Inspiration Challenge by Avon, a 4-a editie

Va povesteam si anul trecut despre Inspiration Challenge, un proiect care imbina arta si generozitatea si care arata si alta fateta Avon. Pornind de la parfumuri, poti crea povesti, opere de arta si lucruri care sa le transmita si celorlalti o emotie, o stare. Fiecare parfum prin combinatia de arome este unic, iar amintirile mele legate de parfumurile Avon sunt extrem de multe, asa ca ma bucur de fiecare noutate sau de fiecare proiect Avon legat de parfumuri. Noul parfum Life se pare ca va inspira o noua generatie. Va las mai jos informatiile oficiale despre proiect.

© Mihnea Ratte

Miercuri, 9 noiembrie, vernisajul Inspiration Challenge by AVON a adus împreună frumusețea și arta pentru al patrulea an consecutiv. Organizat la galeria de artă contemporană AnnArt, vernisajul a reunit cinci echipe formate din câte doi artiști, care au avut ca sursă de inspirație cinci colecții de parfumuri AVON.
Această ediție Inspiration Challenge a avut tema LIFE is NOW, inspirată de colecția de parfumuri LIFE, creată special de către Kenzo Takada pentru AVON, și s-a concentrat pe drumul creativ parcurs de către artist de la idee la obiect. Astfel, implicarea artiștilor a depășit realizarea obiectelor de design, aceștia fiind provocați, totodată, să ilustreze într-un fel sau altul călătoria creativă din spatele lucrărilor. Dacă unii artiști au ales să lase loc imaginației și să expună obiecte care nu au fost finalizate, montate sau finisate în totalitate, alții au decis să își desăvârșească lucrările chiar în timpul vernisajului, oferindu-le celor prezenți prilejul unic de a lua parte la procesul de creație.
Loreta Isac și Cătălin Lartist (ilustrație), Alina Rizescu și Bogdan Ștefănescu – RIZI (design de obiect), Ioana Streza și Alex Burlacu – Contemporia (bijuterie), Maria Decu și Mihai Dumitrache (design de obiect), Andreea Lăzărescu și Tiberiu Dăncilă – Ceramic Sparrow (design ceramic) sunt artiștii care au acceptat provocarea AVON la cea de-a patra ediție a vernisajului Inspiration Challenge. Aceștia au lucrat în echipe formate din câte doi și au avut ca sursă de inspirație una dintre cele cinci colecții de parfumuri AVON: LIFE, Today Tomorrow Always, LUCK, Alpha, Christian Lacroix.
Povestea Inspiration Challenge nu se oprește aici. Ca în fiecare an, obiectele expuse la eveniment vor fi vândute în scop caritabil, iar fondurile vor fi alocate în totalitate Asociației M.A.M.E.

© Mihnea Ratte © Mihnea Ratte © Mihnea Ratte