Parfumurile florale

Ce sunt parfumurile florale

Parfumurile florale sunt o categorie mare si generoasa de parfumuri. Parfum floral este numit acel tip de parfum ce are note predominante de natura florala si care aminteste de un aroma unei flori. Exista si parfumuri soliflore, ce ce focuseaza pe o singura aroma florala. Insa exista si parfumuri florale de tip buchet, in care savurati mirosuri de flori diverse si care se amplifica una pe cealalta. Aroma de trandafir a fost mereu folosita in parfumerie si este folosita cu succes si astazi. Multe arome florale nu se obtin direct din flori. Aroma de lacramioare se obtine din diverse alte molecule, de asemenea cea de narcisa, acestea fiind flori prea fragile pentru a putea fi procesate. Iasomia este redata fie cu molecule de sinteza, fie din absolutul de iasomie, un ingredient extrem de scump care se obtine prin enfleurage.

Parfumierii au inteles inca de la inceputul istoriei parfumeriei moderne ca aromele florale sunt de succes si apreciate de publicul feminin, usor de purtat. Florile au fascinat creatorii de parfumuri, fiecare avand o obsesie pentru o anumita floare si gasind sursele in anume culturi de flori.

Chimia moderna permite obtinerea multor arome in laborator, iar acest lucru nu face ca un parfum sa fie mai prejos ca miros. Aromele de flori, naturale sau de sinteza, aduc multa placere celor ce le utilizeaza. Parfumurile florale sunt considerate a fi dedicate cu preponderenta doamnelor, insa si barbatii pot folosi parfumuri florale ca atare sau in layering cu parfumuri lemnoase sau fougere.

Miresele isi cauta mereu parfumuri florale ce se asorteaza cu buchetul purtat la ceremonia de cununie. Unele parfumuri raman celebre in istorie pentru a fi fost purtate de o mireasa celebra.

Idei de parfumuri florale

Chloé Nomade este un parfum ce imbina notele delicatei freezii cu aromele de corcoduse si muschi de stejar. Este un ciprat floral si reda spiritul femeii moderne, independente si careia ii place sa calatoreasca.

Viktor & Rolf Flowerbomb Midnight este un floral senzual ce imbina aromele fructate de coacaze cu arome de bujor sau cu iasomia de noapte, o floare cu o aroma aparte.

Oscar de la Renta Bella Blanca aduce iar aromele de freezie, insa combinate cu iasomia araba si lacramioare, violete, un adevarat buchet floral ce da o stare de bine. Oscar de la Renta are o intreaga seria sub numele Bella aducand un omagiu feminitatii.

Hermès Jour d’Hermès este un buchet de flori albe, gardenie si tonuri acvatice, citrice, o adevarata simfonie feminina. Este un parfum ce incanta de la prima mirosire si ramai magnetizat.

Cum aplicam si cum purtam parfumurile florale

Parfumul floral este un parfum de zi cu zi. In functie de intensitate si buchet, parfumul se poate adapta si pentru ocazii si seara. Parfumurile florale se pot combina cu parfumurile orientale sau lemnoase creand arome individuale.

Parfumurile florale se aplica ca orice alt parfum, dupa ureche, la incheietura mainilor. Se pot aplica cu succes pe esarfe sau in interiorul posetei. In general 3-4 pufuri ar trebui sa fie suficiente pentru ca parfumul sa se emane in jurul celei care il poarta in decurs de minim 4 ore. Fireste proiectia si persistenta depinde de tipul parfumului si de conditiile in care este purtat. In zilele calde, parfumurile tind sa se estompeze mai repede. Ideal este ca fiecare femeie sa poarte fie un format de poseta al parfumului preferat, fie sa caute si varianta de 30 de ml mai usor de purtat dupa sine.

Daca urmeaza sa va plimbati prin parc sau in natura, tineti cont ca un parfum floral atrage insectele, deci atentie la harnicutele albine care v-ar putea confunda cu o floare. Nu purtati in exces si atunci nu aveti probleme.

 

Unei femei ii place sa primeasca flori, dar si mai mult e incantata cand un buchet frumos este insotit de o aroma florala. Tu ce parfum floral ti-ai dori sa porti acum?