Rutina de ingrijire in izolare

Hai sa luam izolarea si ca pe o ocazie sa ne punem rutina de ingrijire a tenului la punct. Fireste ca acum suntem napaditi de ganduri, de frici, e normal, dar va trece, va fi bine si peste ceva vreme o sa ne privim din nou in oglinda cu ganduri mai vesele.

  • Daca stam atat de mult in casa nu inseamna ca nu ne mai curatam tenul. Mentinem demachierea, fireste o adaptam. Banuiesc ca va machiati mult mai putin sau deloc. Exersati acum tehnicile de demachiere corecte, demachierea ochilor se face cu alte dischete decat cele pe care le folositi pentru ten, de exemplu. Spun asta pentru ca vad in atatea clipuri pe Youtube fete care se demachiaza cu o singura discheta pe toata fata, mozolind tenul cu acelasi cocolos format din biata discheta. Daca vreti sa economisiti si sa fiti si cu grija fata de mediu, folositi acele prosopele speciale de fata pe care le umeziti un pic, ati demachiat fata si le bagati la spalat. Daca aveti vreo 3-4 e la fix. Nu e musai sa aveti acele prosopele speciale, puteti cauta si in prosoapele clasice din comert acele variante foarte fine si pufoase.
  • Gata cu micelarele, unde va mai grabiti? Demachierea se face acum in minim 2 pasi, un lapte demachiant si un gel de bland de curatare. Fireste ca daca iti place teribil de mult o micelara nu e cazul sa renunti, dar mai incearca si alternative. Iti mai aduci aminte de vremea cand nu exista micelara? Apropos, stiti ca Bioderma are si un lapte demachiant super? Nu doar pe faimoasa micelara trebuie sa o cunoasteti.
  • Masti faciale la greu. Si pentru ca tot stati in casa, chiar stati cu ele 15-20 de minute pe fata relaxate. Masti hidratante in special, va recomand, fac doar bine. De curand am primit masca hidratanta de la The Body Shop cu canepa si nu ma mai satur de ea.
  • E timpul sa folositi acele seruri de care am eu asa o banuiala ca uitati. Le-ati cumparat, le-ati pus in sertar sau pe noptiera si uitati de ele. Acum dupa demachiere,  e vremea sa le aplicati si sa va bucurati de efectele lor. Un ser trebuie neaparat urmat de o crema ca sa inchida circuitul, sa spun asa, practic sa ii dea epidermei toata placerea de a savura serul.
  • La creme de la creme, e vremea cremelor. A acelor creme ce poate le evitai pe vremea cand ieseai mereu din casa din motiv ca ,,iti luceste tenul” sau ,,nu se aseaza bine fondul de ten”.  Eu am inceput sa ma bucur mai des de  Estée Lauder Revitalizing Supreme sau Institut Esthederm Excellage.

Aveti grija de voi, dar si de tenul vostru! Rutina de ingrijire a tenului poate sa va devina chiar un aliat pe partea de calmare si sa va dea o stare de bine in general.