Human Kind, Skincare with a Conscience

Creme, lotiuni, creme, masti, geluri, spume, toata avalansa aceasta de cosmetice porneste din dorinta femeilor de a fi mereu “mai” si “si mai si”. As putea sa numar in fiecare zi cel putin 20 de produse cosmetice pe care le folosesc. Si nu glumesc, chiar folosesc uneori si aproape 40, mai ales daca in acea zi ma si machiez si ma coafez.  Ca si blogger de beauty, va spun despre atatea produse si va povestesc atatea experiente, insa mereu va reamintesc de faptul ca voi trebuie sa incercati si ca fiecare trebuie sa isi gaseasca ceea ce i se potriveste.  In orice caz, e vorba de cantitate in ultima vreme, de acele rafturi de la baie pe care le umplem de produse cosmetice. Doar in ultimii 5 ani, de cand am blog, am cunoscut extrem de multe marci de cosmetice despre care habar nu aveam sau nu imi imaginam ca va aparea si asa ceva. Unele marci m-au pastrat ca si consumatoare nu neaparat pentru calitatea mega-super-unica, ci pentru ca undeva in spate exista o poveste pe care imi place sa o citesc, sa o descos si sa iau ceva din ea ce imi este si mie de folos.

La beauty swap-ul cel mai recent pe care l-am organizat, ati vazut ca am tot insistat cu anumite poze si cu centrarea pe un mesaj: Being natural is being kind. Este mesajul marcii Human Kind, o marca mai aparte, destul de tanara si nou sosita pe piata. In Romania, produse Human Kind gasiti in parfumeriile Marionnaud. As lua mesajul acesta si l-as traduce un pic altfel, sa zic asa imi este mult mai usor sa fiu “kind”, draguta, umana, simpatica, generoasa, amabila, adica tot ce inseamna acest “kind”. Si cred ca ne vine la indemana sa fim asa. “Vrei o portocala?” “Da, sigur ca vreau” “Si ai vrea si crema asta de maini?” “Cum sa nu, mi-o dai mie?” “Da”. Genul acesta de dialog pare desprins din discutiile dintre copii, ei cam asa fac. Stau in parc si la cei mici si foarte mici aud asta. Deja cand trecem de 7-8 ani aud de conditionari ” Iti dau portocala, daca imi dai masinuta ta si daca te joci doar cu mine” . Uite aici incepe maturizarea. Aici incepe transformarea lui “kind”.

Don’t be afraid to be kind. Cred ca acesta ar mai fi mesajul meu care ar completa pe cel de mai sus, acela de a nu ne teme de ideea de a fi bun, dragut, amabil. Nu o sa fiu acum utopica si sa va spun ca toata viata am fost draguta si buna si toate mi s-au intors la fel. Din contra, uneori exact oamenii fata de care am fost “too kind” mi-au servit lectii amare, dar reale, de rejectare a bunatatii, a amabilitatii etc. Dupa acele momente, am avut perioade de “impietrire” cand aveam o retinere si sa zambesc cuiva. Si in momentele acestea de retinere, am uitat inclusiv de mine sau de oameni care mi-au fost aproape. Am insa norocul ca nativ nu reusesc sa stau in starea asta incremenita si, cu riscul de a-mi da toate portocalele fara sa primesc nimic in schimb, reintru in felul meu de a fi si de a considera ca fiecare este bun sau daca nu este, are un motiv solid sa nu fie asa sau sa nu imi mai pese de asta. Fiecare alege daca vrea sa fie “kind” sau nu.

Trebuia sa va spun ceva despre produsele Human Kind, v-am pomenit recent despre o crema de  maini in cel mai recent clip de empties ca mi-a placut si cum s-a incadrat in decorul biroului meu, nu doar pentru ca este un produs cosmetic bun. Pentru ca am primit o cutie frumoasa cu tot felul de produse Human Kind si pentru ca mi-a placut mesajul lor, am tot cercetat ceea ce fac ei. S-au lansat oficial prin 2011. Deci sunt un brand foarte tanar. Produsele se fabrica in Irlanda, acolo unde este acest business. Au fost gandite de o minte de antreprenor pornind de la o discutie la masa. Si el, pentru ca intamplator un domn a gandit acest brand, discuta cu sotia lui despre cate produse cosmetice folosesc femeile si i-a venit ideea ca s-ar putea crea niste lucruri mai simple. Nu a reinventat apa calda si nici un brand cosmetic nu mai poate face astazi ceva care sa fie wow si unic, dar poti sa regandesti ceva si sa faci lucrurile gandindu-te direct la cei care le vor folosi.

Human Kind are acele produse basic, precum gel de dus, crema de corp, de maini, crema de fata, acele lucruri mega simple de care ai nevoie zilnic si de la care ai prefera sa nu ai surprize neplacute. Produsele au formule destul de curate, multe ingrediente naturale precum aloe, galbenele, chiar brocoli, unt de shea, musetel si multe altele. Nu contin parabeni si nu sunt testate pe animale, mai ales ca sotia fondatorului este o mare iubitoare de animale. Legat de partea asta umana, mi-a placut ca pe site-ul lor scrie ceva si despre angajati, anume ca primesc concediu platit atunci cand fac actiuni de voluntariat. Human Kind are ca si slogan “skincare with a conscience” adica inseamna sa fie buni cu oamenii, animalele si cu mediul.

Si pentru ca sunt beauty blogger trebuie sa va spun ceva concret despre experienta mea cu produsele. Sunt placute, sunt practice, insa sunt genul de produse pe care atunci cand le folosesc ma gandesc mai mult la povestea din spatele lor, asta in plus pe langa placerea de a le folosi. Untul de corp mi se pare pana acum foarte placut versus multe alte produse similare incercate. Crema de maini deja este prezenta cu al doilea tub pe biroul meu si printre lucrurile mele de zi cu zi. Raportul calitate pret mi se pare echilibrat. Cremele de maini costa 34 de lei, se pot folosi cu succes pentru picioare si coate. Cam si asta a fost dorinta lor, sa creeze produse cu mai multe functii si zone unde sa poata fi aplicate.

Cam atat momentan si nu uitati ca Being natural is being kind.