Pandemia si frumusetea cu masca

Pandemia de COVID a impus in 2020 o noua fata a frumusetii feminine: femeia care poarta masca. Nu, nu despre vreo masca a ipocriziei e vorba, aceasta nu se vede efectiv, ci se simte, este vorba de masca fizica pe care o purtam deja zi de zi si pe care cu siguranta o vom mai purta. Eu una o voi purta sigur macar cateva luni. Chiar si daca voi face vaccin. Desi acum toate aceste lucruri sunt ipoteze, despre angoasa mea sunt certa. Ea o sa ma determine sa mai port masca o perioada.

Ce a insemnat concret pentru femei si pentru frumusetea lor purtarea mastii

In primul rand sunt acoperite buzele. Buzele sunt dintotdeauna un element cheie pentru frumusetea feminina , pentru estetica faciala. Asadar cine a investit si in operatii estetice pe aceasta zona, e putin dezavantajat pentru ca nu mai poate etala. Purtarea rujurilor hidratante nu prea se mai poate face cu masca peste, rujurile mate sau rezistente devin mai cautate, insa ele aduc ceva uscare in plus buzelor. Iar buzele prea uscate nu ajuta deloc nici partea estetica si nici cea de imunitate.

In al doilea rand, masca poate crea probleme celor ce au deja probleme cu excesul de sebum sau cu transpiratia fetei. A aparut deja fenomenul de maskne, un fel de acnee favorizata de purtarea mastii. Cred ca acum se vad si efectele ingrijirii tenului de dinainte de pandemie. Daca purtarea mastii te-a prins deja cu un ten sensibilizat de multe produse folosite incorect sau neadaptate, acum cu atat mai mult risti sa te trezesti cu diverse probleme. Evident cei ce sunt sensibili prin natura lor, vor trece probabil printr-o noua provocare. Mai are sens sa spun ca daca stii ca vei purta masca cateva ore, ia ma multe la tine, daca poti purta de panza sa fie spalate si pastrate intr-o punga separat in geanta ta.

O a treia problema o reprezinta si urmele lasate de masca pe fata prin frecare pur si simplu sau pur si simplu prin presare. In cazul acesta e bine sa iti gasesti un model de masca care sa te deranjeze cat mai putin.

Si ca sa inchei pozitiv, poti de acum sa fii mai inventiva pe partea de machiaj pentru ochi, tinand cont ca e cam tot ce se mai vede. Eu, care nu eram mare fana eye liner, am cumparat anul acesta doua, printre care si cel de la Guerlain, pentru ca, desi ma machiez rar, atunci cand o fac simt nevoia unei linii de tus.

Una peste alta, eu voi purta masca mult timp de acum incolo. Indiferent de campania de vaccinare care va urma, sunt convinsa ca cel putin in cursul anului 2021 masca nu imi va lipsi. Am experimentat si o pot purta si cand fac sport si cand plimb cainele cu mers mai fortat, chiar nu ma deranjeaza si va rog sa retineti ca sunt claustrofoba. Iar cei claustrofobi au oroare sa le fie acoperite nasul sau gura.

Ca fapt divers, mai purtam si inainte masca cand faceam curatenie mai intensa si foloseam detergenti mai puternici, asa ca oricum masca imi esti cvasi-familiara.

Sursa poza: freepik