrete ale unui maestru generos, in fine, momente care nu se mai sterg din memorie.

L’Oreal Paris a pus in ADN-ul beauty bloggerilor ideea de competitivitate si a marcat-o la un nivel profesionist. Asadar daca ai un blog de beauty, ar trebui sa te mobilizezi si sa te inscrii. Doar pentru simplu fapt ca blogul tau va trece printr-o preselectie facuta de Alice Bursuc, editor de beauty la revista Elle, si merita sa te inscrii.

Hai sa iti spun si cum sunt etapele:

Etapa nr. 1: te inscrii pana pe 24 aprilie ora 12:00, exista un formular de inscriere pe site-ul acestei competitii.
In competitie vor ramane doar 30 de participanti, selectia va fi facuta asa cum am zis si mai sus de catre Alice Bursuc.

Etapa nr. 2: Daca ai ajuns pe lista celor 30 de participanti, va urma o perioada de scoala adevarata. Saptamanal vor fi cursuri online, se vor da teme si bineinteles ca vom avea de scris articole in acord cu temele primite. In fiecare saptamana va exista si cate un castigator al respectivei saptamani. Competitia creste incet si sigur.

Etapa nr. 3: Dintre cei 30 de participanti, se alege marele castigator care va primi un The Perfect Beauty Blog Kit. Si da, chiar este perfect.

Gata de competitie? Mult succes.