Happy Monday (13)

Happy Monday sau lunea fericita este modul meu de a va saluta printr-un articol la inceput de saptamana. Astazi nu am mai scris articolul acesta de dimineata, asa cum obisnuiam, pentru ca in sfarsit m-am deconectat, sunt in concediu si abia pe dupa-amiaza am deschis laptopul. Blogul si scrisul pe blog raman lucrurile mele placute, dorite, cautate, asa ca nici daca sunt in vacanta nu pot sa ma tin departe de a scrie ceva.

Astazi am savurat din plin un Happy Monday sau o zi de luni fericita. M-am plimbat pe munte, doar putin, am savurat peisaje simple, dar dramatic de frumoase. Am stat pe jos, pe pamant, pentru ca desi e final de octombrie, inclusiv la munte a fost cald. De foarte multe ori ma intreb de ce ne inghesuim in orase, cand am putea sa locuim si in zone mai ferite de calvarul civilizatiei. Raspunsul este mereu dintr-o zona mercantila. E greu sa renunti la avantajele unui oras mare pentru ca asa am fost educata si eu si multi altii. Sa ne dorim mai mult, sa ducem copilul la o scoala mai buna, sa avem un job mai bun si tot asa. Nu stiu cate din astea inseamna automat si o viata mai buna.

In fiecare concediu in care ma rup de oras am aceleasi intrebari in cap, de ce inca ma intorc in cenusiul Bucuresti. Si de fiecare data imi raspund ca ma vad greu ducand un trai intr-un loc mai izolat. Chiar ieri ma intrebam daca as fi in stare sa tai lemne sau sa duc o vaca la pascut. Sau cum as dezapezi curtea in mijocul iernii ca sa ajung la poarta?  Momentan nu ma vad facand asta ca si capacitate fizica. Si cred ca multi dintre cei ce stam la oras admiram viata aceea la tara de pe margine, dar nu ne-am vedea facand acele lucruri de zi cu zi.

Gandul de azi: intreaba-te de ce si cum ai face lucrurile altfel. E un fel de a te descoperi, de a te intelege si apoi de a face pace cu tine, Eu am inteles ca la munte as putea fi doar turist, Dar asta nu ma opreste sa savurez la maxim fiecare minut petrecut aici.