Cum sa iti faci o trusa de machiaj

Cum sa iti faci o trusa de machiaj de zi cu zi? Dedic acest articol voua, celor care nu sunteti bloggeri de beauty, nu aveti atat de mult focus pe cosmetice si care cautati informatii totusi in zona aceasta. Cert este ca daca vezi vreo doua clipuri cu make-up collection ajungi sa o iei razna. Mi-ati scris unele dintre voi dupa primele doua clipuri despre colectia mea de produse de machiaj daca e normal sa ai atatea produse. Nu, nu e normal. Eu am adunat atat de mult pentru ca am blog, e pasiunea mea, hobby-ul meu.

Trusa de machiaj, ce contine

Asa ca m-am gandit sa va enumar o lista de produse de baza pe care ar fi bine sa o aveti in caz ca va machiati cam zi de zi.

  1. Un BB/CC cream. Si daca aveti nevoie de acoperire mai multa, eu as recomanda ca zi de zi sa folositi un BB cream si nu fond de ten zilnic.
  2. Un fond de ten pe care sa il folositi la ocazii, in anumite zile cand aveti nevoie sa acoperiti mai mult.
  3. Corector sau anticearcan lichid, cel solid este mult mai greu de aplicat. Nici pe acesta nu e ok sa il folositi zilnic, BB cream-ul ar trebui sa acopere partial.
  4. O pudra libera cu care sa fixati BB cream-ul inainte de a iesi din casa.
  5. O pudra compacta de luat in poseta pentru mici retusuri si “pudrat nasul” in timpul zilei.
  6. Un blush intr-o culoare cat mai naturala, un roz piersica, pe care sa il puteti aplica usor dimineata cand plecati la munca, la scoala sau oriunde ati pleca.
  7. Un rimel
  8. O trusa mica de farduri de ochi in nuante nude-beige. 4 nuante va sunt arhisuficiente.
  9. 2-3 rujuri pe care sa le alternati in functie de zi, de stare, de tinuta. Neaparat un ruj rosu si unul nude. Un gloss vesel, pentru weekend.
  10. Pensule: o pensula mare de pudra, una mijlocie de blush, 2 pensule pentru ochi si o periuta pentru sprancene, care se poate face din periuta unui rimel vechi pe care o spalati bine pana iese tot tusul.

Si gata trusa de machiaj personala. Alegerile le puteti face in functie de buget si preferinte. As recomanda sa nu va zgarciti la fondul de ten si la pudra, ele fac baza si dau un aspect frumos tenului.

Curatati-le periodic si aveti grija de ele. Pensulele e bine sa le spalati saptamanal, iar o data la 2 luni sa mai dezinfectati pudrele si fardurile chiar si prin simplul fapt ca stergeti cutiile pe interior si exterior cu o discheta imbibata in alcool medicinal. E bine ca tot ce contine trusa de machiaj sa stea cumva in acelasi loc, fie sa aveti o borseta sau o cutie unde sa stea adunate.

Ce nu are sens sa va cumparati, mai ales daca nu dedicati machiajului atata importanta:

  • Primer. Primerul aplicat zilnic chiar e nociv pentru ten, oricat de bun ar fi, e practic ca o pelicula de plastic care sta peste piele si asigura o aplicare buna pentru fondul de ten. Chiar nu aveti nevoie zilnic de asa ceva, doar poate de cateva ori pe an cand mergeti la o petrecere, dar daca aveti un fond de ten bun si hidratati bine tenul inainte, primerul chiar e un moft.
  • Iluminator. Decat sa va chinuiti cu aplicarea lui, care cere putina indemanare, mai bine nu. Iluminatorul aplicat prea mult sau unde nu trebuie, face fata sa arate dezastruos. Oricum nu prea e de folosit chiar zi de zi, la birou uneori pare cam mult sa mergeti si cu iluminator pe fata.
  • Bronzer, pudra mai inchisa de contur, la fel, necesita putina tehnica de aplicare, nu e nevoie de el zilnic, asa ca va puteti lipsi. Daca aveti tenul mai inchis, puteti incerca.
  • Palete cu multe farduri de ochi. Va spun ca veti ajunge sa folositi tot maxim 4 nuante, asa ca o sa o aveti doar de bibelou si eventual sa ii faceti poze de Instagram. Poate va apucati de beauty blogging.

Cum ne machiem la ocaziile speciale?

Mai degraba apelati la serviciile unui profesionist, este mult mai practic si mai ieftin. Decat sa investiti voi in alte 4-5 produse de machiaj si sa va si chinuiti sa le folositi, mai bine in acele momente cand aveti nevoie de un machiaj, apelati la un make-up artist profesionist. Un machiaj de seara poate sa va coste intre 100 si 200 de lei, practic cat ati da doar pe un fond de ten profesional. Cand va alegeti un MUA ( Make-up Artist), cautati sa aiba niste referinte, recomandari, portofoliu, multi dintre ei au pagini de Facebook sau chiar canal de Youtube si va puteti lamuri. Am scris aici ceva pe tema lor, a make-up artistilor.

Puteti lua cursuri de automachiaj, pot costa intre 300 si 1000 de lei, depinde cu cine si unde il faceti. Cursul va poate ajuta sa va machiati singure chiar foarte bine, insa va trebui sa fiti pregatite apoi sa si investiti niste bani in produse. Daca totusi sunteti o persoana cu multe iesiri, petreceri, ocazii de a va machia ceva mai des, s-ar putea sa fie mai avantajos sa dati o data bani pe un curs de automachiaj, sa cumparati niste produse si apoi in urmatorii ani sa nu mai fie nevoie sa apelati la un MUA.

Ca atare, delectati-va privind clipurile Youtuberilor din zona de beauty, insa fiti realiste si ganditi-va bine inainte sa investiti sute de lei pe produse pe care poate nu le veti folosi decat o data. O trusa de machiaj de uz personal trebuie doar sa fie functionala si usor de folosit.

Intra si pe rubrica de Shopping online de pe blogul meu unde vei gasi si magazine online recomandate.

Iti las si link catre un tutorial de make-up super simplu, dedicat chiar celor care nu se machiaza. Cu doar cateva miscari, poti schimba aspectul fetei in bine. In poza de mai jos, vedeti schimbarea mea dupa ce am folosit doar un BB cream, pudra, blush, rimel si ruj, atat,

Clubul BeautyBarometer

A fi frumoasă nu ține doar de cosmetice, intră în Clubul BeautyBarometer ca să afli mai mult decât simple știri de beauty.

*Prin abonare confirmi că ai peste 16 ani și ai citit termenii și condițiile