Athenee Palace Intercontinental, o experienta in Micul Paris

Athenee Palace Intercontinental este hotelul din Bucuresti pe care il plac cel mai mult din toate punctele de vedere. Am auzit prima data de el chiar la parintii mei care au stat odata aici un sejur super scurt, in vremea comunismului. Apoi imi mai aparea denumirea prin lecturi diverse. In studentie, il admiram mereu de departe. Am stat in gazda la o doamna ce fusese candva o mica cocheta ce venea aici uneori la o cafea, o doamna care imi povestea de Athenee Palace, de Lido, de mersul la teatru si la opereta de odinioara.

Am fost prima data la Athenee Palace pe vremea cand facea parte din grupul Hilton. Erau seri de teatru si cina sustinute de niste companii pentru clientii lor. Apoi multe sedinte, evenimente si multe alte contexte m-au facut sa descopar incet, incet acest loc. Imi placea mai mult cafeneaua de odinioara pentru ca avea geamurile spre Calea Victoriei, era pozitionata unde este acum magazinul Louis Vuitton.

Hotelul Athenee Palace are o istorie de peste 100 de ani, fiind inceput inca din 1912 ca un han pentru drumetii ce strabateau si Bucurestiul. A fost evident reconstruit si amenajat pentru a ajunge la eleganta de astazi. De-a lungul anilor, a gazduit vedete, mondeni si personalitati istorice din toate epocile relevante. Scriitorii interbelici petreceau mult timp la braseria acestui hotel. Era un loc magnet si cred ca a ramas, judecand dupa multitudinea de turisti ce il aleg nu doar pentru a sta acolo, ci pentru a veni sa viziteze partea de lobby sau sa se pozeze in fata lui.

Astazi hotelul este incadrat ca hotel de lux, de 5 stele, si este probabil cel mai dorit hotel din Bucuresti, foarte cautat de catre turistii din diverse locuri ale lumii.

O noapte la Athenee Palace Intercontinental in Bucuresti

Pentru un moment personal si special, am ales sa petrec o noapte aici in februarie 2025. Desi locuiesc la nici 3 kilometri de acest loc, chiar am simtit drumul scurt ca pe o calatorie prin cel mai frumos Bucuresti pe care il cunosc.

Am ales pachetul cu o camera obisnuita, cu mic dejun inclus, care pentru doua persoane s-a incadrat in jurul sumei psihologice de 1000 de lei, un pret mai mult decat in regula pentru un asemenea loc. Evident, nu este neaparat un hotel unde as putea sta cu saptamanile, dar pentru un moment anume, chiar este locul unde voi reveni.

Puncte forte si puncte de imbunatatit la Athenee Palace Intercontinental

Puncte forte: baia mi-a placut la nebunie, spatioasa si fiecare lucru pus cum l-as fi pus eu, inclusiv partea de lumina, tipul de gresie simplu si nealunecos. Cabina de dus nu mi-a dat nicio secunda senzatie de claustrofobie cum patesc in multe hoteluri. Cosmeticele de baie Byredo evident au sustinut partea de servicii de lux oferite de acest hotel. Am fost doar surprinsa ca nu era periute de dinti de tip travel, dar am mers repede la supermarket in zona si mi-am luat ceva.

Partea de lumina mi-a placut enorm, asa ca am profitat de moment sa imi fac si multe poze, poate prea multe. Dar asa cum am zis, nu e un loc unde sa pot sta cu saptamanile. Ma amuzam spunandu-mi ca seman cu un influencer disperat sa faca content dintr-un hotel unde a mers sa faca content, nu sa se odihneasca. Oricum in 40-45 de minute mi-am incheiat ,,sedinta foto” cu un trepied din frumoasa baie luminata impecabil.

Pernele si calitatea patului chiar te fac sa dormi bine. Eu sunt fana si sa dorm cu multe perne. Ideea acelor perne lunguiete mi se pare extrem de buna si felul cum era imbinata o perna mai tare cu una mai pufoasa e chiar o chestie de stiinta a somnului.

Apoi linistea, un alt detaliu. Cred ca vi se intampla sa mergeti la un hotel sa auziti cum turistul de alaturi stranuta sau tranteste usa, aici nu se auzea nimic. Aveai senzatia ca esti singur in hotel, desi nu era cazul.

Foarte inteligente micile lampi de citit si excelent de bine alese si pozitionate. Cu tot scopul romantic al escapadei, eu la 6 dimineata citeam putin, e rutina mea si m-am putut bucura de ea fara sa deranjez pe nimeni cu acel beculet extrem de bine pozitionat. Si l-am tot cercetat sa vad ce brand e, sa imi cumpar si eu, dar nu m-am edificat.

Puncte de imbunatatit: finisajele la dulapuri, am patit ca in spatele unui dulap ce nu era bine inchis sa vedem cum atarna un cablu. Fereastra nu se putea deschide decat daca apelam serviciul de securitate al hotelului, am inteles ca e mai bine asa. Nimic de zis, domnul de la paza a fost impecabil ca atitudine, dar un pic e jenant sa chemi paza ca sa iti deschida fereastra, ne-am si amuzat pe tema asta un pic.

