Yardley, o gradina englezeasca cu parfum de violete

Yardley London este unul dintre brandurile britanice foarte indragite de doamnele carora le plac aromele pure, mai intense si elegante in acelasi timp. Eu am descoperit cam tarziu produsele Yardley si recunosc ca la propunerea de a testa ceva de la acest brand am fost intai reticenta. Aromele englezesti nu sunt tocmai favoritele mele, sau asa credeam, e drept ca sunt case de parfumuri de nisa englezesti care m-au fermecat cu aromele regale si cu esentele concentrate.

Yardley este o marca de renume, cu o istore de secole. Yardley apare prima data ca si producator de sapunuri si parfumuri la Londra pe la mijlocul secolului al XVII-lea. Lavanda era la acea vreme parfumul preferat si de doamne si de catre domni. Practic prin 1770 Yardley a inceput sa existe ca si marca asa cum o cunoastem si astazi si prin 1880 au inceput chiar exporturile peste ocean, epoca victoriana ducea sapunul englezesc cu lavanda si in USA unde doamnele il asteptau cu nerabdare.

Lavanda a fost aroma semnatura a casei Yardley, ei au platit oameni de stiinta sa caute peste tot in lume cele mai intense si mai speciale varietati de lavanda, iar astazi ei detin cea mai interesanta specie de lavanda care da parfumul specific Yardley, Lavandula Augustifolia.

Fiind probabil din alta zona de preferinte, eu nu am dorit sa testez gama cu lavanda, ci gama cu violete.E drept ca violetele ca si aroma sunt mai degraba preferatele caselor monarhice franceze, precum si marilor figuri regale cu origini romanesti. Eu nu sunt o mare admiratoare a stilului britanic, ca atare violetele mi-au dat un imbold de a deschide o cutie fermecatoare trimisa de British Gallery, magazinul online care are un mare sortiment Yardley.

Aroma de violete este foarte intensa in toate cele 4 produse – eau de toilette, crema de corp, crema de maini si gel de dus.

Preturile mi se par destul de accesibile, cel putin pretul pentru parfumul EDT la 50 ml este de doar 50 RON, iar aroma este intensa si persistenta. Toate celelalte produse din gama Yardley Classic au preturi intre 18 si 35 RON. Sunt o alternativa eleganta pentru produsele obisnuite pe care le folositi zi de zi.

Vi le recomand si pentru a le face cadou, sunt produse elegante cu arome si look “lady like”.

Pentru voi am si o surpriza, pana la final de iulie aveti un cod de reducere de 20% pentru produsele Yardley folosind codul: BBYARDLEY. Codul se foloseste in momentul in care faceti o comanda online pe britishgallery.ro.