cof

Vreau un parfum nou

Vreau un parfum nou” este poezia care suna in mintea mea dimineata, la pranz, seara, non stop. As vrea sa identific daca suntem mai multe in secta asta. Ca atare am o provocare pentru voi. Vreau sa imi spuneti de ce va plac parfumurile, ce inseamna parfumurile pentru voi. Ce vreti sa spuneti prin parfumuri? Cum va alegeti parfumul? Ce marci va plac? Aveti parfumuri pe care le evitati pentru ca va amintesc de ceva? Scrieti-mi povestea voastra despre parfumuri. Eu voi premia doar pe una dintre voi sau, de ce nu, pe unul dintre voi. Nu stiu pe care, nu stiu de ce. Stiu doar ca dupa ce voi citi un anumit comentariu, voi spune ca mai am un motiv in plus sa multumesc destinului ca am acest blog. Nu exista nici o regula, scrieti cat vreti si cum vreti, totul pana pe 29 octombrie. Despre premiu va spun la final de articol, acum o sa va spun eu niste povesti provocate de anumite parfumuri.

  *   *   *

O plaja pustie si gri. Chiar urata. Un septembrie rece si suparat. O mare murdara, plina de alge. Ei ii este frica de apa, foarte frica. Sta pe marginea digului si priveste in jos, ferindu-se de valurile care se sparg de zidul gri. El o tine de mana. Nu-si spun nimic. Ea stie ca va pleca. El stie ca nu o va mai vedea vreodata. El o minte. Ea simte asta, dar lasa lucrurile sa se intample asa cum sunt. Nu conteaza ca in ecuatia asta nu sunt singuri, in momentul acela e doar cu el. Inainte sa plece el ii spune ,,Macar eu o sa mai miros parfumul asta… ca sa stiu cum erai tu. Tu cum o sa iti aduci aminte de mine?”. Ea, strivind cu picioarele o scoica ,,Eu sper sa te uit. Si nu o sa mai port acest parfum vreodata”.

 *   *  *

,,Iar Poeme?” ,,De unde stii?”,,Toata masina iti miroase asa”. Ea intoarse capul, putin deranjata ca el ii ghicea parfumurile. ,,Vrei sa nu il mai port?” ,,Nu, nu, nici gand, doar ca asa e mai greu”. “De ce?” Au tacut cateva minute bune, nici nu s-au privit. Ea nu il privea, dar l-a intrebat ,,Si de acum e gata? Asta a fost tot?”. El a vrut sa o prinda de mana, sa ii spuna ca lucrurile nu sunt asa simple, insa a tacut cateva secunde si a apoi a spus aproape soptit ” Nu totul poate fi un poem. Viata asta e si multa proza proasta”.

 *  *  *

Vrafurile de carti mai aveau un pic si cadeau. Notitele scrise repede de mana cu creionul se imprastiasera peste tot. El i-a adus Anais Anais si i-a zis ca nu stie cum se citeste Cacharel, dar stia ca ea va sti sa citeasca asta. “Cum de te-ai gandit tu la parfumul acesta?”.  Radeau amandoi si el se prostea imitand cum spunea ea frumos Cacharel. “Pai doar de asta am avut bani”. Ea se stramba putin si spuse “Aha, ca sa vezi…”. El lua o figura serioasa si zise “E singurul parfum care are legatura cu tine, pana ti l-am adus l-am tot mirosit si stiam ca e pentru tine”.

 *  *  *

Bon, hai acum sa va vad pe voi cu povestile voastre. Am un singur premiu, bineinteles un parfum. Pe 30 octombrie ma voi hotari catre cine va pleca premiul, voi anunta aici, ca si reply la comentariul respectiv, si de asemenea pe pagina mea de Facebook.

Premiul inseamna parfumul din imagine, este sigilat, de asta nu am cum sa vi-l pozez cum arata pe interior, insa il puteti vedea aici. Este Un Fruit d’Amour de la Ungaro, varianta Turqoise, un parfum optimist.

Pe langa parfumul acesta, voi discuta direct cu persoana care va castiga si ii voi pregati si 2 decanturi din parfumurile din colectia mea personala sau ii voi darui esantioane mai rar de gasit, dupa cum isi va dori.

Inspiratie va urez si bucurati-va de fiecare parfum.