Happy Monday (21)

Happy Monday sau lunea fericita este modul meu de a va saluta printr-un articol la inceput de saptamana. In aceasta zi de luni, cam tot ce inseamna copil asteapta pe Mos, fiecare in felul lui. Chiar si noi, detinatorii adevarului despre Mos Craciun si mai ales despre inexistenta lui, avem momente cand credem macar un pic in Mosul generos.

Cum e de fapt Craciunul? Cum ar fi un Craciun cu adevarat frumos? Pozele care circula pe tema asta, cliseele cu acele poze superbe cu brazi perfect impodobiti, seminee si platouri cu mancare ce arata ireal de bine, toate acestea iti dau ceva idei, insa constientizam de fiecare data ca felul de a sarbatori Craciunul spune mult despre fiecare. Unii vor petreceri, altii multa mancare, altii liniste, altii se ineaca in bautura, altii calatoresc, altii asteapta sa se termine zilele acestea cu o atitudine de Grinch. Statisticle ne arata totusi ca multi oameni nu reusesc sa se bucure de Craciun fie din motive materiale, fie din motive emotionale. Cei singuri trec cu greu acest moment, cei bolnavi, cei batrani, acea zona gri a societatii despre care nimeni nu doreste sa stie nimic. Pana la urma si Grinch era un mic orfan care nu a suportat Craciunul niciodata pentru ca sarbatoarea aceasta pentru el era un moment de crunta singuratate.

Craciunul ne arata iar ca nu exista ,,normalitate”, omogenitate in credinte si dorinte, ca nu exista o medie dupa care ne aliniem. Nu toti ne dorim o oala cu sarmale sau o vacanta la ski, cum nu tuturor ne place iarna sau taiatul porcului.

Happy Monday sau nu, iata ca in acest an Ajunul Craciunului se intampla intr-o luni. Sa incepem deci de luni sa gasim pe undeva farama aceea de magie de Craciun, daca vorbesc atatia oameni despre ea, pe undea trebuie sa apara.

Gandul de astazi: ia-ti singur farama de bucurie si nu il astepta pe Mos Craciun sa stie ce inseamna fericirea TA.