Micul dejun, desi extrem de variat si cu un personal mai mult decat bine pregatit, mi s-a parut sub nivelul de 5 stele. Si o sa explic de ce. Prea multa patiserie congelata, inteleg extrem de bine economia de astazi si partea de resurse, insa mi-as fi dorit sa vad macar un singur fel de patiserie facut acolo. E un detaliu pe care l-am vazut la hoteluri mai modeste unde scrie undeva ca ,,asta e placinta casei facuta de noi”. Sau sa fie un ,,pancake corner” unde sa se pregateasca pe loc o clatita calda.

De asemenea, cred ca astazi un avocado chiar e un fruct banal, accesibil, ce poate fi oferit. Evident, nu puse cosuri cu zecile, ar fi risipa, dar se poate pune undeva un mic display cu un fruct de avocado unde sa ti se spuna ca la cerere poti primi un avocado curatat, simplu, sa ti-l prepari tu in farfurie cum doresti.

Nu exista nici ciocolata calda, chiar si o marca de mainstream, lucru care la fel mi se pare o banalitate, gasesc acest lucru la hoteluri mult mai mici si modeste. Am ales insa ceai si mi-a fost servit extrem de frumos. Am gasit apoi in camera un pliculet de ciocolata calda.

Punctul forte al micului dejun sunt insa angajatii, impecabili, empatici, merita toate felicitarile posibile. Am ramas impresionata de atitudine, eleganta, discretie si felul de a conversa.

Hotelul avea marcata ziua de Valentine’s Day in lobby, discret, frumos, asa cum imi place de fapt, insa detaliul acesta mic si discret lipsea din camera. Imi aduc aminte ca am nimerit de cateva ori sa stau in hoteluri fie in tara, fie in strainatate, chiar pe 14 februarie, si gaseam fie o vaza mica cu o floare lasata pe noptiera, fie doua ciocolatele in forma de inimioara, adica ceva simplu, dar de efect.

Si chiar eram curioasa sa vad cum cei de la Athenee marcheaza acest mic detaliu pentru turistii lor, dar nu am sesizat nimic. Evident ca am mers noi sa ne alintam cu o cutie de praline de la Capsa. M-am gandit ca poate in politica de comunicare a hotelului nu se doreste ,,invadarea” spatiului intim al turistului cu mesaje care poate l-ar deranja. Si inteleg si acest context.

In perioada cand am fost eu, partea de spa, sala de fitness erau inchise pentru renovare. Am fost sa vad mica sala de fitness pusa la dispozitie, mica si decenta.

Per total, partea de puncte forte depaseste cu mult micile detalii pe care le-am gasit de cuviinta a fi imbunatatite.Si sunt convinsa ca la cat am vazut ca se lucreaza la acest hotel, pe masura ce se mai adauga imbunatatiri, chiar va depasi nivelul de 5 stele.

Concluzie, despre un city break in Micul Paris

Concluzia este simpla, voi reveni aici. Vreau sa ajung si la cafeneaua noua, am tot trecut pe langa si am tot uitat sa fac o rezervare, pentru ca e destul de aglomerat. Incerc sa identific si perioadele cand nu e asa plin, nu-mi plac localurile aglomerate.

Am scris articolul gandindu-ma la multe persoane ce isi doresc o experienta simpla, dar de lux, practic asa e luxul, simplu, si intr-un loc cu incarcatura istorica. De asemenea, cred ca Bucurestiul, Micul Paris, incepe incet, incet in anumite zone sa recapete eleganta aceea specifica perioadei interbelice. Evident cu pasi mici, dar exista si acest hotel, Athenee Palace, e o parte frumoasa din mostenirea rafinata a Bucurestiului.

Tot vorbim de un city break la Milano, Paris, Barcelona etc., evident ca au farmecul lor. Insa pentru cine nu e neaparat fan aeroport si avion, poti experimenta si la Bucuresti ceva similar. In zona Calea Victoriei chiar ai si ce vizita, nu mai stau sa enumar aici toate muzeele, spun doar Muzeul de Arta Galeria de Arta Decorativa Europeana sa nu il ratati. Iar seara, plimbarea in zona Ateneului Roman, Calea Victoriei spre Amzei chiar e un spectacol citadin comparabil cu marile capitale europene.

Am in plan ca in urmatorii ani sa merg sa mai vad si Bucurestiul ca turist si din alte hoteluri, dar si din Athenee Palace Intercontinental. Mi se pare foarte interesant ca pentru 24 de ore sa fiu chiar turist 100% in orasul meu, e foarte reconfortant.

Ti-ar placea un city break in Bucuresti?

Clubul BeautyBarometer

A fi frumoasă nu ține doar de cosmetice, intră în Clubul BeautyBarometer ca să afli mai mult decât simple știri de beauty.

*Prin abonare confirmi că ai peste 16 ani și ai citit termenii și condițiile

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.