Serurile faciale sunt o constanta in rutina mea de peste 15 ani. Am inceput sa folosesc seruri faciale cam de pe la 27 de ani, mai mult ca moft. Apoi de la 29-30 de ani au devenit o constanta in ingrijirea tenului meu. La 40 de ani aveam deja si primele experiente bine conturate cu seruri faciale de prestigiu precum ANR Estee Lauder sau Double Serum Clarins.
Cum folosesc serurile faciale
Ce pot sa spun ca regula generala este ca un ser facial se aplica doar pe tenul proaspat spalat, intai prin tapotare si apoi prin miscari circulare. Un ser facial nu e mereu destinat si zonei ochilor. Exista si seruri pentru zona perioculara. E bine sa vedeti inainte lista de ingrediente si sa evaluati daca e ok sa aplicati si in jurul ochilor.
Imediat dupa aplicarea serului, folosirea unei creme faciale este obligatorie. Doar aplicarea unui ser nu este suficienta si de fapt nici eficienta. Fara aplicarea unei creme care are si rol de protectie, epiderma nu se mentine suficient de hidratata, iar serul nu prea o sa isi faca treaba cum trebuie. Ca sa nu mai spun ca in timpul zilei, peste ser, aplicarea unei creme cu SPF chiar e foarte necesara.
Serurile pe care le folosesc in aceasta perioada sunt multe, acum ma uit ca nici macar nu le-am pozat pe toate, insa arata curiozitatea mea majora de a gasi produse de skincare eficiente. Totodata sunt obisnuita sa fac combinatii de seruri, aplicare in straturi.
Lista mea curenta de seruri faciale
Clarins Double Serum este clar printre preferatele mele de prea multi ani. Am fost insa un pic descumpanita de noua textura. Nu pot sa spun ca imi place la fel de mult. Pe de alta parte, poate si eu m-am schimbat ca asteptari, insa ramane in continuare printre serurile folosite. Punctul lui forte este mixul de ingrediente vegetale cu rol antioxidant si ingredientul vedeta, turmericul. ( incepand cu 350 de lei)
Paula’s Choice Clinical Niacinamide 20% Treatment este un produs de tip tratament. Imbina beneficiile niacinamidelor cu un cocktail de antioxidanti. Am folosit deja in anii trecuti Booster cu 10% Niacinamide cu care m-am impacat tare bine, asa ca acest produs si mai complex mi-a facut o surpriza placuta. Textura este si ea placuta, iar efectele de uniformizare ale tenului se vad deja dupa o saptamana de folosit zi de zi. ( 270 lei)
Helena Rubinstein Powercell Skinmunity foloseste o tehnologie avansata de a folosi celule vegetale native care sa ajute ca noile celule ce se formeaza in epiderma sa fie mai sanatoase. Are o textura laptoasa, interesant de prietenoasa, desi are si alcool denaturat pe la inceputul listei de ingrediente. ( incepand cu 695 lei).
The Body Shop, gama Edelweiss, ser pentru zona ochilor, un produs ce m-a surprins ca textura. Foarte fin, foarte placut si mi-am satisfacut si placerea de a avea un produs destinat zonei din jurul ochilor.
Bondi Sands Skincare, Gold’n Hour este un ser cu vitamina C si are extract din fructul de kakadu plus Licorice Root Extract, deci un plus de antioxidanti. Este produs in Australia. ( 75 lei)
Mara Blu Hyalo Boost Caviderm este cu siguranta un ser de care am facut abuz in ultimul an. De fapt intr-un an si jumatate am terminat 6 flacoane. E drept ca e ceva subiectiv, fac si parte din echipa acestei marci, insa produsul imi place mult de la prima sticla si pana azi cand voi trece la al 7-lea flacon. E un cocktail de peptide, caviar de sturion si acid hialuronic. Costa 197 de lei, dar cu BB10 aveti mereu 10% reducere aici.
IMAR Goldish 24 k este primul ser ce contine si aur ce m-a convins de ce poate face acest ingredient. Am mai incercat produse ce aveau aur coloidal in compozitie, insa nu pot spune ca am simtit ceva special. E drept ca pe langa aurul de 24k, acest ser este plin de ingrediente vegetale si un cocktail de peptide si ceramide. Si pe siteul IMAR cu BB20 aveti mereu 20% reducere. ( 390 lei, fara reducere).
IMAR L’Absolu Hyal este un ser cu acid hialuronci si scualen, foarte placut ca textura. Il declar serul meu favorit cu acid hialuronic, sunt la al doilea flacon, ca atare spun doar ca imi place mult si ca e printre putinele seruri cu acid hialuronic pe care il simt ca isi face treaba 100%. (210 lei, cu 20% reducere cu BB20).
Cica Regain este un ser de pe magazinul Glowrious gandit special sa calmeze un ten iritat. Textura usoara il face de vis pentru perioada de vara. Conține un complex vegetal format din centella asiatica si 7 plante cu rol anti-inflamator care calmeaza pe loc. (135 lei)
Medi-Peel Bio Intense Glutathione e un fel de ser magic, daca pot spune asa. Tehnologia coreana ajunge la un nivel care ma uimeste mereu. Contine niacinamida, glutation, acid hialuronic, pantenol, vitamina E, retinyl palmitate (cea mai usoara forma de retinol), acid folic, biotina, 5 tipuri de peptide si extracte naturale. Iar glutationul este un antioxidant extrem de puternic. Este un ser antiaging prin excelenta. ( 98 lei).
Medi-Peel bakuchiol este un ser cu acest ,,retinol” vegetal, anume bakuchiolul. Pe langa fito-retinol, contine 11 tipuri de peptide, resveratrol, arginina si adenozina, este tot un produs al celebrului brand Medi-Peel si va recomand sa incercati ceva de la acesta marca. Au 15 ani de experienta si propriul laborator de dezvoltare. Adaugam si presiunea pietei de beauty din Coreea unde femeile vor mereu tot ce este mai eficient si avansat.
Concluzie despre serurile faciale in ingrijirea tenului
De cand am inceput sa folosesc seruri faciale, am apreciat an dupa an cat de bine este sa am asta in rutina mea zilnica.
Daca ai 20 de ani, nu trebuie sa iti faci multe griji, insa deja daca ai trecut de 25 de ani, un ser cu acid hialuronic, poate vitamina C sau niacinamide te poate ajuta sa tii prospetimea tenului pe loc. Daca ai trecut de 30 de ani, eu as spune ca e cazul sa incerci neaparat seruri cu peptide si chiar retinol daca nu ai sensibilitati.
Evident daca nu esti fana a ingrijirii zilnice, nu are sens sa investesti intr-un ser facial.
Tu ce seruri faciale folosesti?
Lasă un comentariu