Deodorantul meu preferat, Lancôme Bocage

Lancôme Bocage, deodorantul de zi cu zi

Deodorantul meu preferat din ultimii 15 ani este Lancôme Bocage. Prima data l-am descoperit intr-o parfumerie in Paris. Apoi a aparut si la noi si am continuat sa il cumpar. In principal l-am folosit sub forma de spray, dar imi place si formatul de tip crema.

Imi place aroma de proaspat, de sapun vintage. Are acel iz al parfumurilor de alta data, al sapunurilor solide ce stateau ascunse intre cearsafurile impecabile calcate si cu broderie.

Pe langa miros, mi se pare in top 3 eficienta dintre toate deodorantele incercate in ultimii ani. Inclusiv daca plec sa fac sport, am mare baza in el si nu trebuie sa ma ingrijorez de momentele ciudate cand transpiri prea mult.

Ideal este sa nu blocam complet transpiratia prin cosmeticele folosite. Deodorantul are ca scop in primul rand oprirea dezvoltarii bacteriilor ce provoaca acel miros neplacut al transpiratiei. Exista si deodorante numite antiperspirante care au si actiune de a reduce din procesul transpiratiei, prin blocarea pe termen scurt a canalelor externe ale glandelor sudoripare.

Lancôme Bocage este formulat fara alcool si cu o formula antibacteriana ce impiedica proliferarea bacteriilor. Folosesc in aceasta perioada alternativ formatul crema si cel spray.

Antiperspirante recomandate, Biotherm, Dove si Rituals

Din categoria antiperspirante as vrea sa va recomand si alte produse pe care le gasiti pe Notino.

Biotherm Deo Pure Invisible este un alt deodorant pe care il folosesc din cand in cand. Mi se pare si mai eficient decat cel de la Lancome. In zilele foarte calduroase vara este un aliat perfect. Acesta contine si zinc ce opreste transpiratia si perlita ce retine eventualele picaturi de transpiratie ce apar. Ideal si atunci cand purtati haine albe pe care nu vreti sa ramana pete.

Dove Go Fresh imi place si pentru eficienta si pentru aromele proaspete. Nu contine nici el alcool. Dar contine crema hidratanta si mentine pielea axilei hidratata.

Rituals The Ritual Of Sakura deodorant de asemenea nu imi lipseste in ultimii ani. La un moment dat ma deranjau cam toate deodorantele si cu acesta am reusit sa restabilesc confortul. Are si un miros foarte zen. Cred ca extractul de orez pe langa mentinerea umiditatii are si rol in a calma pielea.

Voi ce deodorante sau antiperspirante folositi? Cunoasteti si gama Lancôme Bocage?