sergelutens

Serge Lutens Feminite du Bois

Serge Lutens Feminite du Bois este al doilea parfum Serge Lutens pe care mi l-am dorit foarte mult in mica mea colectie. Practic, Feminite du Bois a fost primul parfum incercat Serge Lutens si cel care mi-a deschis placerea catre aceasta marca.

Parfumurile lemnoase nu sunt neaparat preferatele mele, dar regasesc cu placere acordurile lemnoase in orice parfum cu iz oriental. Feminite du bois este un parfum lemnos, cu 60% note lemnoase din totalul aromelor. Cedrul se simte intens intr-un mod ce nu am mai regasit pana acum in parfumurile incercate. Permitandu-mi un joc de cuvinte, as spune ca este cel mai masculin parfum feminin la prima mirosire, ca apoi sillage-ul sa fie cald si vanilat. Parfumul are note vanilate, rasinoase, ceva mosc. Este poate printre putinele parfumuri feminine ce dedica ceva partii masculine a fiecarei femei. As zice sa nu credem ca e ceva simplu. Adica nu iei niste note lemnoase si le ascunzi sub note dulci si astepti sa iasa minunea.

Parfumul, ca orice alt parfum Serge Lutens, se adreseaza si barbatilor si femeilor. Feminite du Bois poate fi purtat si de un ,,el”, hotarat sa experimenteze un sillage mai cald si condimentat.

Feminite du Bois a fost practic o relansare si reformulare a parfumului cu acelasi nume lansat in 1992 sub marca Shiseido. Oricum, Serge Lutens facand parte din grupul Shiseido ca si business, a putut prelua cu usurinta acest parfum. Se pare ca cei care au cunoscut si versiunea anterioara sunt putin nemultumiti de vigoarea notei lemnoase si de compozitia ei. Parfumurile cu istorie lunga trec mereu prin capcana reformularii, care uneori poate fi cu succes, uneori poate dezamagi pe cei purtatori ai aromei de la inceputuri. Va dati seama de marea mea frustrare de a nu simti inca aroma Shalimarului initial, din 1925. Cei cunoscatori spun ca geniul casei Guerlain a reusit sa treaca cu succes acest parfum prin atatia ani, dar totusi, cum era cel de la inceputuri? Cred ca aceasta dilema sau framantare staruie in mintea fiecarui obsedat de parfumuri. Obsedat poate nu e cuvantul corect, poate bantuit, nu stiu sa spun acum exact.

Pentru mine Feminite du Bois este un parfum al reconcilierii intre dorinta de a avea un parfum mai dur si totusi feminin. Cum nu pot fi fidela unui singur parfum, cu certitudine aventura mea Serge Lutens nu se termina aici. Imi face placere sa merg la Elysee si sa redescopar sau sa incerc din nou aromele Serge Lutens.

Nu am spus pana acum cat de mult imi place design-ul si functionalitatea sticlelor in care vin parfumurile Serge Lutens. Sticlele sunt exagerate de simple, monotone ca si design, lasand culoarea lichidului sa le dea personalitate. Flaconul se poate deschide si inchide cu un capacel separat. Pulverizatorul se poate scoate daca doriti sa il pastrati neatins o perioada. Totodata acest lucru ajuta enorm la decantare, daca doriti sa va transferati din parfum in recipiente pentru calatorie sau pe care sa le oferiti altor pasionati.

Serge Lutens Feminite du Bois, 50 ml,  costa aproximativ 430 de lei in parfumeriile Elysee. Anticipez intrebarile voastre prin a va spune deja ca investitia intr-un asemenea parfum isi merita efortul, totodata superioritatea fata de un parfum mainstream la acelasi gramaj/pret este fara doar si poate o comparatie puerila.