cof

Carti despre parfumuri

Pe langa parfumuri, candva am mai avut o mare pasiune: lectura. Intre timp pasiunea pentru lectura s-a stins prin supraepuizare. Am citit mult prea mult si la modul aproape abuziv ani de zile, ca atare la un moment dat nu am mai suportat. Suna poate ciudat, insa relatia mea de astazi cu cartile este selectiva si simpla. Cand citesti de la aproape 5 ani si cand lectura iti este refugiu permanent ajungi repede la saturatie. Poate o sa va vorbesc candva si despre asta, insa nu este acum momentul. Acum as vrea sa va vorbesc despre parfumuri si despre carti despre parfumuri. Nu am atat de multe carti pe aceasta tema. Am insa cateva volume care imi aduc placerea unor lecturi scurte si punctuale.

 carturesti.ro

Roja Dove, The Essence of Perfume este o carte semnata de insusi parfumierul Roja Dove. Este o sinteza a istoriei parfumurilor, frumos ilustrata. Este o carte frumoasa in sine, genul de carte ce poate fi facuta cadou unui pasionat de stil, de parfumuri. A costat in jur de 150 de lei din ce retin si am cumparat-o de la parfumeria Madison.

Eugenie Briot, La fabrique des parfums este o carte in limba franceza scrisa de un adevarat profesionist in domeniu, autoarea este profesor in cadrul Scolii de parfumuri Givaudan. Aceasta institutie este un fel de Sorbona parfumierilor. Cartea este o lectura consistenta, despre istorie si procesele ce duc la fabricarea parfumurilor. Daca aveti ocazia sa ajungeti prin Franta sau are cine sa v-o cumpere de acolo, este vreo 20 de euro.

Octavian Sever Coifan, Parfumul, Ghidul esential este o carte scrisa de catre un specialist roman cu care ar trebui sa ne mandrim un pic. In cultura noastra nu prea avem reprezentanti pe zona parfumeriei si pe cei putini pe care ii avem ar fi bine sa ii citim. Cartea este o lectura concentrata, bine documentata, cu multe elemente de istorie a civilizatiilor. Va recomand si blogul d-lui Coifan pe care il gasiti aici.

Ma opresc aici din enumerare si va invit pe Youtube unde gasiti clipul in care va vorbesc despre aceste carti despre parfumuri, il puteti urmari aici:

 

 

Cateva surse de shopping pentru a cumpara carti despre parfumuri, dand click pe cuvintele de mai jos ajungeti exact la carti despre parfumuri:

Libris.ro

Elefant.ro

Carturesti.ro