Serurile pentru ten sunt acel produs de ingrijire al tenului care reusesc sa fara diferenta in bine. Bineinteles si daca le alegem in functie de ce nevoi avem si evitam produsele cu prea multi iritanti. Cred ca daca iti alegi un anume ingredient pe care doresti sa insisti o perioada, gen acid hialuronic sau vitamina C, poti avea si rezultate cu o rutina disciplinata.
Seruri pentru ten si ingrediente cheie
Serul cu acid hialuronic ca tip de produs nu are nici un fel de interdictie, ca sa spun asa, si il recomand inca din perioada adolescentei si pana la maturitate. Cred ca sunt genul de produse ce nu ar trebui sa lipseasca din rutina unei persoane ce lucreaza sau invata intr-un oras mai mult sau mai putin poluat si care evident se confrunta cu o deshidratare inexplicabila a tenului. Inclusiv daca te confrunti cu acneea, un ser cu acid hialuronic chiar va ajuta ca tenul sa functioneze mai bine si in perioadele de tratament.
Dar serurile nu sunt doar cu acid hialuronic si s-ar putea sa intri intr-un fel de vartej al termenilor atunci cand vei incepe sa cauti un ser care sa se potriveasca tenului tau. Piata de cosmetice a evoluat mai mult decat te-ai fi asteptat. Serurile cu vitamina C sau cu niacinamide nu mai sunt asa o curiozitate din domeniu, pentru ca apar tot felul de ingrediente sau tipologii de seruri care sunt greu de incadrat. Dar raman ingredientele cele mai populare alaturi de acidul hialuronic.
Serurile cu vitamina C sunt cunoscute in special pentru aportul de luminozitate. Vitamina C ajuta la reducerea semnelor de imbatranire si a acelor pete neplacute.
Niacinamida este o forma a vitaminei B3 si are ca efect principal reducerea inflamatiilor. Automat regleaza si secretia de sebum si da un aspect mai uniform tenului.
Retinolul este un ingredient mult prea complex, extrem de cautat si el in ultimii ani, insa cred ca este printre acele ingrediente ce trebuie bine cantarit de un consumator inainte de a se apuca sa il foloseasca. Are multiple beneficii, printre care in mod evident reinnoirea celulara mai rapida, efect antiaging important, insa poate aduce si multe probleme. Problemele vin mai ales la cei ce sunt sensibili la acest ingredient si care din pacate nu prea se vor putea bucura de beneficii.
Seruri pentru ten, idei de produse
Clinique mi se pare ca a adus consumatoarelor o versiune foarte smart de produs numita Clinique iD. Ce sunt aceste seruri sau mai degraba seruri de tip concentrat? Sunt seruri ce se folosesc in combinatie cu bazele de hidratare Clinique dand unui produs de tip emulsie sau gel capacitate mai mare de hidratare si regenerare pentru ten.
Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex este un produs devenit iconic. Lansat in 1982 a fost primul ser facial in care s-a utilizat acidul hialuronic. A revolutionat industria cosmeticelor si formula s-a imbunatatit de la an la an. Contine si antioxidanti, formula este brevetata, si produsul a fost testat pe sute de femei. Este poate cel mai apreciat ser facial la nivel mondial. Ce pot sa spun, este ca il folosesc de ani de zile, am si uitat de cand si niciodata nu am fost dezamagita.
Estée Lauder Intense Reset Concentrate este un ser ce completeaza actiunea iconicului ANR. Are o concentratie mare de acid hialuronic intr-un complex multi-molecular.. Se aplica dupa ANR sau dupa un alt ser hidratant, marindu-i capacitatea de hidratare si regenerare. Este acel tratament ultim pe care il poti aplica cand tenul este deshidratat si are nevoie de mai multa forta de regenerare.
Revolution Skincare vin cu o alternativa economica pe zona de seruri pentru ten. Am incercat in ultimii ani de la ei serul cu acid hialuronic, cel cu peptide si cel cu niacinamide. Mi-au placut toate 3 . Ce ma tenteaza acum sunt noutatile lor, sunt cateva seruri de tip booster care mi-au atras atentia, plus serul lor cu Bakuchiol, un ingredient nou si care promite beneficiile retinolului.
Cum se aplica un ser facial
Orice ten facial, indiferent de textura, ingrediente si concentratie, se aplica doar pe un ten curat, demachiat si eventual tonifiat. Exista voci care spun ca un ser se aplica pe tenul pe care s-a aplicat si un toner adaptat, insa sunt si specialisti care spun ca un ser facial se aplica direct pe ten. In cazul multor seruri, mai ales in cazul serurilor cu acid hialuronic, tenul trebuie sa fie usor umed. Mai exact daca veti aplica serul imediat dupa ce l-ati clatit cu apa in urma demachierii, chiar nu mai trebuie sa va ganditi la alta umezire.
Din flaconul de ser se scot 2-3 picaturi, depinde de textura, si se intind prin tapotare si masaj usor pe fata. E bine sa evitati zona ochilor, mai ales daca e vorba de seruri cu retinol sau niacinamide care pot da uneori efecte neplacute. In general pentru ochi se evita aplicarea serurilor faciale.
Dupa aplicarea unui ser, intotdeauna se vine deasupra si cu un strat de crema de fata. Nu se lasa doar serul pe fata, crema aduce si un efect de protectie pe care nici un ser nu il poate completa. Ca sa nu mai zic ca daca iesiti din casa, neaparat crema trebuie sa fie cu SPF.
Serurile se aplica si in timpul zilei, dar si seara. Seara se prefera si texturile mai uleioase de ser. Totodata, serurile cu retinol chiar sunt indicate spre a fi folosite seara.
Sunt serurile un moft? As spune ca nu. Daca o crema aduce un anume aport de hidratare, emoliere si protectie, doar un ser facial poate veni cu mai multe beneficii si mai ales poate sa patrunda mai bine in straturile de celule ale epidermei.
Voi ce seruri pentru ten folositi? Care este preferatul vostru?
Lasă un comentariu