Parfum si ceai, parfum et thé , intalniri cu BeautyBarometer

De anul trecut am lansat intalniri numite ,,parfum si ceai” sau ,,parfum et thé”. Sunt intalniri prin care oamenii ce citesc blogul meu, BeautyBarometer, au si sansa sa stea de vorba despre parfumuri si nu numai.

Am ales pentru aceste intalniri ceainaria mea preferata din Bucuresti, Camera din fata, careia ii sunt clienta cred ca de vreo 11 ani. Nu avem vreun parteneriat, sunt pur si simplu clienta si e foarte bine asa. In mintea mea visez ca intr-o zi chiar sa am eu acest loc. Cred ca pe undeva partea cu bogatia materiala ori nu stiu eu sa o fac, ori nu e sa fie, asa ca mi-e tare bine sa fiu clienta si atat. As transforma o parte din ceainarie intr-un magazin de parfumuri, mai degraba de tip vintage shop.

Ne intalnim de fiecare data maxim 14 oameni, cu tot cu subsemnata, o data pe luna. Numarul pare mic, zic unii, insa este fix ca un extrait de parfum intr-o sticla pretioasa tot ce se intampla la asa intalnire. Vorbim despre parfumuri, divagam spre subiecte de discutie legate de noi, cei prezenti. Incercam parfumuri, ne informam unii de la altii, dezbatem cate un subiect precum parfumurile cu probleme sau magazinele de parfumuri care ne dezamagesc sau ne bucura. Aducem carti despre parfumuri, ele sunt rare si destul de greu de gasit in multe cazuri.

Incerc la fiecare intalnire sa imi fac placerea de a darui cate ceva fiecarui invitat cu ajutorul unor sponsori ce doresc sa fie cumva implicati. Evident, am primit si replica ca ce semnificatie comerciala are o intalnire de 14 oameni care vorbesc despre parfumuri. Oare totul trebuie sa aiba o semnificatie comerciala?

Oare 14 oameni care vin cu cate o sacosa de parfumuri ca sa impartaseasca cu ceilalti tot felul de arome mai vechi, mai noi, mai scumpe, mai ieftine, care nu se mai fabrica, care sunt foarte cunoscute, nu or fi si ei relevanti pe parte comerciala? Mai ales ca sunt viciati olfactiv, ca si mine, si tot ce ne facem ca moft e reprezentat de o lista lunga de cumparaturi de parfumuri? Imi permiteti sa ne numim viciati olfactiv? Da, adoram parfumurile.

La intalnirea trecuta, Otilia, cunoscuta precum Cufarul cu parfum, a venit sa ne faca poze si au iesit niste poze cum mi-am imaginat eu ca as vrea pentru toate aceste intalniri. Otilia Bercaru e numele complet si are un talent nativ in poza de tip instantaneu. Surprinde emotii, stari, pozele ei parca se misca si unele parca si miros.

Anunt mereu din timp cand organizez aceste intalniri, pe Facebook si pe Instagram, trebuie doar sa ma urmariti si sa aveti rabdarea sa cautati in postari. Algoritmul de Social Media ne enerveaza pe toti, insa daca totusi cauti ceva in mod expres, gasesti.