Parfumat sau nu, hai pe Parfumat.ro

Te-ai parfumat azi? Uite ca azi inca nu. Pentru ca inca nu stiu ce sa aleg. Si ca sa refac inceputul acestui articol: ma numesc Ana Maria si viciul meu major sunt parfumurile. La 8 ani am inceput cu o colectie de sapunuri Oana si Fa. Astazi am 45 de ani si va spun cu putina rusine ca nu stiu in acest moment cate parfumuri am. La capitolul mostre si decanturi, chiar fac uneori incursiuni pe rafturile dulapului meu si am surprize majore. Recent am descoperit ca am niste decanturi din cateva parfumuri discontinuate si rare de la Guerlain sau din branduri de nisa de care eu credeam ca nu am cunostinta.

Parfumurile clona au fost o revelatie cred ca acum vreo 5-6 ani. Am tot incercat marci si pe blog va stau marturie articole despre parfumuri replica.

Printre parfumurile mele preferate si care nu se mai produc de niste ani este Miss Dior Cherie. Pastrez astazi prima sticla, cumparata in 2008, care mai are probabil vreo 15 ml ramasi din 50 de ml. Mai am niste miniaturi luate de pe eBay. Anul trecut insa am avut surpriza sa gasesc o replica Girl of the sun, in seria parfumurilor Lorinna Paris. Astazi le gasiti pe toate pe Parfumat.ro. Unde am si un cod de reducere, momentan este AMT10, cand se va modifica revin aici pe blog.

Din marca Lorinna Paris am incercat diverse parfumuri, toate inspirate din parfumuri devenite celebre.

Parfumurile Lorinna Paris sunt fabricate in Turcia, cu esente ce provin de la Jean Niel si respecta normele IFRA. Le apreciez si sticlele calitative si marketingul de bun simt.

Parfum replica sau clona inseamna ca un parfum se inspira dintr-o aroma devenita celebra, nu il reda in totalitate ca nu ar fi nici corect si nici inteligent. Va plac posetele Chanel? Ati dori una? Bun, pana se aduna bugetul de poseta Chanel, H&M, Zara si chiar branduri precum Moschino isi iau inspiratie multa din modele devenite iconice si vi le ofera la preturi mult mai accesibile. Evident, procesul de replicare tine de noi precum consumatori si de aspiratiile noastre. Iar producatorii stiu asta, legislatia o permite in anumite limite si cine respecta toata ecuatia asta este binevenit.

Parfumat.ro este locul de predilectie unde veti gasi parfumurile Lorinna Paris, dar nu numai. Veti gasi si alte marci de replici si chiar branduri cunoscute.

Motivele pentru care sa alegi parfumuri replica sau clona sunt multiple. Primul este cu siguranta cel financiar. Nu stiu de ce ne simtit atat de rusinati sa vorbim despre bani si prioritati financiare. Pentru mine, de niste ani, pe langa familie, prioritatile materiale se duc pe partea de educare si sport. Ca atare, pentru parfum nu raman mereu cu cat as dori. Imi cumpar pe an 2-3 parfumuri majore, in special din serii de nisa pe care mi le doresc si pentru care fac research inainte, insa restul pot fi si replici.

Al doilea motiv de a cumpara parfumuri replica este curiozitatea. Eu am fost curioasa de putinele replici la parfumurile Guerlain. Mie una nu mi se par reusite, e drept ca experienta mea cu parfumurile Guerlain si atasamentul fata de acest brand sunt mari. Miros si ador parfumurile Guerlain de la 19 ani. Sunt peste 20 de ani de pasiune reala, asa ca sunt indreptatita sa nu fiu prea incantata de replicile la Guerlain. Asta nu inseamna ca nu sunt curioasa sa incerc altele si altele. Si ca fapt divers, Guerlain are cele mai elaborate formule si greu de replicat. Se pot replica aromele mai comerciale, gen La Petite Robe Noire sau Mon Guerlain, dar sa faci o replica la Vol de Nuit sau l’Heure Bleue nu doar ca e un act sisific, insa este complet fara succes comercial. Suntem prea putini nebuni care sa mai cumparam aceste arome considerate un pic passe. Eu inca pun bani deoparte sa cumpar o sticla din elixir Vol de Nuit, e un vis mai special, dar se va concretiza intr-o zi.

Al treilea motiv ar fi un fel de dovada de maturitate de consumator. Daca depasesti zona de ,,vreau doar de brand” incepi sa fii atras si de clone. Fireste nu renunti la branduri complet, insa parfumurile ca placere pot scoate din om si actiuni de acest gen. Este ca si acel pasionat de meniuri Michelin si care se opreste intr-o zi intr-un bistrot dintr-o suburbie pariziana si infuleca un banal sandwich cu paine, unt si jambon.

Parfumat.ro este in acest moment pentru mine acel bistrot unde ma duc si mai trag un ochi sa vad ce alte replici au aparut. Si ma bucur sa si colaborez cu ei. Acest articol nu este platit asa cum va suna, insa sper sa fie o inspiratie reala, dezbracata de clisee, pentru cei ce inca stau uimiti privindu-si in paralel extrasul de cont, platile de facut si pasiunea mistuitoare pentru parfumuri. Si nu uitati de cod, AMT10, pentru mine va fi o sursa de nimicit in viciul meu parfumat. Ma bucur sa imi fiti complici.