Beauty Blogger Tag, Get to know me

Minnie, prietena mea birmaneza

Dupa ce am citit acest tag pe blogul Ildei, adica pe Lavender Thoughts, mi-am dorit instant doua lucruri: sa o cunosc pe Ilda si sa fac si eu acest tag.
Nu prea va fi un articol cu poze, dar va fi cu lucruri scrise despre mine. Si invit sa preia tag-ul acesta pe oricine are blog sau nu. Este un interviu cu mine insami si un exercitiu bun pentru sufletul oricui, chiar merita sa il faceti.


1. Unde te-ai nascut? In Bacau.
2. Ai fost numita dupa altcineva? Am auzit ceva discutii pe la bunici si pe la matusi legate de numele meu, dar se pare ca in final a aparut acest nume asa, instantaneu.
3. Cand ai plans ultima data? Nu pot sa zic ca am plans, dar mi-au dat lacrimile inainte de Craciun cand am vazut pozele postate de Gabi Dumba ( pentrudive.com) de la o intalnire cu niste copii abandonati la un centru de primire minori. Si iar nu am inteles cum poti ca si mama sa pleci la munca in afara si sa nu iti vezi copilul cu lunile. Cand mintea mea nu duce ceva, mai ies niste lacrimi.

4. Ai copii? Da. Un barbat de nota 10. Momentan e student la grupa mijlocie.
5. Daca ai fi alta persoana, ai fi prietena cu tine? Habar nu am. Pe deoparte am mare nevoie uneori de o prietena dureros de sincera si careia sa ii placa parfumurile la fel de mult. Si de asemenea as avea nevoie de o prietena care sa stie sa imi faca de mancare asa cum imi place mie.
6. Ai animale? Da, e o prietena tare buna, o cheama Minnie si e birmaneza. Noi doua stam pe acelasi scaun cand eu lucrez, este colega adevarata de munca.
7. Obisnuiesti sa apelezi la sarcasm? Fac indigestie de la orice forma de rautate din partea mea si din pacate si din partea altora, deci nu as putea sa imi fac rau singura. Dar in situatii limita pot face uz si de sarcasm. Mai ales cand ipocriza depaseste niste limite.
8. Ai face bunjee jumping? O, nu.
9. Care sunt cerealele tale favorite? Solaris, fulgi de porumb fara zahar. Uneori si Fitness Nestle cu ciocolata.
10. Ce culoare au ochii tai? Caprui.
11. Scary movies sau happy endings? Happy endings.  Nici nu inteleg ce sens au filmele de groaza cand putem deschide un canal de stiri.
12. Ai frati sau surori? Da, un frate, cu 10 ani mai tanar si mai mult nu zic pentru ca iar zice ca il laud.
13. Computer sau TV? Computer, normal. Pe computer aleg mult mai bine ceea ce vreau sa vad.
14. Care este primul lucru pe care il observi la o persoana? Privirea si mai ales cum se uita. Uneori mirosul. Alteori percep vibratiile din sunetul vocii sau din tacerea respectivei persoane. Depinde de context.
15. Care este aroma ta preferata? In mancare: ghimbirul, usturoiul, oregano, patrunjel verde etc etc. In dulciuri aroma de ciocolata neagra neagra. In cosmetice…. chiar aveti timp sa cititi tot?
16. Cel mai lung timp in care ai fost plecata de acasa? De cand am venit la facultate in Bucuresti, adica pe la 19 ani (1996), am inteles ca nu prea exista un anume “acasa” , acasa e unde te simti acasa si ca atare nu percep corect mereu ideea cu plecatul de acasa. Mai plecam in delegatii si 2 saptamani sau mai mult, depinde. Cea mai nesuferita delegatie a fost peste ocean, 10 zile, pe care le-am perceput cat 10 luni din cauza fusului orar si al vuietului unui oras infernal: New York. New York-ul este un oras ideal de shopping, dar friguros si am senzatia ca la orice restaurant se foloseste zahar, la orice, pana si la omleta.

New York, 2008

Iar la Paris ma simteam mereu ca acasa. Pun si o poza cat mai veche cu Parisul.

Paris, 2007, eram congelata de frig

17. Ai talente speciale? Nu prea, oarecum vocea. Nu mi-am cultivat glasul, asta e, desi eram o tanara speranta si cantam tot ce auzeam la Steaua fara nume cu o mare usurinta. Prin taberele de pioneri cam luam multe diplome, la fel pe la Cantarea Romaniei. Cred ca le mai tine mama pe undeva, daca nu le-au mancat moliile. Insa a venit marea schimbare din 1989 si am fost orientata spre lucruri mai serioase. Pana si profesoara de pian mi-a zis ca sunt slabe sanse sa fac o meserie serioasa in capitalism din talent artistic. Si mai ales ca nu eram asa un geniu.
18. Ce hobby-uri ai? Blogging-ul. Cooking, ca tot e la moda, insa nu e doar hobby, este deja daily business sa zic asa. Am gatit prima omleta in clasa a 3-a si de atunci am prins gustul gatitului. Plus ca in familia mea am modele solide de bucatarese talentate cu adevarat. Dar si scrisul. Am scris prima poezie in clasa a 2-a, prima poezie recunoscuta de publicatia scolii unde invatam. Deci scriu si fac mancare cu mare drag. De asta imi iau uneori tableta la bucatarie.
19. Esti indragostita? Foarte. Dar extrem de banal. Nu stiu sa va spun chestii de alea cu fluturasi roz si cu trandafiri pe perna.