Guinot, Instant Cleansing Water, review

Guinot a fost primul brand profesional de cosmetice despre care am auzit ca poate face minuni. Acum vreo 10 ani o colega de birou a reusit performanta sa slabeasca frumos cu proceduri Guinot si cu produse anticelulita Guinot, bineinteles combinate cu o dieta echilibrata. Imi povestea cu atata frenezie despre cum sunt produsele Guinot, incat am rugat-o sa imi cumpere si mie ceva din salonul unde se ducea pentru procedurile de slabit. Anul trecut, in noiembrie, am avut bafta sa beneficiez si de o sedinta de tratament Guinot Age Summum si cred ca si pisica mea a fost convinsa de argumente si a regretat ca nu isi poate face acest tratament.  Prin prisma blogului, am mai avut ocazia sa particip la evenimentele de prezentare Guinot, de la sediul Top Line din Romania, cei care aduc aceasta marca in exclusivitate in Romania, si de fiecare data plec de acolo surprinsa de cata grija pentru detalii are acest brand, despre cum este gandit fiecare produs si despre training-ul livrat catre cosmeticiene. Ce regret este faptul ca am un singur corp si nu imi permit sa incerc toate produsele lor. Da, uneori pentru anumite marci imi vine sa ma clonez sa pot folosi mai multe produse in acelasi timp. Asta cred ca este un sindrom specific bloggerilor de beauty, sper ca nu este contagios.

Pentru ca tot am inceput un fel de foileton al solutiilor micelare, astazi va spun pe scurt de ce imi place apa micelara Guinot si ce are in plus fata de alte solutii micelare.
In primul rand imi place sticluta, eu am si fixuri pentru anumite forme de ambalaj. Mie sticluta asta imi inspira un produs parca iesit din laborator, intr-un flacon elegant, frumos etichetat si pregatit sa ajunga la o doamna distinsa.
In al doilea rand imi place ca extractul de crin alb, mai exact din bulbul de crin alb, aduce si beneficii anti-age pentru ten, dar si beneficii senzoriale, de textura in special, desi o apa micelara este o apa micelara, poti spune ca nu sunt mari diferente. Guinot Instant Cleansing Water are parca o textura mai catifelata, desi e greu de imaginat asta la o consistenta de apa, insa asa se simte pe ten.
Iata  si lista de ingrediente preluata de pe site-ul oficial Guinot, click pe poza pentru a vedea mai bine detaliile:
Guinot Instant Cleansing Water se foloseste 9 luni de la deschiderea flaconului. Se poate folosi pentru demachierea tenului, dar si pentru zona ochilor, desi in gama Guinot de demachiante exista produse speciale pentru demachierea ochilor si care sunt recomandate in protocoalele pe care le aplica cosmeticienele trainuite de catre specialistii Guinot.
Am folosit-o pentru demachiere si dupa machiaje mai intense, dar si mai soft, ca si eficienta o pot compara cu clasica Bioderma, cred ca cine este mare consumator de solutii micelare nu se poate abtine de la aceasta comparatie. Totusi, la demachierea unui mascara profesional, mai exact MAC Plush Lash, a lucrat un pic mai greu si am fost nevoita sa vin si cu un bifazic ca sa fac demachierea pana la capat. Adica dupa doua ture de micelara Guinot, am fost nevoita sa mai vin cu inca un circuit de bifazic. Cam aceeasi problema am avut-o si la demachierea unui alt mascara, Guerlain Cils d’Enfer, aplicat in doua straturi. Eu recunosc ca exagerez cu mascara, fiind singurul element de dramatism pe care pielea ochilor mi-l permite la un machiaj mai intens.
Produsul se poate cumpara din saloanele care detin produse Guinot sau de la Top Line Shop unde pretul este de 123 lei pentru un flacon de 200 ml, un flacon dublu fata de cel pe care il vedeti in poze si care a fost parte a unui press kit. Top Line Shop are mereu promotii asa ca puteti sa aveti noroc sa cumparati acest produs si cu reducere.
Verdictul meu este Very Good, produsul chiar este minunat, insa pentru pret si pentru calitatile prezentate de producator, ma asteptam sa demachieze mai usor si un mascara mai rezistent. Doar pentru aceste aspecte nu am dat nota Excellent.
Guinot este un brand profesional cu o experienta de peste 40 de ani si prezent in 70 de tari. In Franta, faimoasele “Instituts de Beaute Guinot”, cam 1800, contribuie puternic la frumusetea naturala si distinsa a doamnelor care pot manca du foie gras fara sa se ingrase.
Donc, soyons belles avec Guinot!