Parfumuri in vremea ambroziei

In vremea ambroziei, nasul e strivit in sensibilitatea lui, acutizat pe suferinta si redus la claustrofobie. Parfumuri in vremea ambroziei? Ce sa mai porti cand fiecare iesire in lume ti se pare o batalie cu propria neputinta.

Am aceasta alergie de mult. Imi aduc aminte ca eram mica tare, sub 7 ani, locuiam la Buzau si ma luau accese de tuse ciudate. Analize, radiografii, leacuri babesti si medicale, nimic nu dadea rezultate. Apoi stranut mai in vremea studentiei cand rasuna biblioteca cu stranuturile mele. Apoi o anxietate ciudata legata de respiratie in sine. Pana cand se facu lumina in zona stiintifica si am putut face si testele de alergie.

Ceva e bun si in treaba asta, sensibilitatea mea la miros se pare ca e legata de chestia asta alergica. Cand ai si ceva fizic usor altfel, se misca si sensibilitatea spre plus.

Vremea ambroziei, blestemul taramului de dincolo de apa

Ambrozia a venit la pachet cu descoperirea teritoriilor Americii de Nord in special. Totul are un sens. Si la cat rau s-a facut acolo, natura ne-a servit o planta iritanta. Ea de obicei statea bine merci acolo, in zone mai aride. In America peste jumatate din populatie se pare ca sufera de aceasta alergie si este una dintre problematicile locului. Insa treptat, circulatia intensa intre continente ne-a servit-o la pachet cu cartoful si porumbul. In Europa si in special in Romania reuseste sa se dezvolte asa bine ca ii cam place incarcatura de dioxid de carbon din aer si se bazeaza pe neaplicarea legii. In Romania avem lege sa nu lasam aceasta planta sa creasca pe terenurile pe care le avem, insa amenzile sunt mici si stim ce mentalitate avem.

Polenul ajunge sa irite mucoasa nazala, sa dea neplaceri si la nivelul ochilor. Chiar si la nivelul pielii. Sunt multe subspecii, e o planta hotarata sa ne arate direct si frontal ca mizeriile facute de umanitate se platesc incet si sigur. Sau e doar un curs la naturii, greu de estimat.

Primesc des intrebari de la voi ce tratament folosesc, am facut cateva vizite bune la alergolog timp de doi ani si am stabilit un tratament. Va recomand acelasi demers, nu luat informatii de la influenceri. Sau cel mult afli un medicament, il notezi si te duci la medic. Alergologia este oricum o ramura delicata a medicinii, unde inca este lipsa de suficiente proiecte de cercetare. Asa ca macar sa nu ne facem mai rau.

Ce parfumuri folosesc in vremea ambroziei

Cand ambrozia infloreste si polenul ei ajunge sa imi perturbe ritmul de viata, lista de parfumuri se reduce dramatic.

Aqua Allegoria Bergamote Calabria de la Guerlain

Chanel, les eaux de Chanel, Deauville, Biarritz si Venise

Lancome O d’Azur

Nina Ricci Premier Jour

Guerlain Shalimar Brume cheveux

Vioris Paradise

Hermes Le jardin de monsieur Li

Issey Miyake L’Eau d’Issey

Nu suport Shalimar normal, nu mai zic nimic. Dar nu suport nici Samsara, Opium de la YSL nici gand. Visez la un Noir de Noir de la Tom Ford Astept cu o dorinta arzanda frigul lui noiembrie sa ma pot parfuma cum imi doresc.