cof

Viata fara Facebook

Viata fara Facebook nu este neaparat ceva mai bun, dar iti poate aduce timp in plus pentru tine.

Si am zis Facebook la modul general. Titlul corect ar fi fost viata fara online. Dar suna mai atractiv daca mentionez Facebook. Nu o sa vin cu teorii savante ca Facebook-ul e artificial si naspa. Nu. Facebook este exact asa cum esti tu. Iar cei ce au ales sa comunice prin Facebook, comunica pe Facebook asa cum fac si in viata de zi cu zi. Diferenta pe online este doar de nuanta si de incarcatura mesajului. Online-ul e pana la urma mediul in care eu lucrez. Adica nu as putea comunica si lucra daca nu ar fi online. Online-ul mi-a permis sa lucrez de acasa intr-un domeniu unde inca convenienta sociala spune ca trebuie sa ai un birou si sa stai imbracat in tinuta office. Dar pot face consultanta pe marketing si imbracata in pijama la un calculator dotat cu tot ce trebuie. De asta eu apreciez online-ul. Si apreciez si Facebook-ul. Prin Facebook tin legatura cu cei apropiati, mi-am gasit colegi de liceu sau chiar fosti profesori. Pe Facebook pot sa o intreb pe mama daca e mai bine sa pun patrunjel sau marar la supa, fara sa stam amandoua cu urechea lipita de telefon in timp ce facem treaba fiecare in bucataria ei. Pe Facebook am aceleasi principii de comunicare ca si in offline. Si cred ca daca am aplica asta constant, nu am mai considera Facebook-ul ca ceva periculos si distrugator. Si sa nu uit, pe pagina de Facebook dedicata blogului vorbesc cu voi.

Dar vine cate o zi cand zic stop. Adica am zile cand spun pana la ora X nu deschid calculatorul. Am weekend-uri in care deschid doar seara calculatorul sa raspund comentariilor voastre. E misto ca pot programa postari pe Facebook, chiar si pe Youtube si chiar pe Instagram.  Mai ales pentru tot ce tine de blog mi-e de ajutor acest sistem de a programa lucrurile sa apara online si cand eu sunt pe coclauri si pozez copaci.

Ce fac cand nu sunt online?

In primul rand e bine sa mentionez ca intr-o zi 8 ore neaparat sunt online pentru ca asa e jobul meu. Se mai adauga 1-2 ore dedicate blogului. Prefer sa stau pe calculator clasic, cu ecran, tastatura si mouse. Pe telefon sau pe tableta doar vad lucruri.

Uneori nu fac nimic. Stau cu o pisica in brate sau ma uit pe geam la un copac. Este vitala chestia asta ca sa imi relaxez ochii, capul, mintea.

Gatesc sau fac curat. In fiecare zi gatesc macar o salata, daca se poate numi gatit. In fiecare zi fac curat undeva prin casa. Asa am functionat mereu, de dinainte sa am calculator si treaba cu Internetul. Mie imi place doza mea de femeie casnica, chiar am nevoie de ea. Chiar daca ma dau cu un parfum Guerlain si ma duc sa fac snitele.

Citesc, rasfoiesc ceva.

Pieptan pisicile zilnic. Pe Raffaello il curat la ochi zilnic, fiind persan are acea secretie normala care pateaza la ochi, trebuie sters zilnic cu grija si atentie.

Macar un pic ma uit pe Comedy Central, incerc sa prind fie Bing Bang Theory sau Rules of engagement ca seriale.

Mananc ceva dulce. De obicei ciocolata neagra.

Am uitat de hamster si de pesti. Zilnic le dau mancare la toti. Practic dimineata, dupa micul dejun, ei sunt prioritatea.

Imi place sa ies in natura sa ma uit la copaci, pasari, imi place sa observ scoarta copacilor si o sa o si miros. Mai postez rapid ceva pe Instastories daca mi se pare ca vad ceva foarte frumos, gen un copac, o frunza, o buburuza.

Ar mai fi multe alte lucruri, am mentionat doar lucruri pe care am simtit ca trebuie sa le scriu aici. Dar concluzia mea e ca daca stiu care imi sunt prioritatile, chiar si cu un job legat de online, tot fac mai multe in offline decat online. Mai consider ca asta e epoca de acum. Online-ul nu e bau bau, e o noua forma de a comunica si de a relationa. Am uitat sa spun doar cat de mult ma ajuta online-ul sa platesc facturi, fara a sta la coada. Eu am si acum fobie de cozi, mai ales ca am prins acele cozi de dinainte de 1989. Si daca mai mentionez si cumparaturile online, chiar nu inteleg de ce tot critica lumea online-ul si pe cei ce folosesc unelte online.

Am pus cateva poze pe care le mai fac cu telefonul cand ies la iarba verde. In fine, nu neaparat iarba verde, ci iesit in natura, iesit simplu, fara clasicul stil romanesc de pic nic. Doar cu o sticla de apa si un sandwich in geanta.

Voi cat stati zilnic online? Ce folositi mai mult, telefon sau laptop?

brandcircus.ro%20


elefant.ro%20