Erotismul in ecuatia frumusetii

Am abordat in ultimii ani pe Youtube indeosebi tema erotismului in tot ce inseamna ecuatia frumusetii. Si pe blog de cateva ori. Provin dintr-o generatie in care erotismul nu exista in discutiile firesti. Inclusiv astazi sunt multe persoane care se tem de acest subiect chiar in discutiile lor foarte personale.

Erotismul in istorie, erotica si putere

Erotica e o zona de discutie unde ai nevoie de deschidere, de acceptare si de iubire reala de sine. Eros inseamna si iubire, dar mai ales vitalitate. Este opusul lui thanatos, care in greaca inseamna moarte. Avand ocazia candva sa discut cu cineva ce lucra pe zona de oncologie , mi-a spus ca primul semn care indica clar ca un pacient se duce spre final este disparitia completa a libidoului. Adica nu mai exista nici macar la nivel de amintire. Omul in decadenta fizica si psihica isi anuleaza sexualitatea.

Pe vremuri, la curtile regale, medicii se interesau direct si elaborat despre viata sexuala a membrilor familiilor de nobili. Era primul semn de boala si de ingrijorare pentru viitorul unei monarhii.

Maria Antoaneta si prezervativul, caz de conflict diplomatic major

Celebra Maria Antoaneta a fost acuzata si la nivel diplomatic ca nu isi anima suficient sotul, Louis XVI, pentru a consuma primul act sexual monarhic. Imaginati-va o tanara de 17 ani chestionata de un ambasador de ce nu isi atrage in pat sotul. E drept, sotul era noul rege al Frantei, insa tot un barbat ramanea.

Aproape 6 ani a durat efortul ei, insa sa retinem ca si in acele vremuri, erotismul, considerat corect si moral era incadrat in niste limite foarte mecanice. Ambasadorii ii urmareau gesturile si ciclul menstrual de parca de el ar fi depins soarta lumii. Si nu erau foarte departe de realitate. Un conflict pornit de la aceasta lipsa de activitate sexuala intre cei doi membri a doua monarhii importante din Europa, ar fi cauzat ravagii pentru secolul al XVIII-lea. Pentru Louis XVI s-au adus si medici vestiti ai vremii sa verifice daca erectia lui era suficient de viguroasa pentru a aduce un nou rege Frantei. Stiu ca cititi aceste detalii si vi se par amuzante, rusinoase, insa pentru acel context erotismul juca un rol cu adevarat determinant. Un rege incapabil sa aiba un act sexual complet cu sotia, regina, putea fi obligat sa abdice si uneori risca chiar sa fie exilat, anulat ca persoana si in ultima instanta ucis pentru a nu stirbi blazonul.

Unii dintre cronicarii vremii au preferat sa o acuze pe Maria Antoaneta de relatii extraconjugale ce i-ar fi afectat puternic stimularea sotului celebru si de sange albastru. Maria Antoaneta insa era la fel de timorata si speriata de toata aceasta tensiune. Va puteti imagina in marele dormitor monarhic era in permanenta un valet care supraveghea discret la activitatea sotilor si confirma daca se intampla ceva sau nu.

Folosirea unui parfum cu feromoni sau jucarii sexuala in epoca respectiva ar fi insemnat alte acuze, de vrajitorie. Trebuie sa stiti ca in epoca aceea, inclusiv baia corporala era considerata un gest riscant pentru sanatate si oarecum promiscuu din punct de vedere moral.

Daca Maria Antoaneta ar fi avut relatii extraconjugale i-ar fi fost aproape imposibil sa procure un prezervativ, pentru ca existau si atunci niste variante semiarhaice, fara sa afle jumatate de regat. Iar pentru a folosi alte mijloace contraceptive ar fi fost cu adevarat acuzata de atac la adresa monarhiei franceze. Ar fi fost condamnata la moarte inainte de ghilotina.

Erotism in 2022 la Notino

Dar sa ne intoarcem in 2022. Toate aceste accesorii ce tin de erotism si sexualitate incep treptat sa intre in normalitate. Incepem sa vedem aceste produse in diverse magazine care nu sunt 100% dedicate erotismului. Ca atare, nu mai trebuie sa porti stigmatizarea persoanelor ce au curajul sa intre intr-un sex shop, poti cumpara aceste lucruri chiar din magazinul din care cumperi creme si parfumuri.

Iar pentru cei ce fac sex responsabil, gasiti si o selectie interesanta de prezervative aici.

Cateva beneficii ale unei vieti sexuale fericite:

  • eliberarea naturala de serotonina si oxitocina care au un efect dovedit asupra sanatatii si starii de bine mentale.
  • incetinirea proceselor de imbatranire, lucru care se vede si in luminozitatea pielii.
  • suport pozitiv in mobilitate si flexibilitate. Nu, nu vei deveni campion olimpic la gimnastica, dar vei ridica mai usor un bax de apa cand mergi la supermarket.
  • echilibrarea poftei de mancare. Bineinteles ca nu slabesti semnificativ, insa psihic iti va veni mai usor sa mai reduci aportul caloric.

Toate aceste beneficii medicii le transmit mai discret sau mai putin de zeci de ani, alaturi de sport si mese echilibrate. Important e sa iei din fiecare lucru doza ta de bine.

(P)