Frumusetea in izolare

Frumusetea in izolare sau din izolare sunt convinsa ca a sunat a titlu superficial. Cine se mai gandeste acum la frumusete? De la zi la zi tot ce avem ca informatii ne creste starea de anxietate, dar eu zic sa frumusetea din treaba asta este constientizarea. Cred ca acum constientizam mai mult ce suntem, ce vrem si care ne sunt prioritatile reale.

Epidemia asta cu COVID 19 nu e ceva ce nu s-a mai intamplat. Omenirea a mai trecut prin asemenea tragedii. Si e oarecum un ritm al naturii.Sunt niste cicluri care ne depasesc, cred, ca nivel de intelegere. Spun asta cu tristete, stiti ca am mai zis si altadata ca simt ca am trecut de 40 de ani si nu am invatat nimic. Ca abia acum incep sa inteleg, incep sa realizez ca felul in care generatia mea a fost educata – adica sa muncesti, sa inveti, sa faci, sa dregi – nu mai e de actualitate. Uitati-va acum la ce nivel a atins tehnologia si totusi nu facem fata ca omenire sa ne ingrijim bolnavii. Am avut tupeul sa ajungem pe Luna fara sa avem inca picioarele cu adevarat pe Pamant.

M-am uitat in perioada asta de doua ori la un film care imi place mult, Legendele toamnei, si este la un moment dat o replica ceva de genul ca civilizat nu poate exista azi ca termen intr-o societate ce macelareste copii si femei ca sa construiasca o noua generatie. Si asta era in raport cu istoria Statelor Unite, unde e mult sange si multe mizerie. Ce sa mai spun de colonialismul facut de marile puteri europeene sau de vechile cruciade. Hai sa spunem ca acele cruciade erau intr-o epoca cand omenirea inca umbla in intuneric. Dar astazi? Avem atata istorie in ADN si parca nu mai iesim din intuneric.

As spune ca toti cei ce avem acum luxul izolarii – nu va mai vaitati, e un lux sa stai la tine acasa, sa respiri, sa bei apa, sa stai degeaba, chiar daca poate sunteti someri deveniti peste noapte – sa folosim perioada asta sa ne exersam mintea in bine. Sunteti in viata si sanatosi. Stiti cum e cu dietele si mersul la sala, ca trebuie luate incet incet si des, cam asa ar merge sa facem cu mintea noasra. Sa incepem sa o fortam sa gandeasca uman, asa cum ne chinuim sa stam 15 minute pe banda sau sa facem 10 abdomene fara sa clipim.

Stiu ca blogul acesta este despre frumusete si nu ati intrat aici sa cititi filozofie de parereolog, asa ca o sa va dau si 3 chestii practice de cosmeticareala de facut acum, acasa:

  1. folositi o masca hidratanta o data la 2 zile si chiar stati cu ea 15 minute, timp in care vizualizati un oras cu mult verde, cu oameni sanatosi si zambitori,
  2. curatati-va tenul asa cum ati curata fata unui copil si imaginati-va ca prin gestul acesta indepartati tot ce e urat in viata voastra
  3. folositi parfumul acela ce sta ascuns pentru ocazii chiar pentru a merge sa duceti gunoiul sau sa mai spalati o tura de vase si ganditi-va ce minunat este sa poti mirosi.

Sa avem frumusete si in interior si in exterior.