Cum sa faci vlogging

Imi place sa urmaresc vlogurile unor Youtuberite si ma gandeam ca as vrea sa fac si eu putin vlogging. Vlogurile sunt acele clipuri care iti dau sansa sa urmaresti ceva mai dinamic ce se intampla in , nu mai stai fix doar in fata camerei, ma mai plimb, schimb cadrele si am tot felul de lucruri de aratat. Ideal este ca pentru vlogging sa ai o camera separata, usor de manuit.

Vlogging-ul mi se pare misto pentru cei care vor sa dezvaluie si lucruri mai aproape de viata de zi cu zi.

Am tot incercat diverse variante de a filma vloguri, am tot sters. Ca sa le filmez cu aparatul meu clasic Nikon nu mergea, nu il puteam cara peste tot. Cu telefonul pe care il aveam intr-o perioada, calitatea imaginii era slaba. Dupa ce mi-am luat Huawei P9 am fost destul de incantata si am zis hai sa incerc. Am profitat de innoirea de abonament la Orange si am luat telefonul la un pret sub 1000 de lei, ceea ce a fost super bine. Intai am facut niste probe de clipuri pe care nu le-am publicat, erau asa de test. Si apoi, am filmat primul vlog, la Digital Divas. Acum am inteles ca noul Huawei P10 e si mai misto.

orange.ro

Ce vreau sa clarific de la inceput este faptul ca eu nu sunt o profesionista in ce priveste chestia asta ce tine de Youtube, sunt o persoana atehnica si calculatorul meu nu e pregatit de programe de editare complexe. Una peste alta, ce fac eu e treaba de amator, ceva simplu si legat de hobby-ul meu, blogging-ul de beauty. Asa ca ceea ce va povestesc aici nu are legatura cu oameni care fac Youtube la nivel full time si care, fireste, investesc in asta si fac treburile cu un nivel inalt de calitate. Metoda mea, eu o recomand celor incepatori, celor ca si mine, care fac Youtube for fun si de hobby. Asa ca daca vreti sa aruncati cu rosii, tineti-le mai bine si faceti salata. Nu ma dau mester in Youtube, doar spun si celor aflati in situatia mea o solutie de incepator.

Cum fac eu vlogging

Filmez cu telefonul clipuri scurte, de maxim 1-2 minute. Le incarc pe Youtube cu setare Privat, ca sa le vad doar eu. Cand am filmat tot ce am chef, intru in Youtube Creator si acolo comasez clipuri si creez clipul final. Coperta de inceput poate fi o poza, pot insera si poze in sirul de clipuri. Youtube Creator – in Create, Video Editor – este foarte simplu si intuitiv de folosit. Eu incarc clipurile cronologic ca apoi sa le iau repede in ordine. Daca totusi nu le incarc asa, cand le adaug in clipul final, am grija cum le ordonez.

Ca sa adaug fiecare clip mic in filmul final, ma duc in dreapta sus in fereastra unde am toate clipurile si apare acolo un semn plus, apas pe acel semn si se adauga fiecare clip. Dupa ce adaug toate clipurile, creez clipul apasand pe “Create Video” in partea de sus dreapta a ecranului.

Daca nu vreti sa pastrati sunetul de baza si vreti sa adaugati muzica, doar dati click pe simbolul notei muzicale si de acolo va fi simplu sa vedeti ce aveti de facut. Doar selectati cu atentie melodia, sa fie cel putin la fel de lunga cat este clipul.

Deci simplu: un telefon bunicel si Youtube Creator.

Cam asta a fost tot, va las mai jos clipurile recente de tip vlog, sper sa va placa si sa va dea idei.