Lancome Bocage, un petit caprice

Lancome Bocage este gama de deodorante de la Lancome, un petit caprice pe care il am de multi ani. Primul deo Bocage a fost o crema deodorant, un produs ce mi-a atras foarte mult atentia dupa ce m-am fatait intr-o parfumerie de cateva ori. Era acum multi ani si stiam ca un deo poate fi spray, roll on, stick, dar nu crema. Mi-a placut produsul mult, l-am recumparat. De curand insa am dorit sa incerc chiar varianta cea mai practica, sa spun asa, Bocage spray deodorant.

De cand am inceput sa selectez din ce in ce mai mult produsele cosmetice pe care le folosesc, recunosc ca am capricii si legate de deodorante, geluri de dus. Ma refer la produse care pana la urma se spune ca nu prea conteaza de la ce marca provin, ca sunt cam la fel. Sau chiar am auzit si la Youtuberi internationali cu milioane de abonati ca nu merita sa cheltui pe geluri de dus, deodorante, demachiante etc, ca le poti lua din zona de drugstore ca este acelasi lucru.

Cu Lancome insa am facut de multa vreme diferenta pe produse ce par a fi fara prea mare importanta, aparent, gen deodorante, crema de corp, demachiant etc. Si am cateva exemple. Lancome Bocage mi-a setat clar un standard ridicat de cerinte fata de un deodorant. Bi-facil a fost demachiantul de ochi care mi-a schimbat la propriu rutina de machiaj, adica doar stiind ca seara am pentru demachiere Bi-facil, ma facea sa am curaj sa aplic si 3 straturi de mascara sau contur negru pentru ochi. Stiam ca ma voi putea demachia linistita. Iar despre Bocage va pot spune ca este cu adevarat acel deodorant care face ce ar trebui sa faca orice deodorant care sa ma multumeasca. Contine saruri de aluminiu, insa nu are alcool, este fin, inclusiv pulverizatorul este gandit smart. Cu orice deo spray de drugstore – bineinteles ca folosesc si deodorante normale – las acel nor de produs in jur si am mereu senzatia ca jumatate din pulverizare ramane in aer si nu pe pielea mea. Habar nu am care este ideea de design a acestor ambalaje, insa se pare ca pentru Bocage partea de proiectare a ambalajului a fost facuta mai cu atentie.

Va mai enumar alte mici capricii de la Lancome descoperite de-a lungul vremii si care merita mai multa atentie, desi sunt produse de zi cu zi si care par neimportante: laptele demachiant Galatee si cremele de corp Nutrix Royal. Din gama de creme de corp, a existat la un moment dat un autobrozant gradual Lancome pur si simplu senzational, nu am reusit sa mai gasesc si mi-a parut rau ca atunci nu am cumparat doua. Nu a fost cumparat din Romania, insa de atunci au trecut peste 10 ani si inca sper ca Lancome sa il reediteze. Am folosit din el pana a expirat si nu ma induram sa il arunc pana nu ii gaseam inlocuitor, dar nu a mai fost de gasit. Am zis ca voi mai incerca sa vad un autobrozant de la Guerlain pentru a vedea daca ii intrece calitatile, pana acum nimic nu l-a depasit. Avea o aroma de piersici minunata, colora discret si cu adevarat fara urme.

Legat de Lancome Bocage am avut multe episoade comice. O amica mi-a zis direct ca sunt snoaba sa dau 25 de euro pe un deodorant, insa dupa ce l-a incercat, si-a cumparat chiar doua, in formate diferite, si a zis ca isi asuma titlul de snoaba si ea, insa de snoaba care nu va mai avea niciodata probleme cu deodorantul. Facuse un calcul ca pana la urma intr-o luna cheltuia tot cam 25 de euro cumparand diverse deodorante de drug store, sperand ca va gasi ceva cu adevarat agreabil.

Bocage are un miros discret de plante si un pic pudrat, fara acel iz pudrat tipic englezesc, ci de pudrat proaspat-vegetal. Nu va pateaza hainele, parfumul este atat cat sa il simta cel ce il poarta. Se poate aplica si dupa epilare, eu insa prefer sa las sa treaca cateva ore, am o piele la axile mai sensibila. Cu crema deodorant insa pot aplica si imediat.

Bocage are mai multe formate de deo: roll on, spray, crema si stick. Toate costa cam in jur de 102-104 lei, le gasiti in Marionnaud, Sephora, Douglas. Daca obisnuiti sa calatoriti, le gasiti in majoritatea magazinelor din aeroporturi la preturi de 21-23 de euro.

Voila mon petit caprice si va recomand cu caldura sa alegeti mereu ceea ce e cu adevarat bun pentru voi.