Guerlain, La Petite Robe Noire, Ma Robe sous Le Vent Intense, impresii

Guerlain, La Petite Robe Noire, Ma Robe sous Le Vent, a fost poate cel mai asteptat parfum al acestui an. Comentariile si previziunile au inceput de dinainte ca aroma lui sa fie simtita. Unii au spus ca Guerlain va lansa ceva ce seamana cu parfumurile actuale aflate in topul vanzarilor la nivel international, altii ca de fapt acest parfum este creat special pentru tinerii consumatori care isi doresc arome intense si dulci. Mai multe detalii despre acest parfum am scris inca din luna iunie intr-un articol dedicat acestei lansari Guerlain.

Guerlain m-a surprins cu La Petite Robe Noire varianta clasica intr-un mod care nu pot sa spun ca a fost cel mai fericit. Intreaga colectie La Petite Robe Noire mi-a placut si nu mi-a placut, m-a tinut mereu parca in sah si nu am reusit inca sa imi formez o parere finala despre aceasta serie. Ma Robe Sous Le Vent mi s-a dezvaluit inca de luna trecuta, am primit un esantion din Franta si l-am tot analizat. Nu reuseam sa ma lamuresc care este farmecul acestui parfum.

In primul rand, parerea este ca nu seamana cu nici unul dintre parfumurile mentionate de diversi bloggeri sau influenceri, nu seamana cu La Vie est Belle absolut deloc si nu cred sa aiba acelasi public ca si acest parfum. Dupa ce l-am analizat mai mult si l-am purtat vreo jumatate de zi, pe piele ramane o aroma mai degraba masculina, notele de baza de musc si santal par a fi destul de dure. Per total pot sa va spun ca nu este un parfum care sa mi se potriveasca, il voi include in colectia mea Guerlain, dar nu ma vad purtandu-l foarte des. Poate are ceva din duritatea lui Angel, Thierry Mugler, dar nu este aceeasi aroma coplesitoare de la Mugler. E un parfum dulce, pudrat, o vanilie parca amestecata cu santal si musc. In anumite momente, imi aduce asa o idee despre l’Instant Millesime, tot de la Guerlain, dar doar ceva aduce cu acel parfum.

Ca si pasionata de Guerlain, pot sa spun ca Shalimar este un parfum intens, dar un parfum foarte feminin, foarte intens, senzual intr-un sens profund, un parfum ce pare greu de inteles, dar care iti lasa placerea unei decriptari lente. Ma Robe Sous Le Vent, numit si Intense, pare mai degraba un parfum curajos, un parfum agitat. Este genul de parfum pe care il poarta cineva care doreste sa iasa in evidenta, dar cu o nota de superficialitate nevinovata. Este un parfum potrivit si adolescentelor, celor care vor acel parfum care sa le scoata din multime.

As intoarce capul atunci cand simt aroma de Shalimar, insa nu as intoarce privirea sa vad cine poarta Ma Robe Sous Le Vent.

guerlain-lapetiterobenoireintense-marobesouslevent-beautybarometer-review2016 guerlain-lapetiterobenoire-marobesouslevent-eaudeparfumintense-impresii-reviewpeblog-beautybarometer2016

Cred ca ma simtiti si voi un pic dezamagita, totodata urmaresc cu mai multa placere alte vesti Guerlain din zona de parfumerie. M-am bucurat cand Monsieur Guerlain, faimosul blogger, a anuntat relansarea Mitsouko si L’Heure Bleue, nu stiu daca vor fi disponibile si in parfumeriile noastre. Intre timp, mai vanez mostre, miniaturi si decanturi din colectia clasica Guerlain. Recent am achizitionat o miniatura Chamade si un decant Nahema. In fine, incerc sa inteleg ca un demiurg al parfumurilor precum este Guerlain, ca si nume si casa de parfumerie, are cate ceva pentru fiecare si ca trebuie sa accept ca modernitatea nu inseamna intotdeauna o manifestare a geniului unui brand. Poate peste 50 de ani, Ma Robe Sous Le Vent sau La Petite Robe Noire Intense va fi un clasic Guerlain, cautat si apreciat, habar nu am, insa acum nu il simt ca si pe un parfum Guerlain pe care sa mi-l doresc a-l purta zi de zi. Laissons le temps nous rendre plus comprehensifs… acum mi-e un pic greu sa inteleg acest parfum.

La Petite Robe Noire Intense se va lansa in magazine pe data de 1 septembrie, pret aproximativ 686 lei 100ml.  Sunt curioasa sa imi spuneti si voi parerea voastra despre acest parfum.