Melkior Eye Shadow Baked Swatches a fost un articol cerut chiar de voi dupa ce am prezentat pe Instastories cateva noutati Melkior. Cu ocazia aceasta va reamintesc ca de multe ori pe Instagram anunt mai repede produsele primite din partea companiilor de cosmetice si puteti vedea cam pe ce urmeaza sa ma concentrez in perioada urmatoare.
Ce inseamna Eye Shadow baked?
Suna putin a brutarie, insa procedeul cam se invecineaza cu metoda de a face briose, ca sa zic asa. Aceste farduri sunt obtinute prin mixarea diversilor pigmenti cu o masa hidratanta, se formeaza apoi aceste pastile mai bombate, se lasa la temperatura ridicata pana se evapora apa sau agentul de hidratare. Aceste farduri raman ca un mix de pigmenti ce pot fi folositi cu aplicare uscata sau umeda. Prin aplicare simpla, adica uscata, se obtine un efect simplu, de zi, cu mici particule sclipitoare, se amesteca usor fiind mai catifelate fata de fardurile clasice. Prin aplicare umeda, practic aceste farduri se comporta cam ca si un pigment si au culorile vibrante. Sunt preferate pentru intensitatea culorii, pentru usurinta mixarii si pentru multiplele forme de aplicare. In ambele variante de aplicare, recomand un primer de pleoape pentru ca mi se pare ca totusi migreaza ceva mai repede fata de alte farduri. Bineinteles depinde de ten si de felul in care se aplica.
Melkior Eye Shadow Baked, nuante si swatches
Melkior are deja o colectie de 13 nuante, eu am incercat doar sase: Opal green. Romance, Brown Marble, Charcoal, Honey Gold si Granite.
Am aplicat pe mana intai putin fond de ten ca sa fie priza buna si sa am si un fundal neutru. Imi place enorm nuanta de Charcoal, o sa vedeti ca face tot felul de efecte in lumina. Nuanta Romance am folosit-o cu succes ca si blush, iar Honey Gold merge de iluminator mai de seara.
Cu nuanta Granite va recomand sa incercati un machiaj Smokey eyes, fiind un gri nu foarte “vinetiu”, asadar nu o sa va imbatraneasca mai mult.
Pigmentarea mi se pare buna, aplicarea se face usor, culorile se amesteca bine, insa mi se pare ca se imprastie ceva cam mult fard, fata de fardurile clasice mate Melkior, ca sa compar cu alte farduri din aceeasi marca. Mi se par destul de rezistente, nu am incercat inca aplicarea umeda, insa am incercat sa folosesc un pic din tehnica de aplicare a pigmentilor pe care ii “incalzesc” un pic inainte pe mana si apoi aplic chiar cu degetul. Chiar mi se pare ceva mai usor sa ii aplic cu aplicator de tip gloss, din cele de unica folosinta, fata de clasicele pensule.
Le puteti cumpara in format individual, fiecare in casetuta lui, la pret de 29.90 de lei sau in format de rezerva la 19.90 de lei. La formatul rezerva, la 6 farduri primite si o paleta in care le puteti pune. Depinde de fiecare cum va acomodati mai usor. Nu uitati de codul melkior10barometer care va aduce o reducere de 10% la produsele neaflate in alte promotii si transport gratuit pe toata perioada anului.
Nota mea: Very Good, le-am folosit si pentru mine si pentru machiajul unei prietene si mi se pare ca se comporta bine.
Le gasiti si online aici, precum si in magazinele clasice Melkior.
3 Comments