Guerlain L’Heure Bleue, un parfum nou in colectia mea

Guerlain L’Heure Bleue, un parfum nou in colectia mea, a sosit zilele acestea de la Aoro.  Initial am avut o mostra, mi-a placut extrem de mult. Am cercetat cu atentia rubrica de parfumuri pentru femei de pe Aoro si am fost placut surprinsa sa il gasesc. Nu mai sun ca pretul era cu mult sub pretul standard. Totodata, acest parfum nu se gaseste in parfumeriile clasice de la noi.

Am profitat de ocazie sa adaug la comanda si un esantion din categoria parfumuri de nisa.  Am ales bineinteles ceva de la Roja Dove, o mostra de 2 ml din Danger.

Ca de obicei, mentionez ca si parfumul este original, precum si esantionul este obtinut din parfumul original. Personal eu nu mai am nici o retinere cand este vorba de originalitate, pentru ca dupa atatea comenzi, din 2009 si pana acum, eu nu am nimerit nimic fake sau dubios.

Despre Guerlain, L’Heure Bleure va spun cateva cuvinte, insa promit sa revin cu un review mai amplu mai tarziu. Este un parfum ce face parte din colectia de aur a casei Guerlain, un parfum cu un succes enorm, creat in 1912 de catre Jacques Guerlain. Inspirat de acea ora a apusului pe Sena din Paris si totodata un parfum ce devine parfumul semnatura al sotiei sale, Lily Guerlain. Toti parfumierii Guerlain au spus ca la baza inspiratiei a fost mereu o femeie pe care o admira, o iubesc, ca atare nici l’Heure Bleue nu se abate de la regula, ba chiar sustine si mai frumos acest concept. In epoca in care a fost creat, Parisul avea cu o adevarat o viata boema si calma, era inca linistea dinaintea razboiului. Era la Belle Epoque, Jacques Guerlain era deja parfumier de 20 de ani si aprecia impresionismul. Oarecum tot acest background a dus la o creatie ce a strabatut anii fara a se demoda.  Iris, violeta si vanilia sunt notele cheie ale acestui parfum. Parfumul a fost purtat de artisti si celebritati de-a lungul celor 100 de ani.

Despre celalalt parfum din comanda mea, ar mai fi de vorbit tot asa intr-un articol separat, insa o sa va fac aici o mica introducere. Danger, Roja Dove, este un parfum oriental, creat in 2011. Este cunoscut ca un parfum afrodisiac. Reuneste arome florale si gurmande, pretioase. O explozie de iasomie, violete, ylang ylang, paciuli, aroma pretioasa de orris. Un parfum de la Roja Dove persista si se transforma pe piele, pastram un siaj unic.

Pe finalul acestui an doresc sa imi adaug in colectie inca un parfum Guerlain, ar fi Santal Royal, si ma bucur ca pe aoro.ro il pot gasi. Vad ca mereu apar noutati in materie de parfumuri si asta ma bucura, pentru ca sunt multe parfumuri care in Romania inca nu apar in parfumerii, dar le pot gasi la Aoro, in curand Notino.

Voua ce parfumuri va plac mai mult? Ce parfumuri ati cumparat de pe Aoro?