Terre de Lumiere l’Occitane en Provence, parfumul unui apus de soare

Terre de Lumiere l’Occitane en Provence este un parfum ce pare a pune in registru olfactiv senzatia unui apus de soare. Este un parfum diferit fata de tot ce am simtit pana acum de la l’Occitane en Provence, unde eram obisnuita cu parfumuri de tip monolog sau care stateau sub semnatura unei singure arome. Parfumurile de la l’Occitane pun de obicei in valoare o esenta unica, gen trandafir, verbina, bujor, iris si de obicei parfumul poarte numele esentei vegetale. De data aceasta insa este vorba de o aroma multipla si de transmiterea unei stari si a unei insiruiri de senzatii.

Francezii sunt vanitosi, ca toti cei din zona Mediteranei, considerand zona lor unica. Pana si Soarele apune altfel in zona Provence, iar acest lucru trebuie consemnat intr-un fel inaltator. L’Heure Doree sau Ora de Aur este acel moment cand Soarele apune, cand aromele Proventei par mai dulci, mai mangaietoare si te imbie la o blandete dublata de nonsalanta specifica francezilor din Sud. As spune ca si noi avem “Sara pe deal” cu aceleasi vibratii intense ale seductiei simturilor, iar viziunea apusului de Soare este interesant interpretata de multe culturi ca un moment special. Imbinarea intre zi si noapte, imbinarea de arome, totul transforma apusul de soare intr-un moment incarcat ca si senzorialitate.

Parfumul este un gurmand aromatic, imbinand arome de miere si migdale. In buchetul de arome se aduna  materii prime rare Orpur, apoi bergamota, seminţe de ambrette, lavanda fină, ceară de albine și boabe de tonka. Mierea de lavanda, un alt ingredient reper pentru Provence, este cea care conferă nota de mijloc gurmandă, dulceagă, reconfortantă.

Creat în parteneriat cu Givaudan, lider internațional în parfumerie, Terre de Lumière este lucrarea colaborativă a trei parfumieri de prestigiu: Calice Becker, Shyamala Maisondieu și Nadège Le Garlantezec.

Am purtat parfumul cam 3 zile, insa nu as putea spune ca este cel mai reusit parfum gurmand pe care l-am incercat. Persistenta mi se pare medie spre slaba, este un parfum de zi, cu certitudine, insa un parfum care ramane discret si care isi pierde din aroma la cam doua ore. Siajul este aproape inexistent dupa doua ore.  Asa s-a comportat pe pielea mea, stiu insa persoane care s-au indragostit la propriu de acest parfum. Imi place mult sticluta, conceptul, insa aroma mi se pare un pic prea nesustinuta si pierduta in peisajul aromelor gurmande care tot apar in aceasta perioada. Are ceva lucruri comune cu Flowerbomb-ul, care se pare ca e din ce in ce mai curtat de catre creatorii de parfum, pentru ca are un bagaj olfactiv foarte pe gustul consumatoarelor active din aceasta perioada. In ultimii ani, parfumurile gurmande incep sa apara la toate marile case si daca pana si discplina de arome l’Occitane en Provence a fost intrerupta cu acest parfum, inseamna ca este mai mult decat un trend, este deja o noua era a parfumurilor.

Parfumul  Terre de Lumiere l’Occitane en Provence se gaseste deja in magazinele l’Occitane en Provence si in anumite farmacii Sensiblu,( 90 ml – 400 de lei, 50 ml – 290 de lei). Mi se pare si un pic overpriced pentru ceea ce ofera, mais bon, este un concept nou si seducator. Exista si extensie de gama ce include gelul de duș, loțiunea de corp, crema de mâini radiant balm și săpunul parfumat.

Daca il veti incerca sau purta mai multe zile, sunt curioasa sa imi spuneti cum vi s-a parut.

P.S. – am fost la evenimentul de lansare cu baietelul meu si uite asa am plecat de acolo si cu macheta publicitara a parfumului. De ce? Pentru ca al meu fiu s-a indragostit de sticla uriasa de parfum si a zis ca asa i-ar placea sa fie toate sticlele de parfum, cat mai mari.