shalimar parfum initial guerlain

Shalimar Parfum Initial, Guerlain

Shalimar Parfum Initial, Guerlain, flankerul regretat

Shalimar Parfum Initial, Guerlain este unul dintre flankerele regretate nu numai de catre iubitorii Guerlain. Pasiunea pentru un brand precum Guerlain este uneori impunatoare si coplesitoare. Ai senzatia ca nici daca vei ajunge la 120 de ani nu vei reusi macar sa atingi sticluta goala a unui alt si alt parfum.

Shalimar Parfum Initial nu a fost un parfum de succes, conform vanzarilor si asteptarilor celor ce reprezinta casa Guerlain. Un flanker aparut oarecum intarziat, abia in 2011, dupa doua alte flankere ceva mai nisate – Shalimar Eau Legere Parfumee (2003, Mathilde Laurent) si versiunile Ode a la Vanille 2010-2013 create de Thierry Wasser. In 2011, sa zicem ca Guerlan hotaraste o adresare catre publicul foarte tanar, catre adolescentii ce doresc arome ceva mai usoare, dar gurmande. Se pare ca insasi nepoata lui Thierry Wasser, actualul parfumier al casei Guerlain, a cerut un Shalimar mai purtabil pentru ea, o adolescenta ce ar fi vrut sa poarte un parfum mai deosebit. Parfumul isi pierde nota de leather si un pic din cea de vanilie, insa combina aroma de orris ( rizomii de crin) cu un cocktail foarte actual de iasomie, trandafir, caramel, mosc alb si paciuli. Parfumul nu are succes, Thierry Wasser recunoaste acest lucru cu putina mahnire ca piata pune o presiune de a crea flankere si seria pare ca se inchide. Este interesant insa ca vad nu numai la mine, ci si la alti iubitori de parfumuri, nu neaparat Guerlain, o mica agitatie de a-si asigura stocul de Shalimar Parfum Initial. As spune ca succesul a venit abia dupa ce parfumul a fost declarat ca si oprit din fabricatie si dupa ce noul val de Shalimar Souffle de Parfum a devenit flankerul Shalimar prezent si ravnit. Iar eu as mai spune ca succesul real al unui parfum nu ar trebui masurat in vanzari.

Shalimar, Parfum Initial, mon opinion

Fara doar si poate, sunt zile multe cand privesc sticlele de Shalimar EDP sau EDT, dar nu le desfac, ci pulverizez din Parfum Initial. Ma intreba cineva de ce aleg anumite parfumuri uneori, desi in mod cert sunt altele care imi plac. Mi-ar fi imposibil sa explic, doar efortul de a verbaliza aceasta alegere mi se pare un gest de efort inutil. In momentul cand scriu acest text, am mainile practic invadate de acest parfum, parul, hainele si mananc ciocolata mea neagra de toate zilele. Este starea mea de relaxare, dar in care si pot reveni pe blog cu placere. Nu o data dupa ce aplic acest parfum, am chef sa scriu, pur si simplu. De asta imi place blogul, scrisul pe blog, este ca un exercitiu de placere si care nu pleaca din nimic rational. Acelasi feeling ca si in alegerea unui parfum. Fara a fi cliseistica, Shalimar Parfum Initial imi face mereu chef sa scriu liber, sa scriu pe blog si mai ales sa explorez noi parfumuri.

Shalimar Parfum Initial amintese de Shalimar mult mai bine decat noul Souffle de Parfum. As spune ca a surprins partea cea mai copilareasca a Shalimar-ului, daca ar putea avea asa ceva si daca voi nu ati intelege asta ca pe un lucru superficial. Este, daca vreti, diferenta intre felul cum miroase un boboc de floare si apoi floarea inainte de a sematuriza si de a se ofili. Adesea aplic Shalimar Parfum Initial la prima ora, uneori la 8 dimineata si seara pot aplica Shalimar-ul clasic. Am mai aplicat peste acest parfum si Tonka Imperiale sau Mitsouko, efectul mi s-a parut superb.

Este un parfum floral-ciprat. Debuteaza cu note citrate, bergamota, note verzi, insa este un parfum care se incalzeste rapid cu trandafir, iasomie, vanilie, vetiver, mosc alb si chiar tonka. Siajul este parca garantia legaturii cu Shalimar, pastreaza caldura acelui parfum, senzualitatea, insa are mai putina incarcatura si mai putin miros de piele. Deci fara grija, are o amprenta  durabila si placuta, este un Guerlain, asta fara discutie.

Unde il mai gasiti

Va recomand sa il cautati pe eBay, este posibil ca si prin parfumeriile clasice sa mai fi ramas vreun exemplar. Stiu ca, prin vara, vazusem ceva intr-un Douglas si chiar am intrebat cum de a mai ramas acolo. Vanzatoarea mi-a spus ca e ultima bucata. Mai exista si versiunea Shalimar Parfum Initial l’Eau, sticluta are acel canaf roz, nu albastru, aroma este ceva mai aerisita, insa este acelasi parfum ceva mai spre note florale usoare.

V-as recomanda sa mai cautati informatii despre el pe blogul Monsieur Guerlain si pe Fragrantica.

shalimar parfum initial