Clarins, frumusetea ca si sursa de vindecare

Clarins este o marca care m-a cucerit treptat, de niste ani. Nu ascund ca am fost mereu curioasa de ce este atat de multa implicare personala in acest brand din partea celor care au fondat-o. Practic cand descopar oamenii din spatele unei marci de cosmetice si simt undeva ca rezonez cu ei, automat si produsele imi plac mai mult. Chiar cred in vorba din popor “omul sfinteste locul”. Nu stiu cum s-ar spune asta in franceza, dar conteaza mai putin.

Bon, revenons a nos moutons. Sotia fondatorului Clarins suferea de artrita reumatoida. Nu este o boala a celor in varsta asa cum s-ar crede. Candva, am cunoscut o femeie extraordinara care din pacate astazi nu mai este si care a suferit complicatii cu aceasta maladie. Cand a intrat in emailul meu aceasta informare din partea Clarins, despre acest proiect, am avut un moment de “nod in gat” pentru ca mi-am amintit de ea. E stupid, dar civilizatia aduce cu sine si multe lucruri urate, printre acestea fiind boli care ating si oameni tineri sau chiar copii. Fondatorul Clarins, Jacques Courtin-Clarins, s-a implicat si a fondat asociatia Polyarthritis Research Association in 1989 pentru a usura suferinta persoanelor afectate. Familia Clarins doneaza consecvent sume importante pentru sustinerea cercetarii si tratarii bolii ce este adesea asociata varstei, desi sunt foarte multi tineri si copii care sufera de artrita polireumatoida. Dupa moartea fondatorului brandului Clarins, fiul sau, Dr. Olivier Courtin continua aceasta activitate.

In Franta, aceasta boala atinge un om din 5 si inseamna dureri severe. Practic sunt oameni care dupa 40 de ani sunt fortati sa renunte la viata profesionala din aceste motive. Durerile sunt crunte, tratamentele clasice nu au mereu rezultate. Pentru orice problema de acest gen, omenirea trebuie sa duca inca o lupta. Clarins sustine cercetarea acestei boli, zona ce consuma intens resurse materiale si umane. Cu cat o maladie de acest gen este mai intens cercetata si documentata, cu atat mai putina suferinta.

Clarins doneaza oricum bani in fiecare an si se implica activ in tot ce inseamna lupta cu aceasta maladie. Totodata, ne da posibilitatea sa reactionam si noi. Cumparand anumite produse, avem garantia ca o parte din banii platiti se duc in sprijinul acestor cauze. Pentru fiecare Tonic Body Treatment Oil cumparat, Clarins doneaza bani in plus. Astfel vorbim de un produs simbolic. Este printre primele produse lansate de Clarins si printre produsele care au devenit iconice in tot ce inseamna ingrijire corporala.

Tonic Body Treatment Oil, bazat pe ingrediente vegetale 100% naturale, simbolizeaza si filozofia Clarins. Continutul de ulei esential de menta salbatica aduce acea senzatie de bine si de prospetime. Este un produs utilizat cu succes de femeile insarcinate, precum si de cele aflate in plin proces de slabire. Fiecare produs de acest tip nu aduce doar o tonifiere a corpului nostru, ci aduce o forta in plus in partea de cercetare a madaliei artrita polireumatoida.

Puteti cumpara si voi Tonic Body Treatment Oil, am vazut ca se poate gasi online si pe Marionnaud la pretul de 213 lei pentru 100 ml. In fine, cam in toate parfumeriile Sephora, Douglas, Marionnaud il puteti gasi la raft.

Inchei articolul cu un citat al unui membru din familia Clarins, un citat care imi place cum suna si care rezuma bine filozofia Clarins: “Beauty, taking care of one’s self, is a means by which an illness can be fought.”