#TabooFighter – despre testele Veneris si cum poti identifica acasa cauza mancarimilor sau usturimilor din zona intima
Sunt un #TabooFighter si am avut mereu convingerea ca si lucrurile acelea rusinoase e mai bine sa le stii decat sa le camuflezi. Nu mi-e usor nici mie sa va scriu aici ca am avut momente cand primeam semne de alarma din zona intima si eram panicata. Eu sunt genul panicos si ipohondru, vad in orice chestie mica un scenariu de film de groaza. Pe masura ce am inaintat in varsta, insa am aflat lucruri care la 20 de ani mi-ar fi prins tare bine. Mai exact, ce fericire ar fi fost ca acum vreo 21 de ani sa fi existat acest concept de test Veneris, sa stiu de acasa daca am sau nu o infectie de tip candida, pana sa ajung la medic. La 20 de ani nu prea ma simteam confortabil sa merg la ginecolog, erau mai multe prejudecati decat sunt astazi si amanam mereu momentul.
Pe masura ce am invatat lucruri, a fost mai simplu si am stiut cum sa previn. Asa ca am aflat ca sexul fara prezervativ se face doar cu un partener in care ai incredere si cu care ai discutat acest lucru inainte. Pilula anticonceptionala sau alte forme de contraceptie, in afara de prezervativ, te protejeaza de o sarcina nedorita, dar nu si de boli. Tot asa am aflat ca o candida lasata sa isi faca de cap, poate provoca probleme de sanatate si duce chiar la infertilitate, insa nu intr-un mod bun, ci cu suferinta si dezechilibre in organism. Ca sa nu mai spun ca sifilisul poate fi si el cauza principala a unui deces nedorit.
Astazi, poti sa iti faci singur acasa un test cu ajutorul caruia sa afli daca ai o infectie urinara sau o infectie cu candida sau chiar sifilis, o boala extrem de periculoasa, care poate fi detectata din timp cu un asemenea test. Cei de la Veneris, care au creat si celebrul test BARZA, au astazi 8 teste in portofoliul lor care iti permit sa identifici diverse probleme de sanatate intima, pornind de la 3-4 picaturi de urina sau de sange, in cazul testului de sifilis.
Per total, preventia este calea sigura. Si daca totusi nu ai fost atent cu acest aspect si ai semne din zona intima ca ceva nu e ok acolo, anume te mananca, te ustura sau ai alte schimbari ciudate, fa un test intai acasa si apoi mergi la medic. Primul pas spre vindecare este sa determini exact problema. Pana ajungi la medic, pana te programezi, pana faci rost de bani de consultatie, mergi la farmacie si cu 20-65 de lei iei un test, in functie de ce banuiesti ca ai putea avea. Testul de candidoza costa acum doar 21 de lei pe site-ul Veneris, iar cel triplu costa 65 de lei.
Veneris, cele 8 teste usor de efectuat acasa
Va prezint pe scurt cele 8 teste. Precizez ca in cutia fiecarui test exista un prospect bine documentat si usor de citit. Prospectele sunt disponibile si online. Cititi pe site-ul Veneris inainte de a pleca spre farmacie.
Test 3 în 1 – oferă un diagnostic rapid, printr-o singură testare a urinei, pentru cele mai frecvente infecții genitale: candidoza (Candida Albicanis), vaginita bacteriană (Gardnerella Vaginalis) și trichonomiaza (Trichomonas Vaginalis)
Test rapid pentru Chlamydia – oferă diagnostic rapid pentru infecția cu transmitere sexuală cauzata de bacteria Chlamydia Trachomatis, prin analiza secreției prelevate din profunzimea vaginului, cât mai aproape de colul uterin.
Test rapid pentru Sifilis – oferă diagnostic rapid prin depistarea într-o picătură de sânge a anticorpilor Treponema Palladium, agentul cauzal al infecției cu transmitere sexuală.
Test rapid pentru Trichonomiază – oferă un diagnostic printr-o analiză rapidă a urinei, pentru infecția Trichomonas Vaginalis, parazit care se transmite preponderent pe cale sexuală și care afectează cel puțin 1 din 4 tineri, la nivel național.
Test rapid pentru Candidoză – depistează în urină ciuperca Candida Albicanis, a cărei dezvoltare excesivă cauzează infecția.
Test rapid pentru vaginită bacteriană – oferă un diagnostic rapid prin depistarea în urină a bacteriei Gardnerella Vaginalis, a cărei dezvoltare excesivă cauzează infecția.
Test rapid pentru infecții urinare – depistează infecția tractului urinar inferior (cistită), cât și a celui superior (pielonefrită), prin măsurarea celor patru paramteri semnificativi din urină: leucocite, nitriți, proteine și sânge.
Test de pH pentru infecții vaginale – depistează rapid infecțiile vaginale prin identificarea valorilor pH-ului din vagin. Hârtia de pH iși va schimba culoarea în contact cu proba de secreție, în funcție de valoarea pH-ului.
Fii si tu #TabooFighter
Si daca esti tanar sau mai in varsta, daca ai copii sau nu, fii si tu un #TabooFighter. Mai precis, discuta deschis cu cei care se confrunta cu aceste probleme. Totodata, daca tu ai vreo problema de acest gen, lasa amanarea si fa ceva pentru tine. Nu e o rusine sa mergi apoi la medic sa spui ca ai facut un test Veneris, ca a iesit pozitiv si vrei sa stii ce ai de facut ca sa iti fie bine. Daca esti parinte, informeaza-te inainte si apoi discuta asta cu copilul tau. Tine in casa, in trusa de urgenta, unde ai spirt si leucoplast, si un test pentru infectiile urinare si explica-i copilului tau de ce faci asta cand va fi cazul.
Toate informatiile detaliate le gasesti pe veneris.ro. De asemenea, au si un canal de Youtube, unde poti gasi detalii despre folosirea testelor.
Lasă un comentariu