Studio 54, instinct si trend

Studio 54, 1977 aprilie. Moment pe care daca l-ai fi ratat in acea epoca, ai fi putut sa te simti putin in urma timpului. Eu m-am nascut la o luna dupa ce Studio 54 si-a deschis usile pentru nebunia New York-ului, parintii mei ascultau rock si purtau blugi evazati.In Romania nu prea se stia de Studio 54, dar lumea visa la asa ceva. Era nevoie de Studio 54, era nevoie de un catwalk anarhic care sa lase sa se desfasoare dorintele acelui moment.
Studio 54 a lansat un curent nedefinit, ceva anti-tot, dar si pro-tot, un fel de dadaism dinamic, adaptat din mers. Un loc unde nu ti-ai fi dorit in mod deosebit sa fii pozat, dar ai fi innebunit la vremea aceea daca erai vedeta si fotografii te-ar fi ratat din pozele nu foarte decente surprinse printre cei ce se distrau in Studio 54. 

Studio 54 te valida ca si persoana open mind si gata sa iti cuceresti fanii sau anturajul. Exibitionism, fashion exacerbat, putin demonism, cam asta transmitea Studio 54. Un spatiu liber si libertin din care s-au desprins curente de stil active si astazi. Liza Minelli, Diane von Furstenber, Jerry Hall, Grace Jones, Bianca Jagger sunt figurile care marcheaza stilul Studio 54, insa tot pe acolo treceau si se consumau putin pe ringul de dans sau pe canapele, personalitati precum Andy Warhol, Madonna, Olivia Newton John, Elton John, Calvin Klein, Elisabeth Taylor, John Travolta si chiar Jackie Kennedy Onassis.

Studio 54 inseamna sa fii asa cum simti tu ca vrei sa fii, sa iti declansezi acel buton de “total freedom” in atitudine si stil. Poti fi mai sexy, poti fi altfel, te poti imbraca cu acele haine in care doar te admiri tu singur in fata oglinzii, poti sa iti lasi parul oricum e pentru ca oricum nimeni nu va mai fi coafat ca tine. Mai bine nu te coafa, oricum vei dansa pana la epuizare. No rules. Just glitter.

Daca as fi avut vreo 20 de ani pe vremea aceea, nu m-as fi vazut in acel loc. Nu e tocmai stilul meu, prefer sa admir de pe margine zonele acestea efervescente in care se declanseaza instinct si trend in acelasi timp. Totusi am avut de raspuns unei provocari deloc simple pentru mine si iata-ma incercand sa prind prin cateva poze spiritul Studio 54. Sunt eu intr-o varianta un pic “moche” ( uratica ), adica cam ciufulita si nu neaparat intr-o atitudine de beauty bloger asa cum ma stiti pana acum, am mers pe un machiaj fara regulile clasice despre care va vorbesc de obicei. Am aplicat totul putin in exces sau deloc, mergan pe extreme, Trebuie sa va arat varianta mea a la Studio 54.

Totodata as putea spune ca noile tendinte  arata ca ne intoarcem spre naturalul de tip wild, spre acel aspect cautat neglijent, ne-am saturat putin de coafurile elaborate, artificiale, cautam tenul curat, dar curat transparent, cautam un pic de libertate si ne-am cam saturat de regulile existente. Cam asta se vede si in look-ul pe care l-am creat.

Ies din zona mea de confort si pentru cateva minute am intrat in pielea unei fete care pleaca sa se distreze in Studio 54. Parul nu este coafat, machiajul este centrat pe ochi, hainele sunt….ceva nedefinit si atitudinea e putin sauvage. 

In Studio 54 se fumeaza… fiecare ce are

Hei, nu ma pozati fumand!

Just let it be
Machiaj realizat de mine, bineinteles, si am folosit urmatoarele produse:
Farduri de ochi l’Oreal Paris, l’Ombre Pure, nuantele Nude 200 si Smoky 302
Ruj Color Riche, nuanta 630, Beige a Nu
Oja Color Riche, nuanta 136 Flaming Elegance
Mascara Miss Manga Mega Volume
Toate produsele l’Oreal Paris le puteti cumpara prin magazinul online recomandat de site-ul l’Oreal Paris.
Am preferat sa setez pozele in alb-negru pentru a transmite exact ideea Studio 54, viata este formata din lumini si umbre pana la urma… depinde de tine unde vrei sa le plasezi si cum te joci cu ele.
Acest articol este inscris in concursul Scoala de Beauty Blogging by l’Oreal Paris.
Daca vrei sa ma sustii in acest concurs, te rog sa ma votezi folosind butonul de sus din partea dreapta a blogului pe care scrie “Cursant Scoala de Beauty Blogging by l’Oreal Paris, Voteaza-ma”. Multumesc!