Septembrie, bine ai venit

Septembrie,bine ai venit si vreau sa fii un septembrie racoros. Nu mi-a placut deloc finalul de vara, cu o canicula greu de dus, prafoasa. A fost bine ca am incheiat vara pe un tarm stancos si batut de briza in Grecia.

Am venit bine echilibrata dupa mai mult de o saptamana in Grecia. Zona aceasta a Europei pe buna dreptate este considerata o zona privilegiata. Pamantul, marea si aerul de acolo sunt intr-un echilibru permanent. Oamenii nu cer mai mult de la ei decat trebuie. Siesta este un lucru intrat in rutina obligatorie de grecului. Grecii sunt lenesi in sensul bun.  In 2009, cand am fost prima data in Grecia, mi se pareau ciudati. Intram in supermarketuri si la oamenii picoteau la casa de marcat, unii tineau pisicile pe birou, se fuma peste tot.

Anul acesta am vazut pisici stand pe casa de marcat sau pazind raftul de masline, asa ca ce sa mai zic. Zen maxim.

Am luat din nou aceasta stare cu mine pentru la cate dificultati apar in viata din afara vacantei, nu strica o reamintire a atitudinii grecilor.

Nu am planuri anume pentru aceasta luna. Urmeaza ca baiatul meu sa inceapa clasa a 2-a si cred ca deja e destul la capitolul incercari. Ma reapuc de munca, am niste proiecte noi pe plan profesional, iar pe blog intentionez doar sa tin ritmul. Vacanta aceasta a cam dat peste cap scrisul meu pe blog. As fi vrut sa scriu si in concediu, insa chiar nu am gasit momentul.

Septembrie este o luna ce da startul la multe lucruri. Incep sa fie vizibile noutatile in materie de frumusete, colectiile de Craciun isi fac primele aparitii. Parfumuri noi apar. Avem deja Idole de la Lancome, urmeaza Libre de la Yves Saint Laurent, Gabrielle de la Chanel are varianta Essence. Mon Guerlain vine cu varianta Intense.

Ce planuri aveti pentru septembrie?