Ganduri in prima zi de toamna

Iata si prima zi de toamna, prima zi oficiala. 1 septembrie este data care pentru multi inseamna gata cu vacanta. In multe tari copiii deja sunt la scoala de astazi. La noi anul acesta scoala incepe devreme, pe 5 septembrie. Eu una ma bucur pentru ca acel inceput clasic pe 15 taragana lucrurile si septembrie nu era valorificat.

Desi mi-as fi dorit sa postez niste poze facute de mine, apelez la Pexels. Nu am nici timpul si nici mobilizarea necesara. In acest moment pe birou am adunate multe lucruri notate pe agende, mailurile imprimate, incerc sa ma concentrez pe munca. Am facut o pauza de o inghetata si de un articol. Cred ca mai gasesc niste poze in arhiva de anul trecut. In fine, e vorba mai mult de cuvinte si asta voi lasa aici.

Toamna, sezon preferat

Toamna este de departe anotimpul meu preferat. Desi sunt nascuta vara, ador zilele mai racoroase. Imi place ca dimineata sa fie frig. Mai ales cand imi aleg parfumul. Un Shalimar sau un Samsara merg super bine cu aerul rece.

Totodata, frigul reduce polenul din aer. Mai ales pe cel de ambrozie. E o placere ca dimineata sa inspir adanc si sa ma bucur de treaba asta in timpul zilei. Cand ma duc la pilates sau la karate, prefer sa fie lasate geamurile deschise, decat sa ma misc intens in aer conditionat.

Ganduri in prima zi de toamna, intre liniste si razboi interior

Gandurile cu care intru in septembrie sunt oarecum echilibrate.

In ultimii 2 ani cel mai mare lucru pe care am reusit sa il dobandesc este acea acceptare. Acel echilibru interior mai ales. Inca ma mai surprind lucruri. Insa e o tresarire de moment, apoi nu ma mai preocupa decat lucrurile cu adevarat importante.

Mereu aveam senzatia ca pe masura ce anii trec si umanitatea chipurile se civilizeaza, se vor schimba multe in bine. Adica as vrea ca oamenii sa inteleaga ca in sfarsit ne putem folosi libertatea si elementele de civilizatie sa ne fie bine. Dar nu. Si am acceptat si asta. Adica sunt oameni care asa vor sa fie, in acel blocaj permanent. Cum sunt oameni care mananca tot din farfurie ca sa nu arunce, desi nu le e foame si apoi nu inteleg de ce se ingrasa. Sa mai zic de cei care considera ca mancand ceafa de porc si cartofi nature se numeste o masa usoara? Sau care isi cumpara aceleasi haine ca prietenii din anturaj ca sa para intr-un fel. E incredibil noul trend sa te dai cu parfum ca sa mirosi a bogat. Si de fapt cine e bogat? Ce mai inseamna bogat?

Suntem intr-o epoca ciudata rau unde desi avem resurse si informatii sa ne fie bine, nu folosim asta.

Ma bucur insa sa vad oameni care investesc in ei. Incepand de la educatie, sport, mancare de mai buna calitate si calatorii de unde sa inveti ceva. Ma bucur sa vad la sala de pilates doamne trecute de 60 de ani si care nu se blocheaza in acea inertie ce vine odata cu varsta. Ma bucur sa intru la bibioteca de cartier si sa vad doamne in varsta cautand carti de istorie sau literatura clasica.

Am senzatia ca urcam cea mai penibila pagina de istorie in marea carte a umanitatii. Medicina a evoluat, avem acces la informatie, avem mijloace de transport, educatie, masini de spalat, prezervative si cosuri de gunoi. Dar totusi inca sunt oameni care considera ca a manca sanatos e un moft, ca a face sport e un lux si ca a citi o carte de plictisitor. Sau ca contraceptia este un pacat. Va dati seama cum s-ar uita cei de acum 100 de ani la noi? Probabil ca ne-ar considera lenesi si nesimtiti. Nu m-ar mira.

Poza cu Bucurestiul in zona Carul cu Bere si Cladirea Cec e facuta de mine anul trecut chiar la inceput de septembrie.

Cealalta poza este de pe pexels.

Am inceput articolul ieri, pe 1 septembrie, dar nu am avut vreme sa gasesc si poze. Dar e ok si pe 2 septembrie sa vorbim despre prima zi de toamna.