O ploaie de iarna cu parfum

O ploaie de iarna este un fel de confuzie la nivel emotional. Iarna esti obisnuit cu frigul ala in materie densa. Ai nevoie de frigul acela care vine ca o cuvertura peste simturi, recele acela ce iti starneste dorinta de dulce si de ambra.Nu stiu cum a fost pentru voi statul acesta un pic fortat in casa, dar eu am tot experimentat parfumuri,

Vreo 3 zile m-am ametit cu Sex and The Sea, Francesca Bianchi, parfum pe care il recomand celor cu pasiuni ascunse sau foarte vizibile, seducatoarelor lente si feline, care nu se tem de sarutarile de dimineata inainte de a-si spala fata si de a se trezi complet.

Am incercat apoi Mula Mula, un parfum semnat de Byron Parfums. Mula Mula e un gurmand condimentat, si cu Agar Wood, si cu paciuli, vanilie, rasina benzoica, ghimbir, caramel, balsam de Peru, este un fel de prajitura in prajitura si apoi trecuta prin Orient, zvarlita apoi cu nesat pe piele. Un parfum tare cald, as fi spus un fel de Tom Ford domolit pe final, un parfum creeat parca cu atata frenezie. Parca ar fi fost un cofetar ce ar fi creeat o mousse de chocolat absolue, plina de aroma, delicioasa pana la lesin.

Si apoi nu stiu ce am incercat de la Giovanna Antonelli, nu de alta dar am avut pur si simplu o tava de decanturi, care de care mai apetisante. Am ramas asa suspendata in coada simtului mirosului. Narile mele erau intr-un fel de cautare fara sfarsit, iar mintea decoda imagini dupa imagini.Oricum parfumurile Giovannei sunt cu ceva feminitate nefiltrata de cenzura de aia stupida, cel mult o selectie oarecum senzualo-cerebrala. E genul de parfum cu care s-ar da o femeie care isi poate strange picioarele linistita si e mai sexy decat cele care nu o fac.

Si am ras ca un copil bezmetic mirosind Jungle Jezebel de la casa  Sarah Baker. O, Doamne, ce parfum obraznic si infantil, as spune. Un fel de maini murdare de copil cu guma de mestecatcare iti arunca o coaja de banana sa aluneci pe ea. Doamne ce parfum tembel as spune si care te scoate complet din orice visare data de tonka sau de ambra. Iti vine sa scoti limba trecatorilor, sa iti lasi bretonul in ochi si sa te scarpini in nas. Nebun parfum, vioi, cu banane, fructe, cu niste tuberoza nerusinata si altele.

Iar pe seara cautam picturi de ale lui Klimt si incercam sa inteleg de ce unele desene de copil seamana cu picturile lui.

Moment semipoetic pricinuit de Nichescent.ro si un ianuarie ploios.