Serul facial, cum il alegem si de ce il folosim

Serul facial a devenit in ultimii ani un produs prin care fiecare companie de cosmetice incearca sa faca pasi inainte in fata cerintelor clientelor. De ce serul facial? Este produsul ce ofera cea mai mare versatilitate, cea mai mai eficienta si care arata si cel mai atractiv pentru consumator. Sticlutele de ser, ca niste flacoane de elixir, sunt cercetate atent atunci cand apar pe raft si fiecare femeie incearca sa isi faca o opinie.

Cum se foloseste un ser facial

Multe dintre voi m-ati intrebat ca de ce folosesc seruri? Daca le folosesc ziua sau noaptea? Daca aplicarea lor e suficienta si nu mai trebuie si crema? Am raspuns si raspund frecvent la genul acesta de intrebari si astazi as vrea sa elucidez multe mistere.

Serul facial este un produs de ingrijire, se aplica pe tenul curat, imediat dupa demachiere si inainte de crema de zi sau de noapte. Un ser facial are capacitatea sa se transmita mai bine in epiderm, sa ajunga chiar la stratul bazal de la limita dintre derm si epiderm, unde se formeaza celulele epiteliale si nu numai. In functie de ingrediente si textura se poate vorbi de aplicarea lui conditionata de momentul zilei. Exista seruri faciale de tip tratament, cum ar fi cele cu retinol sau cu acizi de exfoliere, care se folosesc doar in anumite perioade si preferabil seara.

Serurile faciale nu au SPF pentru ca in compozitia lor e mai crescuta cantitatea de ingrediente hidratante si de tratament si ar fi culmea sa fie completate si cu agenti de protectie solara.

Ideal este sa il aplicati prin tapotare, dupa ce scoateti o cantitate mica pe degete. Mai scoateti apoi daca simtiti nevoia. In general, serurile nu se aplica in zona ochilor, dar daca vorbim de un ser elementar cu acid hilauronic sau ingrediente de ordinul uleiurilor vegetale, il puteti aplica cu moderatie si in zona ochilor. Peste ser, seara mai puteti aplica o emulsie sau o crema lejera, dar ziua neaparat crema cu SPF. Aici nu incap exceptiile.

Seruri faciale Gerovital cu acid hialuronic sau ceramide

Serurile faciale Gerovital sunt exact genul de seruri prin care nu ai ce sa risti decat ca pielea ta va fi mai bine hidratata. Formule curate, targetate pe anumite problematici si accesibile ca si pret.

Gerovital H3 Evolution Perfect Anti-age este un ser dedicat tenului cu primele semne de pierdere a fermitatii. Farmec spune ca este adresat consumatoarelor care au implinit deja 45 de ani, insa parerea mea este ca poate fi folosit cu lejeritate si de catre cineva mai tanar. Eterna intrebare daca face ceva rau unui ten tanar va fi eliminata acum. Nu are cum sa iti faca rau, cel mult binele nu este atat de evident la un ten al unei doamne de 25-30 de ani.  Farmec ne spune care sunt beneficiile:

Efectele anti-age imediate: diminuarea ridurilor într-un timp scurt, prin acţiunea extractului Gatuline Expression şi a lipozomilor cu Acid Hialuronic.

Efectele anti-age de durată: Sistemul anti-age original – Superoxid Dismutaza, Trylagen, GP4G – iniţiază modificări structurale ale fibrelor de colagen, asigură suportul energetic necesar şi protecţie antioxidantă.

Mie imi place textura lui de gel, tubul este perfect si la capitolul evaluare consum. Fiind transparent flaconul  vezi cand se apropie de final. Dupa aplicare, se simte pielea hidratata si parca oarecum tonifiata.

Online costa 39.36 lei.

Gerovital H3 Evolution Ser cu Acid Hialuronic 6% este unul dintre serurile cu performanta mare la capitolul hidratare si aport de luminozitate. Contine si el acid hialuronic lipozomal 6% precum si vitamina C lipozomala. Pe langa asta, contine si acid hialuronic pur. Ca atare, serul vine cu doua tipuri de acid hialuronic pentru a reface hidratarea tenului in cel mai bun mod.

Formatul tubului permite o dozare si o pastrare extrem de buna a continutului.

Fiind un ser mai concentrat, eu as prefera sa nu il aplic in zona ochilor, unde pielea este de 5 ori mai subtire. Dar m-as duce pe zona aceea unde se formeaza temutele riduri ,,laba gastii”.

Costa 66.27 lei.

Gerovital H3 Derma+ Premium Care Filler Intens Antirid  este serul pe care il folosesc deja a doua oara si pe care l-as refolosi mereu. Specialistii Farmec ne spun ca este un ser concentrat în principii active inovatoare, de tip “filler fără ac”, cu acțiune asupra macromoleculelor structurale din derm și din joncțiunea derm-epidermală, asigurându-se astfel efectul intens de reducere a ridurilor.

Alte informatii despre ingrediente:

  • Tightenyl® este un activ lift inovator, bio-precursor structural al matricii extracelulare, cu rezultate clinice evidente asupra fermității și elasticității pielii.
  • Neodermyl® stimulează sinteza proteinelor structurale ale pielii furnizând celulelor o formă sigură și pre-activată de energie, stimulează sinteza proteinelor structurale, acțiune “wrinkle filler”.
  • Lipoceravit Clipozomi cu Vitamina C stabilă, acționează ca booster în creșterea fermității pielii, aducând și un aport de elemente importante în optimizarea nivelului de hidratare.

Ma simt bine sa va spun ca pentru acest ser s-au facut si teste clinice:

  • Evaluarea efectului antird: prin scor clinic, după 2 aplicări/zi, 28 zile, pe laba gaștei – variația scorului clinic după 28 zile cu o medie de -11,51 % până la un maxim de -50%.

Ce este interesant, este ca pentru zi, specialistii Farmec recomanda sa aplicam acest ser chiar si peste crema de zi, cu un efect de iluminare. Seara insa este recomandat sa il aplicam si pe gat, decolteu, ca sa beneficiem de tot aportul ingredientelor active.

Ce pot spune eu este ca si repara anumite zone ale pielii unde fie am avut un cos, fie o pata, fie ceva care nu imi placea ca si aspect- pete, pori mariti. Recunosc ca si data trecuta l-am folosit intens si am fost impresionata de cum se simtea tenul pe parcursul zilei.

Costa 83.45 lei.

Concluzie: bineinteles ca putem trai fara creme si fara seruri faciale, insa senzatia si bucuria personala pe care o simti dupa 2-3 zile de folosire a unui ser facial cred ca trebuie resimtite de fiecare femeie. In plus, sunt produse romanesti, accesibile ca si pret, desi calitativ va pot argumenta oricand ca depasesc seruri faciale din game provenite din zona de high end sau premium drugstore.