Aslavital, cosmetice cu argila din Muntii Padurea Craiului

Aslavital este una dintre gamele Farmec ce foloseste o sursa exceptionala din natura romaneasca, argila din Muntii Padurea Craiului. Este o gama pe care o prefer si eu si una dintre matusile mele, amandoua fiind fane produse Farmec si Gerovital.

Ce este argila si ce efecte are, cu ce este deosebita argila Aslavital

Argila este cunoscuta de secole ca un ingredient ce se folosea pentru terapii medicale, cataplasme, tratamente interne si externe. Cei de la Farmec ne spun detaliat compozitia acestei argile ce se regaseste in cosmeticele Aslavital:

Pudra de Argilă ASLAVITAL pentru tratamente cosmetice are o compoziţie chimică şi mineralogică bine definită. Netratată chimic, cu fracţii predominant argiloase, este un amestec complex de Aluminosilicaţi şi peste 20 de minerale naturale: Fier, Potasiu, Sodiu, Calciu, Galiu, Nichel, Magneziu, Mangan, Cupru, Zinc, Sulf, Cobalt, Siliciu, Aluminiu, Fosfor, Titan.

Nu cred ca pot uita scena din Gladiatorul, cand rana protagonistului este vindecata de un amestec de argila si diverse alte lucruri. Bun, evident este film si fictiune, insa retin povestile bunicii mele care imi spunea de niste tratamente babesti ce se foloseau dupa razboi ce inseamnau tot argila combinata cu diverse chestii pentru ranile soldatilor veniti de pe front. Sunt si lucruri ce tin de basme si de o zona folclorica, insa pana la urma si medicina moderna foloseste beneficiile argilei. Cosmetica foloseste argila ca ingredient de baza in multe masti tratament pentru ten.

Argila pentru tratamentele cosmetice se mixeaza cu diverse alte ingrediente naturale, este usor bactericida si ca atare este indicata si tenurilor cu acnee. Totodata, daca ai un ten care se iria usor, tratamentele faciale cu argila calmeaza si ajuta pielea sa isi capete aspectul sanatos.

Aslavital Mineralactiv si Aslavital Lift, cosmetice cu efect de protectie si antirid

Gama Aslavital are doua zona: Aslavital Mineralactiv si Aslavital Lift Instant. Ambele marci pornesc de la principiile argilei ce se afla in cosmetice. Fireste, fiecare produs are alte ingrediente specifice adaugate care sa ii sporeasca eficienta.

Imi aduc aminte de prima crema Aslavital cumparat, stiu ca citisem ceva pe eticheta ca este antirid cu calciu si eram intrigata de acest ingredient adaugat, anume calciu.

Aslavital Crema Antirid cu calciu este din punctul meu de vedere o crema ce acopera multe nevoi de ingrijire si poate fi integrata cam in orice tip de rutina, cu exceptia celor care au o problema specifica cu unul dintre ingrediente. (32.74 lei)

Aslavital Mineralactiv Fiolele de regenerare sunt un alt produs in top preferinte. Am de ani de zile in sertarul meu de cosmetice o borseta mica in care tin fiole diverse din sortimentul Farmec, Gerovital, si mereu il aprovizionez. M-am obisnuit sa le folosesc. In mod evident au un aport de hidratare si de relaxare pentru ten, apoi alte ingrediente ajuta la regenerare. Cei de la Farmec spun ca aceste fiole ajuta la refacerea tenului dupa expunerea la soare si la poluarea de zi cu zi. (41.23 lei pentru 10 fiole).

Urmeaza sa folosesc produsele si din gama Aslavital Lift, aici sunt foarte interesata pentru ca este vorba si de ingrediente ceva mai interesante precum ar fi retinyl palmitate. In plus mai exista un ingredient binevenit celor ce deja ne confruntam cu riduri formate. Gatuline Expression, un extract natural din planta Acmella Oleraceea, ajută la decrisparea instantanee a pielii și la blocarea contracțiilor spontane ale mușchilor acesteia pentru a reduce ridurile chiar din prima zi de aplicare. Citind informatiile de pe cutie, am vazut la aceasta crema si un mic grafic din testele clinice. Nu e vorba de acele teste dermatologice obligatorii, ci de ceva in plus care sa masoare si eficienta produsului.

Preturile sunt accesibile pentru ca sunt produse romanesti ce nu au atata promovare, nu au ambalaje prea sofisticate care sa le creasca pretul de raft si sunt facute in primul rand in acord cu marea majoritate a clientelei din Romania. Bun, asta nu impiedica ca produsele Farmec sa fie foarte cautate de multi consumatori din Europa de Vest sau chiar din tarile asiatice.

 

Acest articol este parte a unei colaborari cu Farmec Romania.