Happy Monday (78)

Este lunea fericita, happy monday, acasa, in izolare. Imi dau singura replica ,,Pe bune, azi te-ai trezit cu happy monday?”. Da, ma trezesc si azi si maini cu aceeasi dorinta de a vedea partea buna a lucrurilor.

Am vazut atatea reactii in Social Media sau atata lipsa de reactie din partea altora, incat vad si mai bine o parte pozitiva a lucrurilor. Incepem sa ne cunoastem mai bine. Incep sa cada mastile acelea invizibile de le purtam inainte de Corona. Acum sper ca fiecare sa isi gaseasca masca chirurgicala sa poata sa isi vada de activitati, noi chiar nu am mai gasit nimic. Am gasit la un moment dat ceva la suprapret gen 400 de lei vreo 30 de masti si am zis ca nu. Oricum iesim din casa nu rar, ci extrem de rar. Eu ies cam zilnic 10-15 minute cu cainele si copilul, pe langa bloc, a fost o zi in care am stat 30 de minute si ni s-a parut super.

Astazi ma gandeam ca de-a lungul vietii am mai avut niste semi-perioade de izolare. Acum 2 ani si un pic, cand anxietatea mea a ajuns la o cota foarte mare, ieseam foarte greu din casa, la psiholog si doar la cumparaturi de weekend. Ajunsesem sa evit si evenimentele unde era chemata ca blogger. Apoi altele, tot asa legate de mici sincope de sanatate emotionala mai degraba si cu efecte in sanatatea generala.

Stiu ca multi oameni vor avea o perioada grea, ciudata, de neinteles. Si sunt multe lucruri de neinteles. Cum mi se pare pur si simplu absurd ca medicii romani sa nu dispuna de echipament de protectie. Este ceva ce pe mine ma duce la a ma intreba daca cei ce administreaza toate treburile acestea sunt doar cinici, nu incapabili psihic sa inteleaga impactul. Am vazut niste imagini in presa serioasa ca sunt orase unde s-au achizitionat decoratiunile de Paste, e pur si simplu grotesc. Pui decoratiuni cand ai un oras functional tip top, nu cand ai gropi, scoli cu toaleta in curte, spitale fara echipament si mai nou cu un flagel ce mananca resurse.

Zic presa serioasa pentru ca acum este si multa presa ce transmite fake news, adica stiri inventate doar pentru a crea trafic.

Si totusi e bine pentru cei ce putem sta acasa si sa ne protejam astfel, Luati asta ca pe o lectie simpla, Stai acasa, da, poate de maine nu mai ai loc de munca, dar esti in viata si asta conteaza.

Gandul de azi: chiar fii pozitiv, daca citesti asta de acasa, chiar esti fericit,