Happy Monday (8)

Happy Monday sau lunea fericita este modul meu de a va saluta printr-un articol la inceput de saptamana. Si ma concentrez in aceasta zi pe tema fericirii si pe momentele acelea cand ne simtim happy. Am vazut ca unii au reticenta sa spuna cuvantului in romana, dar e mai simplu sa spui I am happy, nu-i asa?

Fericirea ca si binele si frumosul e o treaba subiectiva pana la cer si inapoi. Eu insa zic asa ca fericirea nu e fericire daca iti afecteaza ceva din tine sau ceva din ceilalti. Ca sa ma exprim mai clar, fericirea nu are treaba cu dependentele si nici cu expunerea fericirii tale ca si culoarea la masina. Fericit adevarat m-am lamurit ca esti atunci cand tu stii ca esti si nu simti nevoia sa te lauzi prea mult. Si imi plac maxim oamenii astia, sunt cei care ma inspira cu adevarat. Stiu ca suna a fraza de Instagram, dar chiar asta e. Si eu rad cand vad fraze de astea ,,vai, ma inspira acest roz”, dar in cazul meu ma inspira la propriu oamenii care emana fericirea aia prin pori, cu privirea aia calma si senina si care ai senzatia ca au undeva o lumina ce pulseaza spre exterior.

M-am intrebat mereu daca fericirea se construieste sau apare asa hodoronc-tronc. Cred ca am gandit cam mult. Si cred ca de fapt cheia e sa nu te intrebi si sa nu te pregatesti. Tineti-va momentele de fericire pentru voi, acolo unde va prind ele si nu le rispiti. Fiti generosi cu voi.  Fericirea nu impovareaza, nu doare, ea alina si lumineaza. Si vine din lucruri simple, citeam undeva ca pentru a fi fericit de fapt e nevoie de mai putin decat se crede. Si multumeste-i fericirii ca a venit si tie ca ai primit asta.

Gandul de azi: traieste fericirea cand vine si primeste-o cu bratele deschise ca pe un urs mare de plus.