dav

In cautarea parfumului pierdut

Parfum pierdut, il declar nul. Nu am pierdut nici un parfum, oricum e posibil sa nici sa nu stiu. Adica am patit de multe ori sa nu mai gasesc un parfum, sa stau 3 ore sa le scot pe toate si sa le pun la loc si apoi sa il vad in fata mea cum sta sarmanul si nici nu mai indrazneste sa-mi arunce vreo aroma. Mda, cand te iei cu parfumurile, o iei si pe aratura sau pe campuri. In cazul de fata, pot sa zic ca am luat-o prin campul de rapita si mi-am amintit de multe arome fruste. Parfumurile acelea rudimentare, ce zac undeva intr-o memorie a mirosurilor si ies la iveala cand te astepti mai putin carand in spate si imagini.

Mirosul este un simt mult mai complex decat am crede. Persoanele fara simt al mirosului, -ca exista si asa ceva, se numeste anosmie aceasta afectiune – traiesc cu multe probleme. Anosmia este de obicei temporara. Probabil vi s-a intamplat sa fiti super raciti, sa nu mai simtiti nimic si sa aveti o senzatie de panica din cauza asta sau de confuzie. Cei care din pacate isi pierd mirosul pe perioade mai lungi, cad in depresie, se hranesc greu si traiesc cu o panica permanenta pentru ca nu sesizeaza lucruri in jur.

Bon, sa vorbim si de cei prea simtitori si aici ma enumar si eu. Percep mirosuri si sunt mirosuri care ma pun jos, la propriu. De asta ma vopsesc acasa, nu suport mirosul de vopsea de la salon si evit cat pot vopseaua cu amoniac. Acasa deschid geamuri, ma aerisesc, ceea ce la salon nu am cum sa fac. Am ceva parfumuri pe care nu le suport, ar fi Dune de la Dior si Eternity de la Calvin Klein. Si da, pregatiti-va, sunt zile cand nu suport Shalimar. O, da, de asta am Eau de Shalimar, pentru acele cazuri. L’Heure Bleue de la Guerlain ma face sa plang, bine, nu va imaginati ca ma apuca brusc, insa dupa ce il miros, am asa o melancolie de toate.

Legat de alte mirosuri si arome care imi dau ceva de treaba, va enumar mai jos.

 • Imi place mirosul de bulion, mirosul de rosii proaspete.
 • Imi place mirosul apei reci, stiu ca e aberatie poate pentru unii, insa eu simt mirosul apei, chiar si selectez uneori apa plata dupa miros.
 • Imi place mirosul de carte veche
 • Cand miros un parfum nou, nu ma pot lamuri bine de el, decat dupa ce il pulverizez si un pic pe par, acolo ii simt mirosul din plin
 • Am parfumuri pe care nu le-am mai folosit de vreo 5-6 ani, desi imi plac
 • Am superstitii legate de parfumuri, nu vi le zic.
 • De-a lungul unei zile, port cel putin 3 parfumuri. Cica fac layering.
 • Ca sa ma trezesc, Green Tea de la Elizabeth Arden sau Bergamote Calabria Aqua Allegoria de la Guerlain
 • Nu prea cred in asta cu note de varf, de baza etc, adica da, e nevoie sa explici un parfum, dar nu e chiar asa. Pana la urma e un tot acel parfum.
 • Persoanele care consuma alcool in mod regulat au un miros anume care afecteaza cam naspa mirosul parfumului.
 • Pamantul curat, proaspat arat, miroase incredibil de bine.
 • Nu pot sa uit cum miroseau bucatelele de catifea veche din care faceam haine de papusi.

Bucurati-va ca puteti mirosi si explorati, cautati senzatii si va regasiti pe voi.