Sweet November

Cine nu a plans macar odata cu ochii in televizor uitandu-se la Sweet November? Este genul de film pe care l-as putea vedea si o data pe saptamana si nu m-as putea plictisi. La fel cum m-as putea uita la Pacientul Englez, la Indochine sau la Legendele Toamnei, la Top Gun etc. Ce sa mai zic de Love Story.

 Ati identificat rapid cred ca profilul meu de cinefil: romatic semi-siropos si comod. Nu prea imi place sa experimentez filme noi. Anul acesta pentru prima data simt acea tensiune de asteptare a unui film, este vorba de The King’s Man. Astept filmul pentru ca intr-unul din rolurile principale este Ralph Fiennes, unul din actorii mei preferati, si totodata pentru ca este un film cu ceva istorie, ceva legat de razboi, de moravuri, de educatia nobililor si despre barbati adevarati. Am vazut doar trailerul, de fapt sunt doua trailere, si abia il astept.

Daca tot am inceput cu filme, as vrea sa va spun ca ziua de astazi mi-o incep infofolita intr-o patura in fata calculatorului si doar cu gandul la filme. Am undeva in minte sa fac un clip despre ce filme imi plac pe Netflix. Hm, ce ziceti? V-ar placea un asemenea clip. Eu una va spun sincer ca nu am rabdare sa imi povesteasca cineva un film.

Pana una alta, Noiembrie este o luna care imi place din multe motive. In primul rand e un moment foarte personal, e luna in care eu acum niste ani am devenit mama. Asa ca mi-e greu sa uit acel noiembrie insorit in care aterizam la maternitate, asa dintr-o plimbare, si ma gandeam ca e doar o alarma falsa.

Imi place noiembrie cand inca nu aduce zapada sau nu prea multa. E momentul cand incep sa port cizme si mie cizmele imi plac tare mult. Simt ca imi acopera piciorul asa bine si doar in cizme pot sta si pe tocuri mai mari, pentru ca tot piciorul e sustinut altfel.

Si, finally, e acel sezon cand ma pot imbraca in mai multe straturi, cand pot purta parfumuri turbate si cand cremele mele onctuoase favorite isi regasesc locul in rutina de ingrijire.

Pentru luna aceasta nu am vreun plan  deosebit, noi evitam sa calatorim pe final de an pentru ca nu suportam statul in trafic. Iarna toata lumea parca e disperata sa plece la munte, undeva, si sa stea cu orele pe sosele. Apoi vine decembrie cand pur si simplu este imposibil de calatorit fara batai de cap.

Am inceput sa fiu mai sensibila la frig, odata cu varsta unele lucruri se mai schimba. Mai rade cate cineva de mine ca nu am suficienta grasime, desi am suficienta si chiar un pic peste.

Voi cum intampinati aceasta luna de noiembrie? Planuri? Odihna?