Woman feeling relaxed and tender. Portrait of successful feminine female posing with closed eyes, touching face gently, feeling calm and sensual while applying cream on skin over gray background.

Ingrijirea tenului iarna

Ingrijirea tenului iarna cere doar ceva mai multa rabdare si o selectie a unor produse in plus. Poate sa si inlocuiti o crema cu textura mai usoara, daca foloseati asa, cu varianta ei ,,rich”. Poate pentru unele dintre noi e momentul sa nu mai uite de balsamul de buze sau de o masca pentru fata din cand in cand. Crema hidratanta acum chiar nu mai e de neglijat nici macar o zi. Nu puteam fara ea in adolescenta, cand fugeam repede spre liceu prin parcul incarcat de zapada si iluzii, daramite la momentul de acum.

Daca ar fi sa definesc un ritual ideal de ingrijire pentru ten in timpul iernii as trece asa pe lista:

  • Dimineata as opta pentru un produs de curatare mai bland, l-as pastra pe cel mai degresant pentru seara.
  • Imediat dupa spalarea tenului, as aplica un toner hidratant, un ser hidratant.
  • Crema de zi ar fi cu textura ceva mai densa sau onctuoasa, daca imi permite tenul. Daca nu tot tenul permite asta, as aplica macar pe pometi, in jurul gurii si pe frunte crema mai onctuoasa. Pentru ca acele zone sufera cel mai mult la vant si aer rece.
  • Balsam de buze obligatoriu, chiar daca nu va dati cu ruj. Si chiar daca purtati masca. Cel mult gasiti un balsam mai usor. Buzele uscate nu sunt deloc o bariera in calea microbilor, asa ca hidratarea lor chiar nu e mai e doar de ordin estetic. Balsamurile de buze EOS chiar vin cu toate formulele posibile si imposibile, sunt profesionisti pe tema acestui produs.
  • Seara dupa demachiere, o data la 2-3 zile, aplica si o masca hidratanta, fie ca este si doar pentru a-ti impune o disciplina de relaxare. Marea problema de astazi este ca nu stim sa ne relaxam. Ca atare chiar si un mic moft precum o masca de fata, daca ne face sa stam intr-o stare meditativa macar 5-10 minute, chiar trebuie incercat.
  • Un sleeping cream as aplica dupa un toner hidratant si/sau un alt ser cu proprietati si antioxidante, nu doar de hidratare.
  • As adauga poate si o data pe saptamana un masaj facial cu un ulei facial.
  • Sa mai zic ca daca iesi la ski SPF-ul trebuie sa fie 50? Chiar daca esti doar insotitor sa faci pozele de Instagram.

Suntem norocosi sa traim intr-o tara cu clima temperata unde avem toate anotimpurile si ar trebui sa ne bucuram de asta. Natura ne-a dat instinctul bun sa ne simtim bine si vara si iarna, fireste cu ceva chestii de facut.

Daca ai vreun produs preferat de ingrijire a tenului in perioada aceasta, m-as bucura sa imi spui ceva despre el in comentarii.

Iarna frumoasa si ten hidratat!